minulé jednání http://pad.pirati.cz/p/jednani_rp_25_3_2015 Přítomni: Lukáš Černohorský LČ, Dominika Michailidu DM, Tomáš Vymazal TV, Ivo Vašíček IV Program: 1. Inzerce Smart Times - https://forum.pirati.cz/post392935.html?hilit=smart#p392935 2. Dušan Dvořák - 300.000,- na právníka v kauze, které nemůžeme slíbit takový mediální ohlas, jaký by potřebovala, aby to DD vyhrál. Protože o ničem jiném než o posunu vnímání by to nebylo. Je otázka, jestli nejsme schopni se k něčemu takovému postavit. 3. Programové prohlášení - http://pad.pirati.cz/p/programove_prohlaseni_rp 1. Republikové předsednictvo schvaluje inzerci v čísle SmartTimes ve výši 10 000,- a dale uklada vedoucimu MO: * Nepouzit v inzerci prvoplanova reklamni sdeleni typu "Volte Piraty!" * Shrnout ve dvou (nebo trech, viz nize) kratkych odstavcich, jakymi zpusoby se Pirati v soucasne dobe snazi legalizovat konopi pro osobni uziti: * V prvnim odstavci ve spolupraci s Adamem Skorepou shrnout, ze v Praze pripravujeme "Konopny zakon." * Ve spolupraci s Tomasem Vymazalem shrnout, jak probiha zjistovani moznosti vzniku konopneho spolecenskeho klubu. * (nepovinny odstavec)Shrnout aktivity Zdenka Strnada, pokud vi vedouci MO o aktivitach Zdenka Strnada, ktere vedou k legalizaci konopi pro osobni uziti, nikoliv jen na lekarsky predpis. * Shrnout, jak stat legalizuje konopi pro lecebne ucely a co na tom Piratum vadi (namatkou: špatné zprocesování, není úplně snadný přístup k získání licence na pěstování konopí, vysledne konopi pro koncove uzivatele je nesmyslne drahe, jsou pestovany primarne odrudy s vysokym obsahem THC, ktere jsou vhodne k leceni jen velmi malo neduhu. Hlasovani: Pro:Ivo Vašíček, Tom Vymazal, Dominika Michailidu (měla by to být co nejvíc infografika, jestli MO vymyslí lepší info, tak klidně vyměnit) Proti: Lukáš Černohorský (proč je ve vlákně hlasování) Zdrzel se: Usneseni bylo prijato. 2. DM - Ahoj Dušane, rozhodli jsme se, že peníze, které potřebuješ, uvolnit nemůžeme. Nejsme schopni zajistit potřebný mediální ohlas, který to potřebuje. Budeme rádi, když zůstaneme i nadále v kontaktu. TV - Napsal bych, ze jsme vice nez ochotni spolupracovat na te slibne kauze u NS, ale nemuzeme vynakladat prostredky strany na spory, ktere v soucasne chvili neni mozne vyhrat. Aby nas advokat jezdil k soudum poslouchat rozsudky v neprospech a predkladat zdrzovaci navrhy, to by se nam nerentovalo. Moralni podporu bychom Dusanovi poskytnou meli, ale nemuzeme k tomu pouzivat stranickeho advokata. IV - mohli bychom zpropagovat odkaz na sbírku fin. podpory. Navrh usneseni: * Republikové předsednictvo se na základě analýzy soudních kauz Dušana Dvořáka zpracované stranickým advokátem Filipem Hajným rozhodlo nezaštítit Dušana plošně ve všech jeho kauzách, ale nabídnout mu právní zastoupení pouze v kauze OS Prostejov č. j. 2Nt 1151/2014, která je zajímavá tím, že se Dušan nýní nacházi před Nejvyšším soudem. * Republikové předsednictvo se dále rozhodlo nabídnout Dušanu Dvořákovi možnost propagace jeho sbírky na právní zastoupení kanály Pirátské strany. Pro: Tom Vymazal, Lukáš Černohorský, Ivo Vašíček Proti: Zdržuji se: 3. Tomas s Ivem se shodli jednani o programovem prohlaseni v Nedeli 2. 5. od 21.00 na Mumble. Vsichni jsou vitani. ====================================== MIMO: tady čeká jedno paro na prodloužení... https://forum.pirati.cz/jednani-republikoveho-predsednictva-f525/rp-23-2015-prodlouzeni-paro-13-iii-2014-tramvaj-ma-prednost-t28772.html Odhlasovano ve vlakne, publikovano v podatelne, ceka na zavedeni do spisovny.