normálně bych to uvedla - v neděli se nedělá, tak vám tiskovou zprávu nesem až v pondělí.. Tisková zpráva ke komunálním a senátním volbám. - seznam všech míst, pirátů i nepirátů v zastupitelstvech - https://forum.pirati.cz/podatelna-republikoveho-vyboru-f433/komunalni-volby-2014-summary-t26529.html#p357216 ======První pirátské vlajky na radnicích====== {{http://i.lidovky.cz/14/102/lnc460/ROF56846e_020612_3227695.jpg |Vítězní Piráti v Mariánských Lázních}} V pátek 10. a v sobotu 11. října proběhly po celé republice volby do obecních zastupitelstev, v některých obvodech současně s doplňující volbou do senátu. Česká Pirátská strana zaznamenala v komunálních volbách na mnoha místech překvapivě dobré výsledky, mezi něž se řadí "dominantní vítězství" v Mariánských Lázních, či získání mandátů v pražském a brněnském zastupitelstvu. Celkem Piráti získali 21 zastupitelů přimo na samostatných kandidátních listinách a další desítky v různých koalicích, čímž potvrdili posilující trend, který je patrný již od loňských předčasných parlamentních voleb. ~~READMORE~~ >"Neočekávaným úspěchem je vítězství v Mariánských Lázních, kde se Piráti stali vítězi voleb (21%), disponují pěti zastupiteli a mají tak šanci vybudovat vzorovou pirátskou radnici," říká lídr místního sdružení Knotek. Piráti výrazně uspěli také v Praze (5,3%) se čtyřmi zvolenými kandidáty a v Brně, kde byli do zastupitelstva zvoleni dva členové krajského předsednictva Pirátů na kandidátce volebního uskupení Žít Brno s podporou Pirátů. Další zastupitele strana získala v Písku, Sadské, Trutnově, Majetíně, Valči a dalších městech, městysech, obcích a městských obvodech. >"Děkujeme všem příznivcům a voličům. Vybojovali jsme další bitvu a půjdeme i do těch příštích. Skvělé výsledky jsou silnou motivací, i když sebou nesou také velkou zodpovědnost. Budeme pokračovat v Pirátské politice, která vychází z potřeb občanů nespokojených se současným stavem politiky. Věříme, že v komunální politice prosadíme nové myšlenky a moderní trendy, které přiblíži politické rozhodovaní běžným lidem" pronesl předseda českých Pirátů Lukáš Černohorský. Česká pirátská strana vznikla v roce 2009 jako součást celosvětového hnutí, které se vymezilo proti rozpínavosti nadnárodních korporací omezujících občanské svobody a usilujících o kontrolu Internetu. Prosazuje transparentní politiku a přímé zapojení občanů do politického rozhodování stejně jako zrušení kopírovacího monopolu a softwarových patentů. V Evropských volbách Pirátům těsně unikl mandát, v komunálních se již dostavil úspěch. Hlavními prosazovanými body pirátského programu v komunální politice České Pirátské Strany jsou transparentní a otevřená radnice, využití svobodného softwaru, registr lobbistických kontaktů a celkově přiblížení rozhodování občanům. Piráti dodrží své předvolební sliby a budou pracovat ve prospěch občanů. >"Nepůjdeme do žádné koalice, svoje předvolební sliby plníme i po volebním úspěchu. Piráti nebudou sedět v radě Prahy, náš cíl je naopak radu kontrolovat a působit jako konstruktivní opozice." uvedl v návaznosti na plnění předvolebních slibů čerstvě zvolený zastupitel hlavního města Prahy Jakub Michálek. ===Kontakt=== [[lidé:Vít Konečný]], [[vit.konecny@pirati.cz]], tel. 734 140 516 SLEDUJTE PŘIPOMÍNKY NA FÓRU, PLS.. https://forum.pirati.cz/medialni-odbor-f181/vysledky-komunalek-a-senatek-a-nasledna-tz-t26521-20.html#p357456 Česká Lípa 2 mandáty: http://www.volby.cz/pls/kv2014/kv1111?xjazyk=CZ&xid=1&xdz=2&xnumnuts=5101&xobec=561380&xstat=0&xvyber=0 KSOLK: Majetín - 1 zastupitel - Martin Punkie Šmída výsledky voleb - 11,16% - http://www.volby.cz/pls/kv2014/kv1111?xjazyk=CZ&xid=1&xdz=1&xnumnuts=7102&xobec=503738&xstat=0&xvyber=0 zastupitelstvo - http://www.volby.cz/pls/kv2014/kv21111?xjazyk=CZ&xid=1&xv=23&xdz=1&xnumnuts=7102&xobec=503738&xstrana=0&xodkaz=1 Brodek u Přerova - (4,7%) :-( Šumperk - koalice s PRO - REGION (8,51%) 2 mandáty (bez pol. přísl.) - Lídryně Zdeňka Kocourková Dvořáková nominovaná Piráty. http://www.volby.cz/pls/kv2014/kv1111?xjazyk=CZ&xid=1&xdz=2&xnumnuts=7105&xobec=523704&xstat=0&xvyber=0 Velké Losiny - koalice s PRO REGION 2 mandáty (bez pol. přísl.) Prostějov - koalice Změna pro Prostějov (10,44%) 4 mandáty, z toho jeden Pirát - Petr Kapounek Olomouc - koalice Občané pro Olomouc (7,32%) 3 mandáty - Vojtěch Pikal bohužel nic. Každopádně v Olomouci bylo přislíbeno, že Vojtu chtějí na radnici do kontrolní komise a s Piráty se nadále počítá Přerov - koalice Společně pro Přerov (20,07%) 8 mandátů - Pirát Martin Švadlenka bohužel první pod čarou, tedy první náhradník Senátky Přerov - Seitlová 39,1% REPORT ZE KSOLK: I v Olomouckém kraji zaznamenali Piráti a koalice s účastí Pirátů viditelné úspěchy, byť někdy měly trochu hořkou příchuť. Např. v Přerově získala koalice Společně pro Přerov 20% hlasů, ale Pirát Martin Švadlenka se těsně nedostal a je prvním náhradníkem. Uspěli především dosavadní zastupitelé za toto hnutí, a to je dobrá vizitka od voličů. Martin Švadlenka je proto spokojen: "Oni byli Piráti dávno před tím, než jsem mezi ně přišel. Vídáme se každý týden. Takže budu "dohlížet" na to, aby fungovala transparence a otevřené informace. Jsem nadšený" Stejně tak v Olomouci se těsně do zastupitelstva nedostal Vojtěch Pikal, ač koalice Občané pro Olomouc získala tři mandáty. Na facebooku se pak vyjádřil takto: "Tak v zastupitelstvu nakonec nezasednu. Na programu se nic nemění. Budu cílit na kontrolní komisi." NepoPIRATelným úspěchem je pak výsledek 10,44% koalice Změna pro Prostějov, za níž usedne v zastupitelském sboru dlouholetý Pirát Petr Kapounek. Gratulujeme a přejeme pevné nervy. Další Pirátská koalice s hnutím PRO-REGION v Šumperku dosáhla výsledku 8,5% a mezi zastupitele zasedne i Zdeňka Kocourková Dvořáková, nezávislá nominovaná Pirátskou stranou. Krom těch koaličních jsme postavili ještě dvě samostatné kandidátky, a to v Brodku u Přerova a v sousedním Majetíně. V Brodku jsme dosáhli sympatického, leč nedostatčujícího výsledku 4,7%. V Majetíně Piráti získali 11,15% a za Piráty byl zvolen krajský předseda Martin Šmída. "Na malé obci je to víceméně dobrovolnická činnost a já budu pro Majetín pracovat rád. I doteď jsem se do života v obci zapojoval a budu v tom nyní ještě intezivněji pokračovat. Krom toho, jakožto nejmladší zastupitel, budu přinášet nová doposud neřešená témata a budu představovat Pirátský pohled na některé věci, jako je např. nadbytečné sledování veřejných prostranství kamerami, zavedení transparentního účtu apod. Chci zkrátka zastupovat svoje voliče a Pirátské ideje a děkuji, že k tomu dostávám příležitost." Samozřejmě nesmíme opomenout senátní volby, v nichž do druhého kola postoupila, Pirátskou stranou podporovaná, Jitka Seitlová. V něm se utká s ministrem Prachařem (ANO). Přejeme jí mnoho štěstí. Ať již Piráti a jejich koalice uspěli či neuspěli, nic tím pro ně nekončí. Pokračuje soustavná práce - nadále běží kampaň HRAJEME SVOBODNOU HUDBU, v plánu jsou další festivaly svobodné kultury, v Tovačově Piráti rekultivují černou skládku a mění ji na Pitbikové sportoviště, v Olomouci podporujeme bikesharing, krajský 1. místopředseda Roman Kümmel pracuje na rozšíření sítě TOR o nové exit node servery a mnoho dalších aktivit. Zjistěte víc. Piráti z Olomouckého kraje se sejdou v úterý 21. 10. od 17:00 v salónku Renomé (Uhelná 21, Olomouc), zasedání je veřejné, jste tímto zváni. KRAJSKá TZ: https://www.pirati.cz/regiony/olomoucko/tiskove-zpravy/je_po_volbach_prace_zacina SČK - Sadská - MArtin Shánil Mariánské Lázně - výsledky voleb - 21,01% - 5 mandátů- http://www.volby.cz/pls/kv2014/kv1111?xjazyk=CZ&xid=1&xdz=2&xnumnuts=4101&xobec=554642&xstat=0&xvyber=0 http://vary.idnes.cz/pirati-vyhrali-volby-v-marianskych-laznich-fk9-/vary-zpravy.aspx?c=A141011_212747_vary-zpravy_ba http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/288929-prekvapeni-komunalnich-voleb-marianske-lazne-obsadili-pirati/ Karlovy Vary - koalice OCJJ, KDU-ČSL, Zelení, Piráti 3 mandáty - žádný pirát Valeč 13,78 % - 1 mandát Pirát Josef Úlehla Písek (Jihočeský kraj) výsledky voleb - 5.61% - 1 mandátů-http://volby.idnes.cz/komunalni-volby-2014.aspx?t=4&o=3&o2=CZ0314&o3=549240 MSK Kopřivnice koalice se Změna - 5,67 % - 1 mandát (Změna) Opava koalice Nezávislí, Občané, Piráti - 5,68 % - 2 mandáty (nezávislí) Jihomoravský kraj http://www.novinky.cz/volby/volby-do-zastupitelstev-obci/jihomoravsky-kraj/znojmo http://volby.idnes.cz/komunalni-volby-2014.aspx?t=4&o=11&o2=CZ0643&o3=581976 Trutnov - "Žít v Trutnově - SZ, LES a Piráti" 9,36% - 3 mandáty, z toho jeden Pirát http://volby.cz/pls/kv2014/kv1111?xjazhttpyk=CZ&xid=1&xdhttps://www.google.cz/search?client=ubuntu&channel=fs&q=vlasta&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=U6g5VIvXLuGk8wfTs4DYCAz=2&xnumnuts=5205&xobec=579025&xstat=0&xvyber=0 Plzeňský kraj Domažlice: 3,68% :-( Plzeň-město: Společně za Plzeň 4,78% :-( Plzeň 1: Společně za Plzeň 4,83% :-( Plzeň 2: Společně za Plzeň 5,46% - 1 mandát (nezávislý) Plzeň 3: Společně za Plzeň 4,83% :-( Plzeň 8: Společně za Plzeň 10,49% - 1 mandát (nezávislý) Stříbro: 10,16% - 1 mandát (Jaroslav Hais - Pirát) PRAHA -------------- mogoš 4 mandáty - Jakub M., Ondra P., Mikuláš F., Adam Z. P5 1 mandát Pepa Matoušek P11 1 mandát Filip Miler P13 1 mandát Murňák Tomáš P22 1 Vrubel Jiří P18 2 Myslím si, že jsou ze zdravé Letňany (ale žádný Pirát) P12 1 Findejs Lukáš Jakub Michálek Ondřej Profant Mikuláš Ferjenčík Adam Zábranský Ústecký kraj Výsluní - 1 mandát na kandidátce Pirátů, ale uískal jej nezávislý Chomutov - PRO!Chomutov vyhrálo volby, 8 mandátů, Piráti neberou žádné mandáty Ústí nad Labem - PRO!Ústí, 8 mandátů na magistrátu, 14 dalších v obvodech, Ústí nad Labem-město i Vladimír Charvát Varnsdorf - 1 nezávislý zastupitel na místní kandidátce s tichou podporou Pirátů (netřeba medializovat...) Zdravím Kolegové, je potřeba to dotvořit ještě dnes, nevím na co čekáme!!!! Chybí nám tu ještě nějaký mandáty, či je to komplet... ???? Trocha inspirace (možné inspirace) https://www.techdirt.com/blog/wireless/articles/20140128/14225826029/t-mobile-writes-best-press-release-youll-ever-see-phone-company.shtml http://blog.businesswire.com/2012/01/05/the-top-twenty-press-releases-of-2011/ http://www.copyblogger.com/how-to-use-the-modern-press-release/ kompletní manuál http://www.marketingdonut.co.uk/marketing/pr/writing-a-press-release/a-complete-guide-to-writing-an-effective-press-release http://www.richardcorbett.org.uk/election-result-press-release/ http://www.westernjournalism.com/obamas-lack-transparency-frustrated-white-house-reporter/