Poslední výzva pro nábor na placená místa u Pirátů Zdravím všechny Piráty, příznivce a podporovatele. Máme pěkně našlápnuto z právě proběhlých krajských voleb. Poslední dobou nám opakovaně průzkumy přisuzují skvělé výsledky. Někdy až 4,7 %. Jsme jen kousek od toho, abychom v roce 2017 v parlamentu prosazovali náš program tajk, jako ho již nyní prosazujeme v Praze, v Brně, Karlovarském kraji, Mariánských lázních a dalších desítkách obcí. Denně se zabýváme spoustou zajímavých témat často v konfrontaci i s těmi nejvyššími politiky. Strategie pro následující volební rok je připravena a my ji nyní začínáme naplňovat. A proč tento email? Teď hledáme 17 statečných. Do konce výběrového řízení zbývá posledních několik dnů. Piráti nejsou jako ostatní strany a vybírají otevřeně. Pojďte s námi do toho. Přehled míst, na která hledáme aktivní lidi je v článku níže: http://www.piratskelisty.cz/clanek-1597-hledame-17-statecnych-do-parlamentni-kampane Za Piráty Ivan Bartoš, předseda strany PS: Pro všechny ostatní, kteří nám chtějí pomoci, připravujeme jednoduchý způsob, jak se s námi zapojit do kampaně i průběžného boje za lepší svobodnější a spravedlivější život nás všech. Tuto zprávu rozesíláme všem, protože nechceme nikoho připravit o možnost se přihlásit. PS2: Email jste obdrželi, protože jste registrovaným příznivcem Pirátů. Registraci můžete kdykoliv zrušit v uživatelském panelu na internetovém fóru na adrese https://forum.pirati.cz/ucp.php?i=167 Ahoj všichni členové a příznivci Pirátů v Praze! Věnujte prosím 3 minuty tomu, abyste si přečetli moje poselství k volební kampani. :-) V úterý jste mě zvolili, abych vedl kandidátku Pirátů v Praze. Požádal jsem vás před volbou o podporu, kterou jste mi svým hlasem dali. Každý hlas beru jako podanou ruku ke spolupráci, na kterou se srdečně těším! Teď ovšem žádám o podporu v celé volební kampani, která je mnohem důležitější. Piráti mají super příležitost se probojovat do první zásadní funkce, kde můžou prosadit program úplné průhlednosti hospodaření a rozhodování, otevřenosti magistrátu občanům, zavedení svobodného software místo OpenCard. Je to také zásadní příležitost, abychom voličům předvedli, co umíme. Mám za to, že tato příležitost použít Pirátské principy v akci na úrovni, která je nám blízká, je jedinečná a musíme ji využít! Vyhlašuji místo dalšího volebního štábu předvolební párty pražských Pirátů! Proběhne na Petříně v úterý 15. července od 17.30 hodin (?). Je to symbolické místo, kde platí zákaz konzumace alkoholu. Pokud jsem si to dobře nastudoval, tak na jiné psychotropní látky se tento zákaz nevztahuje. Přinest nějaké dobré jídlo na sdílení, něco dobrého k pití, deky, zvířátka a nějaké bezpečné krabičky na jídlo, ze kterých to nevyčmuchají. Zároveň na této párty proběhne oficiální focení kandidátů, takže zvolte přiměřeně elegantní a originální oblečení. Zatím píšu několik doporučení: * Podívejte se na pracovní verzi volebních priorit https://forum.pirati.cz/praha-f78/zapisy-z-volebniho-stabu-do-komunalnich-voleb-t23946.html#p330945 (v ostatním se řídíme společným programem pro volby do zastupitelstev obcí). Jde o návrh, který můžete komentovat a který bude po připomínkování předložen krajskému fóru. * Napište blog o našem programu a o některé aktualitě v pražské politice. Je spousta zajímavých námětů, počínaje vendor lock-inem u OpenCard, problémy kolem bezdomovců konče. Pokud napíšete hezký blog, dejte nám vědět, abychom ho mohli sdílet na webu krajského sdružení. * Pokud jste na ulici mezi lidmi, v práci, ve škole a jinde, nebojte se nosit tričko s logem Pirátů. Piráti jsou asi tak jediná politická strana, jejíž tričko si můžete s hrdostí obléknout! * Shánějte další dobré kandidáty na kandidátní listinu. Aby volby neprobíhaly do nekonečna, navrhuji zvolit ještě čelní kandidáty a zbytek kandidátní listiny bych sestavil podle ankety popularity a předložil krajskému fóru, abychom měli plnou kandidátní listinu, což je nutná podmínka voleb. * Rozmyslete si, čím konkrétně byste mohli pomoci volební kampani (hledáme grafika, volebního manažera, fundraisera, logistika, analytika materiálů na zastupitelstvo, organizátora akcí apod.). * Choďte pravidelně na volební štáb, samozřejmě i na volební párty. Volební štáby se konají v úterý každý sudý týden, od 18.30, pracovní schůzky v úterý každý týden, od 17:00, a krajské fórum poslední čtvrtek v měsíci od 19.00. Ve volební kampani možná budou odchylky, takže dáme vědět. Zejména prosím všechny kandidáty, aby se do kampaně osobně zapojili a chodili na volební štáb. Volební štáb není jen o povídání, ale také o práci na konkrétních věcech, co jsou právě potřeba, počínaje programem až po přípravu happeningů. Pravidelné schůzky nám umožní se lépe seznámit, věřit si navzájem a fungovat jako tým. Poslední a o to důležitější věc, je moje prosba, abyste na společnou kampaň v komunálních volbách přispěli. Fakt je ten, že bez peněz nejde dělat komunální kampaň s širokou propagací. To se týká nejen kandidátů, ale všech příznivců. Ať už dáte 10 000 Kč nebo 100 Kč, vždy to budou dobře investované peníze, protože získáte někoho, kdo bude zastupovat vaše zájmy v zastupitelstvu další 4 roky. Příspěvek na kampaň prosím pošlete na účet 2100048174/2010 u FIO, var. sym. 190100. Ujišťuji vás, že krajské předsednictvo v Praze vždy s dary hospodařilo velmi účelně a svědomitě. Vedle toho samozřejmě hodláme na část aktivit volební kampaně použít veřejné peníze od státu, které má krajské sdružení v rozpočtu, ale stačit to nebude a potřebujeme vaši pomoc. S přáním dobrého větru do naší kampaně se těší na viděnou na párty nebo volebním štábu, Jakub Michálek, volební lídr Pirátů v Praze.