Program: 1) odpovědi deníku 2) články do novin 3) schůze KS 4) Vyosení 2x 5) byrokracie Otázky a odpovědi pro Pražský deník 1) Podle výsledků agentury SANAP by Piráti skončili těsně pod hranicí, ale vpřípadě lepšího volebního výsledku by se do krajského zastupitelstva dostali. Ským by byli ochotni Piráti vstoupit do koalice a s kým nikoliv (a proč)? Piráti zatím neřeší, s kým půjdou po volbách do koalice a obecně se na tuto otázku dívají tak, že předjímat s kým spolupracovat, nebo ne, není důležité (považujeme za přežité i pravolevé dělení politického spektra). Daleko důležitější je pro nás otevřená diskuse. Pokud budeme v zastupitelstvu kraje, podpoříme návrhy, které budou v souladu s naším programem a prioritami, bez ohledu na to, kdo je bude předkládat. Rádi podpoříme dobré a propracované návrhy od kohokoliv. V zastupitelstvu bychom nejspíše zůstali v opozici, právě proto, abychom nebyli svazováni koaliční smlouvou. Koneckonců naši zastupitelé na pražském magistrátu odvádějí v "konstruktivní opozici" výbornou práci. 2) S jakým programem půjde středočeská Pirátská strana do voleb? Co by ve středních Čechách změnili? Jednoznačně trasnparentnost - zveřejňování smluv, transparentní rozpočet, zapojení veřejnosti, celková otevřenost. Podívejte se například na web krajského zastupitelstva a rozklikněte sekci "Regionální rozvoj" - dozvíte se zde pouze nicneříkající pepersonálie a v kalendáři akcí neuvidíte vůbec nic, proběhlé akce ani plánované. Poslední informací z odborů pak je vyhlášení soutěže Vesnice roku 2014 ze 4. 3. 2014. Buď se tedy nic dalšího neudálo, nebo o tom nic nezjistíte. Tohle rozhodně není otevřený kraj. Dále se chceme zaměřit na rozvoj hromadné dopravy v kraji a lepší propojení s pražskou MHD. 3) Jaký mají Piráti názor na nové politické hnutí ANO, které pravděpodobně podle výsledků skončí v krajském zastupitelstvu? Šli by s ním Piráti do koalice? * Ptáte-li se takto široce na hnutí ANO, mohu říci jen NE. Koalice prostě neplánujeme :) 4) Měl by současný středočeský hejtman Miloš Petera zůstat ve své funkci? (proč ano, proč ne) Neměl. A netýká se to jen osoby pana Miloše Petery, nýbrž celé ČSSD, ta má v našem kraji velmi pohnutou historii, kterou policie stále rozkrývá, jak jsme se mohli nedávno dočíst. Viz David Rath, Josef Řihák... z toho plyne naše nechuť k hejtmanům z řad ČSSD. Zkrátka obměna by našemu kraji slušela, ale nemá cenu předjímat . 2) Články: - interview s Šudou a Shánilem - Franta - uvítání, představení, kde jsme, jak se zapojit - Lenka - školství v kraji - snad bude - hromadná doprava v kraji - snad bude - kauza Rath a pirátské postoje - Tonda Klajzar 3) Schůze 23. 8.: - zapsat do kalendáře - pokračovat v tématech z minula - pravidelné schůze!!! 4) Vyosení v PB a MB: - zeptáme se Vileťáka na CF, jak se sestavuje rozpočet - propagace