Trhové Sviny (U Čáhů) 14.2.2016 Prezence: Petr Steinbauer se ženou, Jan Novák, Simon Kostadinov, Ivo Vlasatý, Renata Žďárková, Anna Lepšová (SZ) Zahájení po půl třetí A.Lepšová dostává jako host slovo první: k činnosti svinenských zelených: zabývají se hlavně tématy životního prostředí v okolí, politickým bojům se spíše vyhýbají; výstava o povodních a Svinenský potok; hospodaření s půdou a ochrana před povodbněmi, Ivo: téma důležité i pro obce níže na povodí, včetně ČB, kde bojujeme proti nesmyslným "protipovodňovým opatřením" u Maláku; lokální témata, výměna informací o činnosti úřadu s Petrem -kritka VPM, nedělá příliš otevřenou politiku, není to příliš Pirátské, okpírovali alespoň snahu zelených o dotazníky, Petr: kontroluje výstupy, nemá příliš vliv na rozhodování (není čas pokusit se protlačit a zrealizovat něco z pirátského programu, s čím VPM kandidovala?); s Petrem se sešli před volbami, neshodli se (například obchvat; viz zápis na fóru) v Týně poměrně velká kauza s plánovanou průmyslovou zónou (sledujte články na týnském FB: https://www.facebook.com/notes/pir%C3%A1ti-t%C3%BDn-nad-vltavou/t%C3%BDn%C5%A1t%C3%AD-pir%C3%A1ti-odm%C3%ADtaj%C3%AD-nad%C5%99azenost-podnikatelsk%C3%BDch-z%C3%A1jm%C5%AF-nad-pot%C5%99ebami-ob%C4%8Dan%C5%AF-an/1054192861290061), výměna názorů s opoziční ČSSD a setkání se starostou (viz evidence lob.kontaktů), porada jak se proti tomu postavit, kampaň nezávisle na týnské ČSSD; zastupitel vykřížkovaný za koalici TOP+SZ z 15. místa jede s koalicí na vlastní pěst (takže máme vliv jen v komisích, ne zastupitelstvu ani radě) Trhové Sviny: práce v kontrolním výboru, např.: předražená školka demonstrace proti cenzuře internetu: shrnutí kdy a proč, nejspíš pojede posádka z Budějc: domluvit se a vyzvat na FB příznivce, aby se připojili; diskuse nad zákony, které kvůli uprchlické hysterii prošly téměř bez povšimnutí a odporu senátor za Tábor: shrnutí situace, kandiduje Mládek, pokud nevyhraje, oznámil, že končí jako ministr, chceme ho sestřelit (TTIP, škodí malému podnikání, odmítá bezplatné stavební normy jak ukládá zákon, s odkazem na autorské právo, ...); buď postavit vlastní kandidáty, kteří se proti němu vymezí nebo se sejít s Fišerem a domluvit se na podpoře ve středu a čtvrtek besedy o TTIP Simon z RV a ZO: Hlasování PPI – Příspěvky internacionály (Copyright, základní příjem, soukromí, proti TTIP, síťová neutralita, transparentnost veřejného sektoru), Ve všech PRO; Hlasování PaRo - Vyhlášení kol/PRO/, schváleno; Hlasování psavec - Schváleno, hlasoval pro projednání CFkem a pro odležení na RV; Dále se odhlasovalo projednávání profesionalizace FO, bude se jednat o podmínkách a výši odměny pro vedoucího, Petr VIleta rezignuje, výběrko zahájeno Pomoc od zahraničních dobrovolníků (ubytování, strava, koordinace, možný příspěvěk ZO); Náplň dobrovolnické práce, turnusy, možné země, nejpravděpodobnější termín KF v Soběslavi se rýsoval 2. duben, ale má být zasedání CF v Olomouci s volbou předsednictva, schůzi nutné přesunout. Ivo si psal s Lenkou Kozlovou, pokusí se domluvit konání dubnového RV do Soběslavi. Nechce znovu přesouvat místo krajské schůze, stačí že se bude měnit datum, proto navrhne, aby se RV konalo v sobotu a KF v neděli. Týden záleží na rozhodnutí RV. Tím bychom splnili jak cíl podpořit soběslavské na radnici účastí výrzaných Pirátů, tak vytvořili reprezentativní příležitost jednat s Jiřím Fišerem o případné podpoře do Senátu. Honza: v tom případě se s ním musíme sejít už někdy předtím. Vše je nejdřív potřeba domluvit se soběslavskými, Ivo plánuje tam zítra jet a setkat se aspoň s J.Kodatem (pozn.: ze zdravotních důvodů na straně JK cesta do soběslavi odložena) Na okresní témata do krajského programu nezbývá čas, chvíli řešíme energetiku. Jak zorganizovat sjíždění Vltavy: během prázdnin tmelení na Vltavě, může zapůsobit i jako kampaň (poplavíme se s vlajkami), v ČB happening - pozvat novináře; nejlépe jet o víkendu, pokračovat z ČB na (ne)zesplavněnou část asi bude chtít jen "tvrdé jádro". Následně prohlídka města. Zapsal: Ivo Vlasatý Ověřil: Jan Novák, Simon Kostadinov České Budějovice (Široko) 4.12.2015 Účast členové (MS): Jan Novák, Petr Steinbauer, Ivo Vlasatý, Zuzana Drázdová, Romana Klimešová, Vladimír Malínský, Luděk Blaha, Josef Krajc (musel odejít krátce po zahájení) zájemci o členství: Simon Kostadinov, Renata Žďárková příznivci a veřejnost: Jaromír Frcal, Svatomír Mlčoch, Lukáš, Šefčíkovi (sdružení Domovina), Hanka, Pavel Král Program * Představení zájemců o členství * Uplynulé a chystané události * Volná diskuse Zahájeno 17:05 Petrovi začátkem listopadu vypršelo rotující předsedání MS, aktuálně předsedá Honza . Představení: Simon Kostadinov - žádná kotroverzní otázka či odpověď, s ROmanou a Renatou společná záliba v ochotnickém divadle, dotaz na politické vzory: právě činnost Pirátů, nyní hlavně pražských zastupitelů Renata se představovala již minule, na fóru se představila teprve nedávno, nikdo nemá další dotazy Shrnutí besedy o přímé demokracii ze 17.listopadu: -Honza představil přístup k přímé demokracii skrz zavádění jednotlivých prvků do demokracie zastupitelské, byla debata o participativní demokracii - většinou zapojená jen příliš malá část společnosti - O.Mirovský, místopředseda prahy 7 za zelené představil jejich zkušenosti s referendem - pomohlo jim zmobilizovat voliče a prosadit se na radnici -dotaz na propagaci na FB, proč nepřijeli PIráti se zkušeností s referendem Irena Šefčíková: v návaznosti na debatu o zapojení občanů upozornila na budějovický průzkum (z grantů z iniciativy občanů, bývaly radní Moravec, nově vede opoziční HOPB) co by si přáli lidé v Budějcích - z výsledků zmíněny cyklostezky, čistota města, víc zeleně, ... (viz prezentace: https://forum.pirati.cz/resources/file/13908) - povzdech nad malou účastí občanů na projednávání výsledků - pozvánka na další akci 10.prosince (https://www.facebook.com/events/1533049817016789/), apel na co největší účast Petr - informace z kontrolní [komise/výbor?] - dotace - zjišťuje, proč TS spolupracují s ČB, jestli je to dobře nebo nějaká levárna Honza - týnská kauza s neplacením za zemědělské pozemky - bude řešit kontrolní výbor, psalo se o tom v Deníku -včera (3.12) konference HzPD na VŠERS - "Demokracie a totalita peněz v 21.století" (viz: https://forum.pirati.cz/ceskobudejovicko-f771/demokracie-versus-totalita-penez-v-21-stoleti-t31521.html) - Sváťa byl přítomen a shrnul pro nás - bude elektronický sborník (koncem ledna) - v diskusi prý hodně času obsadila problematika islámu, takže nezbylo moc prostoru na jiná témata -Hanka: nechápe, proč se všude řeší islám, teď jde přeci především o to, postarat se o uprchlíky -po krátké diskusi všeobecná shoda, že máme různé názory, že by to bylo na dlouho a nemáme na to čas -dotaz Honzy na Zuzku a Iva, co se děje v Praze - včera byla schůze KS Praha, tam se řešil asi hodinu a půl další postup - na Pirátech závisí další koalice, nechceme aby na nás padlo, pokud tam vznikne nějaká hrůza, proto se pokoušíme aktivně účastnit vyjednávání - mohla by pro nás být přijatelná koalice TOP+3K+Piráti s podporou ODS mimo Radu - pravděpodobně to neprojde u TOPky (všichni bychom si oddechli), nebudeme vypadat nekonstruktivně, v ideálním případě budeme rozhodovat o Opencard a IT a vznikne jakžtakž kultivovaná Rada, kde se bude jakžtakž dát tlačit program -Irena Šefčíková - odpověď: transparence, systémové věci aby město bylo kontrolovatelné a naslouchalo lidem - ale jaké konkrétně a třeba ve městě? - bohužel jsme se nedostali do zastupitelstva, teď to moc nejde, čekají nás krajské volby - Ivo Vlasatý: ale i tak se dá medializovat a jinak pomáhat, držíme palce aktivitám iniciativ jako právě Domovina nebo Malák, ale těch kauz je příliš mnoho a my se jim nedokážeme věnovat podrobně, proto by na kandidátkách chtěl třeba i nezávislé aktivisty, kteří už něco konkrétního dělají - příklady z Prahy jako developerské projekty (maršmeloun, Dům U Sixtů,...), spolupráce se starosty městských částí (třeba Hnutí Pro Prahu 11) ... Ivo: o čem by vlastně Honza chtěl, abychom mluvili? o pražském programu a kauzách? o koaličních jednáních? o tom, jak si kluci organizují práci? všechna ta témata jsou dost obsáhlá, nemůžeme to podrobně probírat... -14.prosince - budějcké zastupitelstvo - důležité: bude se řešit Malák -Sváťa Mlčoch - apel na obnovení diskusí o koalici, abychom dokázali čelit extrémistům vezoucím se na protiimigrantských náladách -Petr s Honzou souhlasí, že to vyřídí, Ivo vyzývá, ať neplýtváme silami na zbytečné jednání o krajské koalici a raději se zabýváme spoluprácí v senátních volbách (příští rok se volí v krumlovském a táborském obvodě) -krumlovský senátní obvod - Jirsa nesmí být zvolen, Sváťa byl přemlouván SZ, ať tam kandiduje, nemá to v úmyslu, sám navrhuje (a slíbil) oslovit doktora Pavla Kindlmanna -diskuse postupně přechází v neformální, Honza ukončuje oficiální část Zapsal: Ivo Vlasatý Ověřovatel: Jan Novák __________________________________________ České Budějovice (Široko) 26.8.2015 Účast: členové (MS): Jan Novák, Ivo Vlasatý, Vladimír Malínský, Zuzana Drázdová, Luděk Blaha, (od 18:00) Martin Hrdlička a Ljuba Poláková příznivci: Romana Klimešová, Renata Ždárková, Svatomír Mlčoch, Karel Šlejhar (všichni byli kandidáti koalice Společně), Hana Hladká, Lukáš, Jana Čurdová schůze zahájena v 17:00 zájemci o členství: Romana Klimešová a Renata Žďárková předaly vyplněné přihlášky, "grilování" Hana Hladká má strach být veřejně dohledatelná jako členka, zůstane proto nejspíše pouze příznivkyní. Považuje se za rozenou Pirátku, ale nemá internet, proto vyzývá k osobnímu setkávání. akce: příprava krumlovského nijak festivalu nepokročila pozvánka k prezentaci Pirátů kandidáta Společně (za SZ) na "Duha nad městem" JIhočeské Lambdy dotazy na účastníky zasedání CF před několik dny na dotaz, co se děje na budějcké radnici: nepřehledná situace po rozpadu vládnoucí koalice, dění kolem iniciatvy Zachranme Malák Ivo se stěhuje do Prahy, bude se snažit zapojovat aspon virtuálně, chce se podílet na přípravě do krajských voleb Zápis: Ivo Vlasatý Ověřovatel: Jan Novák ______________________________________________________________ České Budějovice (Shisha Bar) 3.5.2015 Prezence: Jan Novák, Ivo Vlasatý Romana Klimešová (KH), Renata Ždárková (Společně/ProAlt), Lukáš "Amar" Návrh programu: - zahájení, určení zapisovatele - informace z jednotlivých obcí a měst, výborů a komisí - příprava schůze v Krumlově - různé - předání "rotace" 2. místopředsedovi - konec schůze - zahájení schůze 16:20 (Vláďa se omluvil kvůli nemoci, Petr měl jet pracovně do Prahy a schůzi možná nestihne), začátek se zpozdil, protože Ivo pomáhal Lukášovi zprovoznit přihlašování na diasporu - zapisuje Honza, aby Ivo (pozn.: který ten zápis později stejně překopal) mohl předsedat schůzi, což stejně při její účasti není moc třeba a diskuse plyne volně. - z Týna žádné novinky, v ČB se také mnoho nedělo - info o potenciálních spojencích při organizaci referenda z Máje (společný zájem o samosprávnou čtvrt). Ljuba s Čárlím a Jindrou prý 18.4 sbírali podpisy proti TTIP, Ivo tam nebyl. V Budějcích byla minulou středu (29.4) přednáška N.Deardena z Británie o TTIP a veřejných službách (pozn.: záznam pražské přednášky o potravinách a zemědělství je online: https://youtu.be/66Cjk_FxgDs, https://youtu.be/b7x_pxMmWb0, https://youtu.be/NhJvvW9msQ0), Honza se omlouvá, že tam nedorazil. Pár lidí z ProAltu jelo 18.4 do Prahy, stejně jako Piráti z Písku a Soběslavi. Ivo zmiňuje postřeh Pirátů (M. Horák a M. Kákona), že si tam připadali přečíslení ultralevičáky. Romana s Renatou se smějí, že prý byly mezi "ultralevičáky" byly (přijít na schůzi a zajímat se o členství je namotivovalo setkání s Ivanem Bartošem na demonstraci). -řešíme, jaké výhody a povinnosti obnáší vstup do strany - souhlas se stanovami a programem, členský příspěvek, nálepka straníka vs. možnost hlasovat (aktuálně participativní rozpočet), seznámení se se zajímavými lidmi, ... Co Piráti aktuálně dělají? TTIP, Hrajeme Svobodnou hudbu, Vyosení (Honza říká, že v Olomouci to šlape), soudní spory, Uklidme Česko, ... - přípravu akce v Krumlově komplikuje, že nedorazil Vláďa, mělo by jít o festival svobodného filmu, Honza má vytipované místo, chce se pokusit domluvit levný nájem. Řeč o doporovodném programu, Ivo říká, že by neměl být problém na takovouhle akci sehnat kapely za cesťák, Romana hraje v ochotnickém divadle, taky by mohli zahrát. Prý máme přivézt Ivánka, zvýší to zájem žen. Mělo by to proběhnout po zkouškovém před prázdninami, takže v červnu. Schůze za měsíc bude v Krumlově, obhlídka terénu, třeba nabereme někoho z místních, kdo by pomohl. Ivo říká, že nemá čas se věnovat organizaci festivalu, musí to táhnout Honza a Vláďa - Ivo předává předsedání MS na Petra Steinbauera (v nepřítomnosti), oficiální konec schůze _____________________________________________________________ Týn nad Vltavou 28.2.2015 Prezence: Jan Novák, Ivo Vlasatý, Petr Steinbauer, Michal Horák Dan Mikulička (TOP 09) Návrh programu: * Zahájení * TTIP * Shrnutí z komisí a výborů * Diskuse o pokračování činnosti Společně pro ČB a její formě s případnou podporou Pirátů. * Volná diskuze členů a sympatizantů * Předání "rotace" prvnímu místopředsedovi, ukončení schůze. Schůze zahájena v 16:50 TTIP: Michal Horák jeví zájem představit a řešit problematiku na krajské schůzi Krátká návštěva Dana Mikuličky (lídr komunální koalice SZ a TOPky v Týně). Není problém, aby Piráti pomáhali s propagací besed k TTIP, pokud budou v březnu-květnu ČB, ani kampani proti TTIP obecně. Debata, jak téma zpropagovat, dostat k lidem (místní noviny?), získat si dobrovolníky pro kampaň. Zvažování seznamu lidí, kteří by měli zájem o případné Pirátské noviny. Propagační článek k besedám? Komise: Týn - 3 lidi v komisích přes Piráty, Honza Novák v kontrolním výboru a kulturní komisi (bez odměn), v komisi pro revitalizaci sídlišť Michal Bělský, sociální komise Michal Kristen -předseda finačního výboru za TOPku zvolený zastupitel Marek Štětka, Dan Mikulička ve sportovní komisi, Jakub Luňáček ve školské komisi, Zuzana Plaňanská měla být v komisi veřejnýho pořádku jako předsedkyně, ale nakonec tu komisi zrušili. Za SZ Michal Cuc v komisi pro dopravu a životní prostředí a v osadním výboru (tam ale není nominovaný za koalici, lidi si volí zástupce) -sdílení zkušeností z kontrolního výboru mezi Honzou a Petrem -Petr Steinbauer je v kotrolní komisi v TS, ptá se na rady a nápady, jak tam opravdu něco kontrolovat a nezůstávat jen u formalit, zejména když za to dostává odměny, z čehož nemá dobrý pocit. Honza vysvětluje, že do hloubky má cenu zabývat se jen pokud ví o kokrétních podezřelých zakázkách, v papírech, které mu servírují, nic vážného nenajde. Společně pro ČB (zpravodaj Ivo Vlasatý): -pokračuje aktivita kandidátů komunální koalice v ČB, včetně nestraníků, ZO SZ v ČB souhlasí, aby činnost pokračovala pod jménem koalice -nikdo z přítomných proti tomu za Piráty nic nenamítá, pokud to Piráty nijak nezavazuje do dalších voleb -skupina pořádá besedy (například k TTIP) a zvažuje sběr podpisů pod referendum, které by se konalo souběžně s krajskými volbami (témata: financování letiště, remunicipalizace V&K, vytvoření samosprávných městských částí a osadních výborů -Michal Horák se ptá, jak to pomůže Pirátům - mimo to, že to může pomoci městu: šance zaujmout místní média a informovanější voliče, získaná grassroots podpora může být užitečná například v kampani i když referendum nebude stranicky vyhraněné (to by snahu o úspěšné referendum spíš poškodilo), referendum může mobilizovat voliče stran, které v něm budou zapojené -za měsíc má být krajská schůze, dohoda, že MS se proto sejde až za měsíc a půl/dva měsíce -Ivo Vlasatý přebírá předsedání MS do příští schůze Konec schůze Zápis: Ivo Vlasatý Ověřovatel: Jan Novák, Petr Steinbauer _____________________________________________________________ Ustavující schůze MS Českobudějovicko Prezence: Jan Novák, Ivo Vlasatý, Vladimír Malínský, Luděk Blaha, Ljuba Poláková, Martin Hrdlička Jana Čurdová, Lukáš (amar), Hana Hladká Návrh programu: * Zahájení schůze,Založení MS * Schválení programu * Určení zapisovatele, volební komise * Volba předsednictva MS * Plánování dalších schůzí a akcí MS * Rotace předsednictva * Různé MS Piráti Českobudějovicko prohlášeno za založené zakládajícími členy Ivo Vlasatým, Honzou Novákem a Vladimírem Malínským na územní okresu České Budějovice. Program schválen jednohlasně. Zapisovatelem určen Ivo Vlasatý. Volební komise zvoleni jednomyslně Ljuba Poláková a Luděk Blaha. Volba předsedy a místopředsedů Kandiduje Jan Novák, předsedou MS byl zvolen Jan Novák 3 hlasy, 0 se zdržel Kandiduje Vladimír Malínský, Ivo Vlasatý, do druhého kola volbymístopředsedů postoupili Vladimír Malínský (3 hlasy), Ivo Vlasatý (3 hlasy), zdržel se 0. 1. místopředsedou zvolen Ivo Vlasatý (2 hlasy) 2. místopředsedou zvolen Vladimír Malínský (1 hlas) 1 hlas se zdržel Plánování schůzí Další schůze bude 28. února v Týně nad Vltavou - konsensuálně schváleno. Poté se místa konání schůzí předběžně plánují na ČB, ČK, ČB, TS - zajistit propagaci v plánovaných Pirátských novinách. Rotace předsednictva MF Českobudějovicko zavazuje členy předsednictva MS střídat se v předsedání MF, při zachování možnosti pověřit činností jiného člena analogicky dle Jdř CF §2 (1). Předsedání se předává v pořadí stanoveném volbou PMS. Předsedání MF se předává při ukončení zasedání MF, nejdéle však po 6 měsících. 3 hlasy pro, 0 proti, 0 se zdržel Ověřovatel: Vladimír Malínský