Jitsi PO 26. 2. /2020 Přítomni: Markéta Tvrdá, Vendula Svobodová, Adéla Hradilová, Robin Beitl, Michaela Vodová, Lucie Spáčilová, Marcela Šroubková, Klára Kocmanová, Miroslav Mašek, Michal Hrib, Líba Věříšová, David Marhold, Pavel Štěpánek, Lucie Trčková, Yveta Martinková, Jana Koláříková, Lucie Spáčilová, Václav Židek Omluveni: Klára Bidařová, Jana Čurdová, Romana Klimešová, Jakub Dedek Harmonogram: 1) co se děje v krajích JčK - hlavní téma volby - volíme čelo (1.-5. už víme); pomalu se formuje program; pracujeme s dobrovolníky, propagujeme nábor dobrovolníků; začali jsme hlášení od kormidel formou článků; MS ČB převolený předseda nově Tomáš Guth Jarkovský; Uklidme Česko - zatím dvě jistá města další na tom pracují; organizace letního pirátského víkendu; na Den vody plánujeme online akci (každý týden článek + fotka s popiskem příkladů dobré praxe a vše bude na Den oceánu zakončené výstavou) 26.2. výběrko na nového KoDo JmK - 18.2. setkání pro zájemce o členství. 20.2. proběhlo školení k volbám s Pavlem Štěpánkem. 4.3. schůzka s příznivci, co chtějí pomáhat při akcích. 27.2. Olga v Brně, schůze nového PKS a schůze KF JmK, , 28.2. Green week Markéta Gregorová - jdeme na základku Labyrinth. Řešíme akce na březen (pubkvíz, deskovky, Den vody). Sbírka oblečení byla uzavřena, odvezeno do Azylového domu pro matky s dětmi. VyOsení - plánujeme s dobrovolníky a příznivci, kdo bude mít zájem se podílet.VV řeší výběrka (manažer/ka, stratég, mediální spojka). Rozjíždí se KET IT a KET cestovní ruch. KvK - zvoleno nové předsednictvo, zítra zasedání třetího volebního štábu (finální podoba outdooru, pirátské listy). Na minulém jsme řešili merch, vytvořili jsme otázky pro průzkum, ideovou konferenci (kraj/Piráti) a koncept tvorby programu na jehož základě se uskuteční příští týden zasedání volebního štábu rozšířeného o garanty všech KETů > tvorba programu. Z akcí: minulý týden SWAP vysoká účast, příští středu deskovky (děláme pravidělně každých 14 dní), v pátek přednáška PPU o svobodných školách. V pondělí 9.3. Na kávu s poslancem (p.Třešňák) a radním (J. Janů) v e-PICu. Úterý (10.03.) promítání: Bohové z Molenbeeku, středa (11.03.) kurz kvašené zeleniny, neděle (15.03) schůze MS Loket, pondělí (16.03) krajská schůze v Karlových Varech KhK - 18.2. setkání volebních týmů s VoKo, školení med. komunikace pro lídra do kraje a školení L.Wagenknechta v Praze pro senátní tým. Zvoleno čelo a do 10. místa. Teď hlasujeme další postup voleb, chceme do 15 místa postupně, ( chceme hezkou a vyrovnanou kandidátku) , Ukliďme česko ve všech městech kde je MS, Program v KraPiCi v březnu - seriál přednášek o školství, finanční gramotnosti, beseda s Hlídačem státu. A vše kolem voleb - fotky, videa, program. Máme hotový rozpočet, nahozené záměry a hrubou představu o průběhu volební kampaně. Řešíme merch, grafiku, stánky atd. Volební štáby se setkávájí 1x týdně, buď on-line nebo face to face. Přijímáme nové členy - únor 3ks. Plánujeme LARP - čekám na nahození termínu PO. Vysočina - chystáme v březnu: ustavující schůzi MS Pelhřimovsko, workshop pro čelní kandidáty (mediální školení), O konopí s Tomášem Vymazalem, pravidelně se setkává 1xtýdně volební štáb online, pirátskou LAN party, výjezdní zasedání KFka v Pelhřimově, deskovky, Pirátský Hold'em Poker turnaj, pravidelnou schůzi krajského programového týmu (finiš programu pro volby 2020), pravidelně v pondělí "Na pokec s poslancem", Dopis z Masantie, atp. Bude probíhat volba 10-19 místa kandidátky. V březnu také snad už budeme mít volebního manažera :) Vyhodili jsme na foru nove vlakno - seznam s ukoly pro dobrovolníky, kde jsou konkrétní poptávané činnosti https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=682791#p682791 / připravujeme se na Ukliďme Česko, zatím 4 místa, a Den vody. Do budoucna plánujeme LARP, řešíme s PO. Plánuji sepsat koncepci oslovování dobrovolníků do kampaně (zadání od VŠ). Praha - připravované akce: Happening ke světovému dni vody na Náplavce - Dana Balcarová, Tomáš Murňák. Posezení s Piráty - Dana Balcarová. Připravujeme kvíz v Pirátském centru. Primárně řešíme RV v polovině března a částečně setkání exekutivy v PiCe. Uklidme česko - zatím víme předběžně o 4 úklidech, ještě nejsou zaregistrovaný. 6.3. bude zahájena rozprava k založení MS Praha 21. SčK- na březen chystáme jednu akci s Ivanem, v Benešově debatu na světový den vody, plánujeme akce s Františkem Kopřivou, který také startuje pravidelné akce v poslanecké kancláři v Mladé Boleslavi; čeká nás 1x setkání se zájemci o členství a krajská schůze; 14.3. bude piratecon na územní plánování v PiCe; budeme schvalovat záměry k rozpočtu kampaně; volební štáb se setkává naživo 1x za měsíc, jinak vše řešíme ve vlákně na zulipu; na fóru budeme mít rozpravu ke zřízení pozice administrativního asistenta v kraji; plánujeme Ukliďme Česko, snad bude ve všech MS; budeme volit 21.-30. místo na kandidátce ZlK - plánujeme VyOsení, Úklidy ve 3-4 lokalitách, zatím registrovány pouze 2, a rozjíždíme krajskou kampaň což obnáší vylepšování komunikace s Volmanem PKS, týmy, výbory a odbory, restartujeme krajský AO a převolujeme krajský MO, pokračujeme v primárkách, snažíme se aktivizovat KETy, aby spoluprcovali na programu, řešíme Outdoore, smlouvy, prostě klasické chystání kampaně, poptáváme chybějící poslily do kampaně, stále řešíme PiCe a tímto děkuji KoKSům, kteří sdíleli či odpověděli, Krajská schůze u nás proběhla včera a Místní schůze budoz v průběhu měsíce ve 3 MS. PaK: 1. Volby: plný volební štáb (celé čelo, KoKS, vol. manažer, vedoucí KMO, zástupce z každého MS), 1. 3. na schůzi KS představíme program pro členy (začne diskuze), připravujeme se na rozjezd kampaně, zahajuje se příprava PirLIstů UsK: Pracuje se na dovednostech čela, připravujeme akce, je výběrko na nového KoDo, SWAPy jedeme dál, pomalu se chystá kampaň 2. PiCe: akce se chystají nahodile, budeme vybírat dramaturga 3. Práce KoKS: úkol od KS nabírat členy (máme nyní hromady zájemců, poměrně se daří), bohužel nestíhá moc ostatní úkoly (např. ty velké od PO) 4. půlKoKS a vol. manažer: měli jsme vybraného, nyní nové výběrko (do pátku sběr CV), druhého v pořadí nechceme (špatné předpoklady jako manažer), ale možná ho zaměstnáme na měsíc jako volebního stratéga 5. RP: v pátek hostíme v PCE RP (následováno PiratECONem) 6. Trochu to tu vře: otázka 1 KoKS vs 2x půlKoKS 7. Další akce: připravujeme se na Den vody, Ukliďme Česko (min. 5 :) MSK: řešíme převolovaní PKS, taky chystáme předtour krajem pro sbírání krajských témat v rámci (zítra jedeme do Bruntálu), akce uliďme Česko, řešíme nyní i Swap, volby atd. PlK - máme nově zvolené předsednictvo - včera proběhla schůzk PKS - přerozdělení zodpovědností v rámci kraje, organizujeme ukliďme česko (bude nejspíše ve dvou městech), dnes proběhlo školení na technické systémy, proběhly dvě schůzky MS (Tachovsko a Plzeň), jedna schůze KS, přednáška Profanta v Plzni - proběhla, plánujeme teambuilding, školení pro zastupitele (oživení) 2) školení v Brně - odkaz na videa, momentálně v procesu - budou zaslány. 3) manuál (Marcela)- - následuje komentování kapitol - tzn. okomentuj prosím všechny kapitoly (přímo do dokumentu) mimo své a to do 1. 3. Proto je důležité, abyste své části vkládali postupně a bylo tak více času na komentování. Co již můžete komentovat, vidíte v tabulce zde (HOTOVO :) - svou kapitolu průběžně checkujte a relevantní návrhy drobnosti rovnou zapracovávejte. Věci, které chcete probrat na společné schůzce nechte nevypořádané. Ale opravdu se snažte toho maximum vypořádat, abychom to na osobní schůzce vše stihli stav zjistíte v tabulce zde https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hBzHoUbH_49mNFfe8Lv8FPY_B8j_Ep7h3_CL-oVXbcQ/edit#gid=1296171228 Svoji část si revidujete sami, tj. představíte si ji na setkání. - uvidíme se 3. 3. v Praze v PiCe - je možné s sebou někoho vzít - pokud by byl zájem o dětský koutek, ozvěte se Marcel na mail - není zájem - upozornění na PPU (Nové kontakty) - do kapitoly "Nové kontakty" je třeba přidat doporučení na PPU 4) Projekt velké aktualizace návodů (Marcela) - s V. Pikalem - na wiki - dostupné a upravitelné návody. Je možné se zapojit (i mimo KoDo). vys - sleduji, jak budu mít volněji, budu se na tm ráda podílet 5) Dotazník ke zpětné vazbě - už jsi vyplnil? VYS. ano JmK - Markéta ano, Vendy ano SčK - ano PHA - ano KvK - Lucka - ano, Robin ano KhK - ano PlK - ano ZlK - ano JčK - ano 6) Nalodění - info o současném stavu dovývoje (Janča) - PO je garantem projektu. PO řeší s K. Kocmanovou. Řeší se grafika a testování. Další schůzka bude v pondělí. 8) Kampaň (Pavel) - viz mail. Shrnutí: fórum manažerů a lidrů kampaní. Byli zde zástupci 9 krajů, mumble, 1x 2 týdny, newslettery. Nabízí možnost semináře do všech krajů. 25. 4. - velké předvolební setkání (kodo, lídři, manažeři, mediální spojky apod.). Kandidátky stojí - je třeba na nich zapracovat - do dubna je třeba mít kompletní kandidátky (apel na KoDo). Neexistuje claim, šablony, vizuál - zítra je schůzka s MO, zde vytvoří zadání pro agentury. Snad do konce března budou šablony a claim. Během dubna - šablony budou k dispozivi. Začátek května - bannery, sukně apod. - centrální objednávka kvůli slevě. Hledá "vehikl" do kampaně (autobus?) do 90.000,-. L.S.: Je třeba uspořádat např. během května akci pro sběr OVK. 9) Admin (Lucie a Pavel ?) Já mám nepříjemnou zprávu, Petr Vileta je v nemocnici, takže prosím o info v krajích, aby se obraceli na mě a já budu předávát dál na Martina Kučeru. Prosím o info v krajích za AO - už rok platí vyhláška - https://wiki.pirati.cz/ao/zarazeni_clenu, je nutné tedy ověřovat identitu nových členů a současně jim ověřit identitu na lide.pirati.cz, bez toho není možné zpracovat nového člena ze strany AO. za FT - je nutné nahlásit všechny hospodáře v krajích (do podatelny), kteří nejsou uvedeni v Piroplácení do podatelny Redmine FT. Je třeba, aby před přidělením statutu "hospodáře" byl žadatel již někdy přihlášen do piroplácení. Založila jsem si v Redmine úkol (Školení Piroplácení, lze se přihlásit i mailem přímo Lucii) na školení Piroplácení (online nebo jitsi), je možné se mi hlásit za váš kraj. Než budou volby, aby byli hospodáři znalí a pak jsme se nikdo nezasekával na chybových žádostech. OVK - vzhledem k tomu, že Petr je zatím zaškolen spíš do technických částí AO, na OVK zatím nedošlo a to trošku brzdí celou situaci, ale Martin Kučera i Petr vědí, že za AO s vámi už nějakým způsobem řeším. Ještě pro info, školení obsahuje tohle: Školení na Piroplácení: * Seznámení a zopakování PraH * Probrání jednotlivých funkcí Piroplácení * Upozornění na nejčastější chyby * Základy GDPR * Dotazy a volná diskuze Úkoly: Manuál - komentování do 1. 3. - uvidíme se 3. 3. v Praze v PiCe (pokud by byl zájem o hlídání, ozvat se Marcel na mail)