Pravidelný mumble PO 9.1.2018 od 20:00 Přítomni: Michaela Vodová, Aneta Heidlová, Jana Koláříková, Marcela Šroubková, Michaela Kleslová, Michal Jokeš, Miroslav Mašek, Václav Židek Omluveni: Miloš Zmeškal, Jakub Dedek, Líva Věříšová, Lucka Trčková, Magda Škapová, Adam Komenda, Klára Bidařová, Yveta Martinková Program: 1) co se děje v krajích, akce leden/únor Miloš Zmeškal: Leden je vlažný, v Picolu nemáme ani jednu akci. V únoru to opět rozjedeme. KhK - Máme odhlasovaný rozpočet, čekáme na registraci. Už to vážně hoří, nemám z čeho proplácet, lidi sjou nervózní. Měli jsme KS, grilovali 9 kandidátů do EP - velký úspěch i u nich, ale zejm. u členské základny, kvitovali, to že ty lidi poznali líp než z medailonku na foru. dali jsme tomu 2 hodiny. Zvolili jsme nominanty jak na lídra, tak i další místa. Chystáme svůj jednací řád, inspirovali jsme se u celostátního, ústeckého, ale Standa Štipl nám do toho neustále hází vidle. Teď už je tam 68 připomínek a nikdo se nevyzná, zbyde to asi až na nové PKS, staré už nemaká. takže se chystáme na převolbu PKS, nominace by byli, řešíme, jestli nového předsedu alespoň částečně finančně nemotivovat. KraPiCe - leden je vlažnější, pouze 2 velké akce, ale nastavily se pravidelné čtvrtky se zastupiteli, 5 zastup. se střídá a je tam pro občany. Vzniká nové MS Trutnovsko, je to celé nachystané, teď se vede rozprava na fóru. trochu zklamání z Nalodění, registrovaní nekomunikují, zapojovat se moc nechtějí. Pha - Anetka se loučí. V současnosti probíhá přerozdělování práce mezi koordinátory, podařilo se nadefinovat si dlouhodobé úkoly, rádi bychom najeli na redmine, popisujeme naše činnosti, vzniká jakási koordinátorská strategie, snažíme se vzdělávat městksé části, vznikla prezentace na proplácení, máme nové PKS, zatím proběhly jen dvě schůzky, v lednu jsme zahájili různá školení pro místní sdružení a lidi z nich, aby byli co nejvíce samostatní, chystáme PR, sociální sítě atd.. Jde o to, že se nám znásobil počet členů a my jim chceme dát patřičné knowhow. Příští týden budeme mít přednášku od Michala Bláhy, dále 27.1. Piratecon pro zastupitele na kosmonautiku, uvažujeme o pivu s poslancem, snídaně s poslancem, setkání se Zdenkěm Hřibem. LiK - Řešíme rozpočet, jednací řád, protože chceme mít vlastní, strategii, plán, v sobotu bude krajská schůze, kterou bychom chtěli mít každý měsíc, udělali jsme krátké rozdávání guláše po pražském vzoru, připravujeme se na eurovolby, Jsme fér nás oslovilo, abychom udělali debatu na manželství v souvislosti s prvním čtením ve sněmovně, ladíme termín, chtějí panelovou diskuzi, kde budou odborníci od nich a my dodáme případně nějakého politika. SčK - Řešíme rozpočet, v pátek budeme schvalovat, v sobotu budeme mít setkání se zájemci o členství, na Kladně dělají sdílené středy, v Benešově vyrýběli deskové hry a budou objíždět okres, v Kutné Hoře budeme dělat nějaké sportovní aktivity s místostarostou, budeme převolovat posledního člena PKS, v Mladý Boleslavi se snaží zvolit PMS. PlK- Řešíme rozpočet, máme dva návrhy, tak hlasujeme o změnách, do konce ledna to chceme mít vyřešené, 3 nebo 4 dny před zastupitelstvem se zastupitelé sejdou s veřejností a debatuje se o tom, jak budou Piráti v něčem hlasovat, sladili jsme data krajskch schůzí, tento měsíc není, potom rutinní záležitosti jako administrativa apod.. Jako koordinátor budu končit, v Únoru pomůžu zaučit, v březnu konec. ÚsK - Rozpočet je hotový, chystáme RV, připravujeme akce pro eurovolby na zviditelńování strany na téma exekuce, sociální věci apod., plánujeme co bude v kampani. PaK - Založili jsme MS, rozjíždíme KET, zacvičujeme předsednictva, nejvíce se věnujeme KET, měli jsme předvánoční schůzi, v současnosti budou spíš po těch sdruženích. Vysočina: koncepce JiPiCe schválena KFkem: https://drive.google.com/file/d/1PoyaHz0_rBb0caaaF-r2EzURGlazeo2U/view?usp=sharing, zaučování správce kraje (provádí KoKS) - náplň práce správce https://docs.google.com/document/d/1rrPy_HzVTtJAv-3tpSiuKNERlin2Xb2gWa4koNiljvQ/edit?usp=sharing ; krajská schůze; organizování akcí v centru pro veřejnost ve velkém měřítku jsme stopli pro velké časové zatížení správce, centrum tak bude dostupné veřejnosti a veřejným aktivitám, budeme propagovat, aby se veřejnost zapojila do plánování a organizování akcí. Plánujeme centru začít více využívat pro pirátské aktivity, schůzky pro politickou činnost kraje, školení členů apod. KoKS opět začne nabízet workshopy k systémům Pirátů, zaškolování členů. Pravidelné scházení MS, nejen zasedání, ale i setkávání s příznivci. V Tře bíči se chystá FSF. Proběhla transformace wiki kraje na rozcestník pro členy, veřejnost, média a nováčky. https://wiki.pirati.cz/regiony/vysocina/start Vyšla TZ k nominacím do primárek. https://vysocina.pirati.cz/aktuality/evropsky-parlament.html Plánujeme, že KoKS se více zaměří na rozvoj členské základny na Vysočině a vzdělávání členů, příznivců a dalších dobrovolníků. Rozpočet 2019 je schválen, čekáme na jeho registraci, abychom mohli proplácet. Yf:ZlK - leden je asi ve znamení odpočinku :) Nechávám posádku v klidu a dodělávám své resty+hlasování PMS, nebo hlasování o rozpočtu a jiné. Školení pro nováčky na Pirate ID, Redmine, Fórum, Wiki a Rocket chat. Plánujeme nadcházející akce, celkově si hledáme co nejjednodušší komunikaci mezi zastupiteli a Piráty. Ani Nalodění nám do této doby neposkytlo větší počet zájemců o členství. Spíše se za poslední dobusetkáváme s tím, že se nám posádka zmenšuje a to o tzv. spící členy. Což také není od věci :) Stále řešíme náš krajský MO, který je nedostatečný, ráda bych už tento problém měla z krku. Je na řadě další tvorba NL. Na EU volby už bych měla ráda MO funkční. MSK - Věci se začali hýbat. Bude se stěhovat Opice, pracujeme na krajské mediální spojce a dalších věcech předsednictva. Děláme schůzky po krji, kde nejsou buňky, už funkční buňky jsou do sebe uzavření. KvK - proběhla krajská schůze, v pirátském centru je cca 1 akce týdne, deskovky, setkání s poslancem a další. řešíme hodně celokrajských témat, koalici na kraji, zastupitelé, radní a starostové mají dost práce a agendy ve svých městech. PLánujeme vydání novin, mejdan pro členy a příznivce, VyOsení. Máme schválený krajský rozpočet na rok 2019, visí na FO. Snažím se doladit poslední doklady k proplácení z rozpočtu 2018. Budeme přijímat 5 nových členů. Řešíme web, uchopení krajského centra, provozní řád, jednací řád KF. Máme zájem o mediální spojku! A já se těším na CF do Tábora :-) 2) CF - kdo s čím pomáhá +setkání s volební manažerkou na CF - volební manažerka nás požádala, abychom se v rámci jednoho z workshopů s ní sešli. Jde o plánování kampaně, zapojení koordinátorů atd. (bude spojeno s workshopem pro krajská MO) Vašek Židek bude mít nějakou aktivitu s 1. pirátskou. Miroslav Mašek - Rád pomůžu s jakoukoliv aktivitou. Takže ZÁPIS. Pavel Štěpánek - Zápis dopoledne. Yf ZlK - kromě zápisu jsem k ruce kdykoliv během CF...a ráda :) Zn.:HOLKA PRO VŠECHNO Líba - pomůžu s čímkoliv, se zápisy klidně, ale píšu pomalu. Řekněte si, budu v sobotu Lucka - určitě jedu na celý víkend, pomohu se zápisem a když bude třeba tak i s nějakou organizací 3) dotazy: kdy se plánují ty aliasy a razítka pro kraje? a zda a kdy plánuje MO další vlnu novin, případně, zda se plánuje nějaká finanční dotace pro kraje. Děkuji Martin Rejman je průběžně dodělává, razítka pro kraje musíme probrat s AO a vlnu s MO, v pátek máme setkání exekutivy, kde zjistím všechny odpovědi. V pátek budeme mít schůzku exekutivy, takže tam dotazy přednesu/Jana Máme někde seznam kapel, které jsou ochotné/chtějí vystupovat na Vyosení? https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JyboV7n66vYUF5jAFPt7q6hXGz7Nea6jrgTVbEVTcvs/edit?usp=sharing