*Zahájení jednání KF 10:43 *Přítomní: 1. Martin Šmída 2. Martin Švadlenka 3. Jan Gebauer 4. Vojtěch Pikal 5. Jakub Nepejchal 6. Petr Kapounek 7. Tomáš Karlík 8. Adam Slaměník (regP. Tvrz) - HOST Předsedající Martin Šmída (?) Zapisovatel Jakub Nepejchal *Pořad jednání: 1. Report o jednání RV 2. Odvolání vedoucího krajského MO 3. Odvolání 2. místopředsedy 4. Nominace do republikového předsednictva 5. Komunální kampaně a) Zcizení pro Olomouc b) Zcizení pro Přerov c) Zcizení pro Prostějov d) Šumperk e) Majetín f) Brodek 6. návrh Martina Švadlenky projednání uspořádání Vyosení Přerov Pořad schválen konsensem *01. Report RV - Vojtěch Pikal RV má problém s aktivitou členů, dojelo jich 9 (z 24), celkem se účastnilo asi 20 lidí Řešilo se Ivanovo Zcizení Volební štáb web za 30 000 Představen návrh nového rozpočtování Dotaz Petr K.: Výčet zakázaného nakládání s penězi? Odpověď: link na fórum zde: https://forum.pirati.cz/clenske-ankety-f637/novelizace-rozpoctovych-pravidel-anketa-a-diskuze-t24055.html https://forum.pirati.cz/clenske-ankety-f637/novelizace-pravidel-hospodareni-anketa-a-diskuze-t24054.html *02. Odvolání vedoucího krajského MO - Vojtěch Pikal Radim neplní své povinnosti. Zatím fungujeme bez jeho činnosti. Zatím nepotřebujeme krajského vedoucího MO, ale může to dělat někdo jen z pověření Citace z vlákna na fóru. Hlasování o odvolání vedoucího MO: PRO: PROTI: ZDRŽEL SE: hlasování ZDE: https://forum.pirati.cz/krajske-forum-olomoucky-kraj-f413/olk7-2014-2-odvolani-vedouciho-krajskeho-medialniho-odboru-t24276.html Hlasování ukončeno, Radim Studený byl odvolán z funkce krajského mediálního odboru. (PRO 5, Zdrželi se 2) *03. Odvolání Vladimíra Hlavinky z pozice 2. místopředsedy kraje M. Švadlenka jako správný troll navrhuje, aby to pak dělal Petr Bajgar Vladislav ani nepomáhá předsedovi. Hlasování: PRO PROTI ZDRŽEL SE: https://forum.pirati.cz/krajske-forum-olomoucky-kraj-f413/olk7-2014-3-odvolani-2-mistopredsedy-ks-olk-t24277.html Hlasování ukončeno: PRO 6, Zdrželi se 0 Vladimír Hlavinka odvolán z funkce 2. místopředsedy KS OLK *04: Nominace do republikového předsednictva Jako Krajské sdružení můžeme nominovat kandidáta do RP. Ivana nominovat nebudeme, měl by si odpočinout. Ve vlákně na fóru není jediné jméno. Návrhy k diskuzi: Lukáš Černohorský, Jiří Kadeřávek ml. (nejspíš odmítne), Tomáš Vymazal, Michal Havránek, Janka Michailidu, Vojtěch Pikal, Jakub Michálek, Mikuláš Ferjenčik, Ivo Vašíček, Martin Šmída, Marcel Kolaja, Markéta Gregorová, Návrh na oddělené hlasování k předsedovi a místopředsedy. Hlasování o návrhu na předsedu: Lukáš Černohorský, Jiří Kadeřávek ml., Vojtěch Pikal, Marcel Kolaja, Markéta Gregorová hlasování zde: https://forum.pirati.cz/krajske-forum-olomoucky-kraj-f413/olk7-2014-4-nominace-republikoveho-predsedy-t24280.html Hlasování o návrhu na místopředsedy:Lukáš Černohorský, Jiří Kadeřávek ml. Tomáš Vymazal, Michal Havránek, Janka Michailidu, Vojtěch Pikal, Jakub Michálek, Mikuláš Ferjenčik, Ivo Vašíček, Martin Šmída, Marcel Kolaja, Markéta Gregorová, *05. Komunální kampaně *a) Zcizení pro komunální volby Olomouc MS Olomouc chce aby kraj schválil výdaj 15 000 na koalici, případně víc pro kandidáty. Vojtěch Pikal žádá KF o schválení následujícího usnesení: Žádám o schválení zcizení 15 000,- pro účely kampaně v Olomouci z rozpočtu MO. https://www.pirati.cz/fo/hospodareni2014/rozpocty/olomoucko/start b) Zcizení pro Přerov M. Švadlenka chtěl nějaké neobarvené peníze na bulentin - 4000,- odkaz zde: http://www.spolecneproprerov.cz/?cat=61 (dodat fakturu!) c) zcizení prostějov P. Kapounek chce zcizit pro propagaci 15 000,. přestávka na oběd skončila Usnesení: Krajské fórum schvaluje zcizení 15000,- pro komuální volby v Olomouci a 15000,- pro komunální volby v Prostějově na transparetní účty určené pro volební kampaň. Krajské fórum ukládá krajskému předsednictvu určit rozpočtové položky, z nichž budou částky zcizeny. 6 PRO 1 Se Zdržel Usnesení: Krajské fórum ukládá krajskému předsednictvu, aby neprodleně po komunálních volbách předložilo návrh rozpočtového dodatku, který bude reflektovat skutečné příjmy a výdaje. 6 PRO 1 Zdržuji se d) Šumperk žádné peníze nepřidělíme, kampaň je v kompteneci kandidiujících lidé PRO REGION. Kontaktovat Zdeňku Kocourkovou Tel: +420 774 204 491, najít vhodný termín na předání prohlášení kandidáta - kandidující strana PRO REGION e) Majetín leták + Kytary in Majetín f) Brodek zmatená situace zkontaktovat Vl. Hlavinku 6. návrh Martina Švadlenky projednání uspořádání Vyosení Přerov v rámci propagace, v barvách SPP = hudba +bannery pod zámkem jsou hradby, kde se dějí kulturní akce Karlos ohlásí OSE. Šmída pomůže s kapelama a organizací schůze končí 14:20 h