Mumble PO 20.2. od 20:00 Přítomni:Václav Židek, Marcela Šroubková,LucieTrčková, Magdaléna Škapová, Miroslav Mašek, Klára Bidařová, Líba Věříšová, Yveta Martinková, Jakub, Helča, Káča Omluveni: Klára K., Michal J., Simča B., Miloš Z., Pavel Š., Vodovka 1) co se děje v krajích Lik - Helča a Kačka - byl zaregistrovaný rozpočet, guláš pro potřebné 1x za 14 dní, v Jablonci mají potíže s mediálními výstupy, v sobotu proběhla KS - nestihlo se probrat vše, nakopnutí KETu - zapojení lidí z nalodění, nová krajská spojka vybrána. Plánujeme Eurokampaň, ustanovili jsme organizační tým a pracujeme na rozpočtu kampaně. Formují se Piráti Podralsko a stále se registrují noví uchazeči přes nalodění. Řešíme jak do budoucna s Pixelem. Plzen - Míra - proběhlo na Pivo s Piráty i s poslancem, pak bude akce v Domažlicích - je potenciál na vzik MS, bude MS na Tachovsku, řeší se Eurovolby, jinak klasický byro a další kodošská agenda Jihočeský - Klárka - 9.3 schůze KS - EV a KET, 3 schůze MS do konce února - je to dobrý :), bude na Pivo s poslancem v Kaplici, kde je potenciál na vznik MS, v Jindřichově hradci se řeší zrušení MS, formuje se tým mediálních spojek a plánují se pravidelné schůzky, plánuje se setkání zájemců o členství - zatim se jich ozvalo 7, rekonstruovala se Čepice - vypadá to super a bude to tam žít, dát vědět Praze, jak to je pořešený s hospodou - smluvní vztah, 3. 3. setkání organizátorů CF, aby se doplnil mustr <3, NDA - Šárka měla poslat konečnou verzi smlouvy Předsednictva na NDA - trochu se to zpozdilo, ale bude to Karlovarský - Lucka - 15.2. bylaKS - hodně krajské a organizační - je hodně krajskýchtémat, bude komplet nový krajský web, už v létě začne příprava na krajské volby, řešila se kampaň do EP - 8 aktivních MS,kde budou velké akce, zasedání RV v červnu v kraji, potenciál na 2 nové MS, 5 nových vážných zájemců o členství, bude mediální školení krizové komunikace, bude se zakládat pirátský klub zastupitelů obcíKarlovarského kraje - na probírání komunálních věci, pirátské centrum - akce pro veřejnost, deskovky, promítání, akce pro MS, plánování akcí s poslance a radním - tam kde jsou nový zájemci o členství a potenciál vzniku MS, je nová mediální spojka - jupí!, rezignovala Daniela Bílá na svoji funkcivRV Jižní Morava - Magdalena - nově zvolená mediální spojka - Janča Leitnerová - a hned se to super hejbe - založený instagram, hejbe se fb - bude se informovat dovnitř i ven, začaly volební štáby - schází se PKS a Markét a Marcel, bude k dispozici loď na kampaň, která se bude moci půjčovat, když jí nebude potřebovat Jižní Morava, bude schůze KS příští čtvrtek, zítra na pivo s Tomem Vymazalem a Radkem Holomčíkem, v sobotu v Brně akce s Julíí Reda o svobodě internetu s Marcelem, koalice v Brně šlape, v Břeclavi padla koalice původní, takže jsou PIráti v koalici teď Praha - Marcela - řešíme jak udělat životaschopné naše Pircentrum, PKS vymyslelo plán a budeme ho uskutečňovat, zahájení kampaně 3.3. v NODU Praha, Honza Vrobel vyhodí event+přihlašovací formulář=vyplnit. Simča+Michal dělají ČAJ S PRIMÁTOREM, plánujeme EV, MMM plánujeme, akcí máme dost, pro MS jsme pořádali školení, Ústí- Vašek - BB propagace, hledáme dobrovolníky, MO spojka dnes přijata, volebního manažera nemáme - zatím vše dělám já, Kontaktní kampaň na EV připravena a doplňujeme o akce k upirátění, nové MS - rozpory v územním působení eMeSka, příjmáme členy, vše běží dobře a v klidu zatím. ZlK - Yf - Přednáška Jirky Lehejčka + garant Pirátů k životnímu prostředí (neplacený ze strany) a do přednášky vloží nad rámec klimatické změny ještě emise a znečištění. Kroměříž+Zlín.Deskovky. Hlasování o rozpočtu jsme dokončili konečně :) Děláme VŘ na MO spojku 4.3.2019. Byli jsme v hojném počtu na AO školení v Olomouci. Volíme vedoucího AO, nové PMS UH a Vsetín, dovolba PKS 4.místopředsedy. Ukliďme Česko zatím 2x. Plníme úkoly k EV-BB+upištěné akce delegovány do kraje-rozprava a hlasování o rozhodnutí. Příjmám dalších 5 nových členů. 2x MS veřejné schůze. Poprosím v sobotu Janču o poradu ohledně VŘ MO spojky. Stále řešíme dobrou taktiku komunikace radních a strany ...ze vnitř i ven. KhK Líba - měli jsme krajskou schůzi ( největší účast co pamatuju já a i starý Piráti ) na které byla velká grilovačka kandidátů do PKS, teď probíhá volba předsedy, v kraji je "husto". Zvětšili jsme počet místopředsedů, tak aby byl pokrytý celý kraj. Máme volební štáb na eurovolby, řešíme výlepy, autobusy, termíny akcí. Máme představu jak využít čelo kandidátky, ladíme ještě termín v Náchodě. KraPiCe - rozjely se akce ( uprchlíci, Tibet,architektura, Městská policie, promítání ) každý týden min. 2 + schůze zastupitelů a pravidelné čtvrtky se zastupiteli. Březen už máme naplněný celý a část dubna. Přestali jsme objíždět kraj - nové lokality s aktivními příznivci, čekáme na nové PKS, jestli bude schopné ( zatím jsou velmi roztříštěné názory kandidátů o tom, jak draftovat nové Piráty ). Vzniká další MS - Podorlicko. A jinak byro, náplň Pirlistů, eurovolby, proplácení atd.). Velmi bychom potřebovali funkční Mediální spojku, dokážeme si vyřešit HK a Trutnov, ale chybí propojení celého kraje a k tomu se nikdo nemá. Inzerát máme, ale asi se nikdo nehlásí. Jo a spadla na mě organizace RV které buden v dubnu v HK. MsK - Vytváříme sktrukturu pro Eurovolby, řešíme vybavení a stěhování Opice, jezdím po kraji, pracujeme na projektu proti nové spalovně, řešíme mediální výstupy, jede výběrko pro PR koordinátora, bujuji pořád z uzavřeností místních skupin atd. PaK - v neděli bude krajská schůze, čekáme na uvolnění prostor pro pircentrum - plánujeme přestavbu. chystáme se na volby, eviduji dobrovolníky, dáváme dohromady expertní týmy. MS přijímají členy, pořádají putovní schůze po svých okresech - soustředí se na oblasti, kde nikoho nemáme. Na pivo s poslancem, přechod na novou komunikační platformu (zulip) - testovací fáze. Nový vedoucí KMO se rozjíždí - předpokládáme zvýšenou mediální aktivitu - jde mu to dobře. Řešíme dvě kauzy - černou stavbu šaten ve Svitavách a výjimku z limitu emisí Chvaletické elektrárny v Pardubicích. Chtěli bychom navázat užší spolupráci s KhK a Vysočinou. Pozn: Co kdyby si každý svoji část padu psal sám? Ušetřilo by to práci zapisovateli a bylo to kvalitnější. Janča pořád nemá svoji pravou ruku. Má svůj tým, ale hlavní člověk pořád chybí. 2) sobota - předávání zkušeností z komunálu: kdo za váš kraj dorazí? UsK - Vašek - Dorazím Plzeň - Míra Mašek a new KoDo Liberec - Kačka určitě dorazí, Hel taky Praha - Simča dorazí, Marcela uvidí, podle Toníčka Karlovy Vary - Lucka a JIndra (nová karlovarská spojka) Zlín - Yf + Irena Drofová (člen MO) JčK - za JčK nevypadá osobní účastí dobře - měl jet Zbyněk Konvička (MO), ale účast odvolal a Klára uvidí jak to dá, je toho ted hodně. Zbynda ale poprosil všechna MS, aby sami sepsali stručné zhodnocení toho co mělo v kampani smysl a co bylo slabší, nebo to spíš nedělat. JmK- Jen Magdaléna, měla jet Janča Leitnerová (MO), ale nemá hlídání KhK - přijedu a semnou Pavel Vrbický a Luboš Špaček MsK - dorazí PaK - dorazím, možná s Nikolou 3) newslettery z Nalodění - Martin Rejman přihlásit se do nalodění, nahoře přibyla kolonka newslettery, měli byste vidět: testovací newsletter pro kodo. Dáte vytvořit novou zprávu a tam se objeví formulář. Cílem je zasílat newsletter, těm, kteří se zaregistrují do určitého seznamu. U přehledu newsletterů vidíte počet odběratelů. Správce může upravovat, kdo NL rozesílá. Je tam dostupná i historie. Rozesílatel a správce může upravovat obsah. Testovací newsletter pro KODO (jen na ozkoušení) Klikneme na název, tam se zobrazí seznam vytvořených NL, plánované odeslání, skutečné odeslání. Dá se měnit hlavička a patička. Náhled se zobrazí v počítači. Je tam možnost odeslat testovací mail - to si odešlete jen sobě b(odesílá se to na kontaktní nebo registrační mail). Jakub: bylo by fajn mail vždy zadávat, dá se pak otestovat, jak to vypadá v gmailu, seznamu atd. Martin: udělá, ale ne dnes ani ne do pondělí :D Jak Přidat lidi ze stávající databáze? Práce s databází? Aby KoDo mohlo upravovat databázi? Jak označit skupinu, na kterou půjde Newsletter. TO doladí. Obrázky lze přidávat jen odkazem (někam je nahrajte prostě) 4) OVK Plzeň - zatím neřešili, ale lidí se sami ozývají UsK - Vašek - posílal jsem připomenutí na minulé členy OVK, s tím, že brzy pošleme info k přihlášení :-) JčK - zatím neřešíme, ozvala se doposud jedna paní z ČB KvK-ozývajísezájemci,čekámenacentrálníformulář Několik věcí, co musí OVK pro naše potřeby splnit: 1. Propojení s databází nalodění, aby člověk se mohl přihlásit k odběru (tohle je naprostá priorita) 2. Mít připravený systém na to, že někteří lidé se omlouvají. Pokud omluví, tak ať ji to může registrátor (ten by měl být ideálně na celou republiku určený jeden) odškrtne. 3. Mít připravený velice jednoduchý návod kontroly na OVK (několik kroků pro odškrtnutí) 4. Následná kontrola, jestli všichni dorazili pro aktualizaci blacklistu. V některých lokalitách jsme měli až 50% absence. Mít jasnou formu kampaně OVK, než se to vykopne naostro ven. První vlna má jít stalým členů OVK a až potom se zpožděním týden to vyhodit veřejně ven. 5) okénko volební manažerky Nákup stanů a stánků - Martina děkuje za vyplnění tabulky, co který kraj má. Výměna bočnic: úkol pro KOKS: je třeba zjistit, jaké máme typy petičních stánků, abychom mohli nakoupit jiné sukně na tuto kampaň. Evropa potřebuje Piráty-změřit sukni na výšku a šířku prosím doplnit do tabulky od Martiny do konce týdne. Věra - Ivan věnuje do kampaně všechny víkendy-doplnit využití Ivana na kampani (vize+plán) Dotaz na financování EU kampaně Centrála zvolila solidárnější ešení financování EU kampaně. Pokud kraj na EV nemá příliš mnoho financí, nemůže tolik přispět. Program bude mít 20 priorit do 3.3. na letácích které budou na akci v Praze Grafika- postupně, merch, plakáty a bannery nakonec Pokud je potřeba kandidátů a pozvat jej na akci, prosím rovnou oslovit přímo je (měli by mít asistenta) - věnovat pozornost kde se kandidát vyskytuje den před akcí (ať je nehoníme po celé ČR) Outdoor - deadliny uvádět tak ať se stíhá dodat grafika Grafik domluven profik 6) dodatky ke smlouvám https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dPxXM6yuVL2ZKkRMuLMQx9ilwhrK6zuN5V9W_UEruAU/edit?usp=sharing Kdo má problém, ať promluví teď nebo ať mlčí navždy :D 7) dotazy, připomínky