Mumble PO 6/2019 Středa 20.3. od 20:00 Přítomni:Jana Koláříková, Pavel Štěpánek, Michaela Vodová,LucieTrčková, Káča Jínová, Yveta Martinková, Vodovka, Jakub Dedek Omluveni: Líba Věříšová, Klára Bidařová; Jan Poustka, Michal Jokeš 1) Co se děje? JčK - řešíme eurovolby - akce zatím nahlášená jen v ČB - v rámci Ivanovi cesty z Prahy chceme akci udělat i v Táboře a v Soběslavi v ten samý den, ostatní se snad ještě rozhoupou, outdoory ted objednávám, letáky máme netknuté a čekáme na razítko - nejspíš si zaplatíme razítkovače; mediální spojky po JčK frčí - dali se do toho s nasazením,snad jim to vydrží, OVK - formulář pouštíme dnes na veřejnost, potřebujeme si rozšířit databázi; řešila jsem Uklidme česko; bude na pivo s poslancem v Kamenném újezdu; v Čepici pořád nějaký pěkný kulturní program - začali tam i vařit, v pátek je svíčková s karlovarským knedlíkem a dršťkovka z hlívy :) Jinak Čert - hospodský dělá v ČEpici cestopisy, byl asi v sedmi zemích, tak má o čem..pozvali si ho i do Písku a já s ním domlouvám Tábor..pod názvem Dálky s Čertem. Dál, doufám, že vyjde pirátské divadlo jao akce k eurovolbám třeba v Písku. KhK- volby, volby, volby. Řešíme OVK, rozhodili jsme sítě mezi příznivce a fanoušky, celkem se hlásí, horší je to se členy P. rozhodli se na to...Sbíráme kontakty na bannery, dobrovolníky na roznos Pirlistů, kontaktní kampaň. Po vzniku nových MS ( vzniká Podorlicko ) umřelo kmenové MS HK, řešíme, jak je rozhýbat. Konečně máme nové PKS, jako trvalo to neskutečně dlouho, díky notorickým hlídačům všeho a kverulantům to bylo faktna palici. Kdyby jste se chtěli pobavit ( vím že neí čas, ztrácet čas) tak tady: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=409&t=45465. Budeme převolovat nového hospodáře, očekávám podobnou legraci .-(. Máme objednané výlepy, někde už i zadané podklady pro tisk (busy). jsou naplánované 3 akce s TOP5, řešíme jejich propagaci. V KraPiCi stand. 2-3 akce do týdne, ale jelikož to nikdo nechce shánět a organozovat a jsem na to sama ( včetně příprav, streamu, úklidu atd) přestávám to dávat a v dubnu asi počkám, jestli bude někdo aktivní a něco přinese a vymyslí. Vysočina: organizujeme nejblíže demošku https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=84&t=46468, ukliďme česko, vyosení, pivo s piráty, pojízdného poslance apod. viz https://www.facebook.com/pg/pirati.vysocina/events koks řeší hlavně ovk (již běží propagace veřejnosti různými kanály, řeší MO kraje), komunikaci napříč krajem. Běží nám tým pro tvorbu krajského programu. Pravděpodobně budeme mít stážistku pod MO kraje. Jinak klasicky péče o členy, příznivce a zájmce o členství.. nalodění probíhá nezávisle na mě probíhá příprava na kampaň - organizuje správce kraje, Ondřej T. SčK: vše se točí kolem voleb..razítka, outdoor, plánování akcí - v Příbrami a KH hudební akce, v Poděbradech debata s Ivanem a Ninou; aktivizace dobrovolníků (stíhám méně, než bych chtěla), na kampaň budeme mít pronajaté auto - řeším polep i na něj. OVK strašná bída, třetina registrátorů se na to vykálela (pardon), lidí se hlásí málo (momentálně zaplněno 8%) - od zítra spouštíme propagaci na fb; Budou se otevírat 2 nové poslanecké kanceláře (Příbram a Mladá Boleslav), hledám místo v Mělníku na putovní biograf, v Rakovníku na Pirátské divadlo. Čím dál víc MS dělá výjezdní schůze, bohužel na ně teď nestíhám jezdit (ale komunikace funguje, myslím, dobře). V PiCE proběhla schůze se zájemci o členství, plánujeme krajskou schůzi v Rakovníku. Probíhá rozprava na nového vedoucího KMO, vypadá to nadějně (momentálně nemáme v KMO nikoho, na krajskou mediální spojku bude výběrko, až se ujasní přesné požadavky - s médii a soc. sítěmi je to u nás momentálně hrůza). KvK-řešímvolby,kampaňvpřípravách,pojedemeakce,outdoor,výlepyplakátůapaksebudemesoustředitnaonline,jediný registrátor je Lucka, plánují víc akcí po kraji, demošku atd.,kontaktníkampaňbudenaúrovníchMS,pravidelná admnistrativa,krajskáschůze,proplácení,volímezástupceRV Praha - chtěli by školení o EU - třeba formou treninku kandidatu, můžou na nás nacvičit retoriku ZlK- OVK, kampaň v plném proudu, outdoore, plakáty, plánovíní akcí,AKCE, těšíme se na demo v Brně i když nevíme kolik nás bude jelikož se nám to kříží s akcí ve Zlíně. Krajská schůze proběhla minulý týden - byla výživná! PaK - Eurovolby - outdoor, plánování kontaktní kampaně, akcí, shánění a koordinace dobrovolníků,....; Budování Pirátského centra - rekonstrukce; OVK - registrace, obvolávání; Ivan v Pardubicích 31.3.; Demoška - máme rakev, dětské houslisty, bude smuteční průvod třídou Míru, řeční kandidát do EP; klasika schůze, administrativa, rozjezd KMO, neustálá snaha o tvorbu KET, Ukliďme Česko zatím ve třech městech, ..... UsK - Příprava na kampaň - velká akce 6.4. - převolba PKS - demoška připravena (zítra jedu pro rakev), OVK máme z 2/3 schválené, aktuálně na Tři týdny akce - furt něco :-) - zvažujeme otevřít kinoAdam Komenda: Chystáme se na Ukliďme Česko, pirátský úklid domluven zatím v Mostě a Kadani. V mostě chystáme o Velikonoční trhy akci s pirátským stánkem. LBK- Připravujeme se na kampaň - máme pravidelné mumble. Fotíme krajské kandidáty. Na demošku v sobotu všechno připravené. Dnes budeme dělat transparenty, máme vyrobenou rakev, ale stále to nevzdávám a sháním opravdovou. Plakáty jsou vylepené. Připravujeme debatu na téma zrovnoprávnění manželství pro gaye a lesby na příští pátek. Paralelně plánuju akce na duben. V Liberci bude debata s Ivanem a v Jablonci pak pirátské čarodějnice. Sháníme správce Pixelu. Řeším OVK - jsem jedinný registrátor. Proplácím. PlK - Také se vše točí kolem voleb. Dále je na programu demonstrace tuto sobotu a náležitosti kolem ní - zajišťování místa, tisk plakátů a shánění dalších propriet (rakev nemáme). Demoška je skoro připravená až na pár detailů, které se dořeší zítra. Co se týče účasti, předběžně to vidím na cca 20 lidí - ale vzhledem k probíhajícím Farmářským trhům (na stejném místě) možná bude vše jinak. Plánujeme krajskou schůzi v Klatovech (1.4.2019). Minulý pátek proběhla v místním PiCe tiskovka se slabou účastí, ale zajímavými podněty a tématy, ne které vystoupili P. Bosák a P. Šrámek. Dále se zabývam Ukliďme Česko, v rámci kterého to vypadá, že se bude uklízet u nás v Kraji jen Plzni a Sušice. Jiná města v Kraji stále nereagují. Dále se řeší OVK, v rámci kterého jde vše relativně hladce. Kandidátů je relativně dost. Zatím jsem potvrzoval 93 lidí, z toho je více než polovina z Plzně. :-) Až na malé technické problémy, spojené se žádostmi o změny okrsků, vše jde jako po másle. 2) OVK prace.cz - názory na inzerci - moc to úspěch minule nemělo, lidi se nám spíš vracejí, sem tam nejdeme nové. Spíš nachytat na sociálních sítích. Divná vizitka - dávat to jako brigádu je blbý, když je to vlastně od státu. Pirátské komise se nemají inzerovat jako brigáda, je to dehonestující. Navíc opozice si na tom může smlsnout. Mezi koordinátory panuje shoda, že to prostě není dobrý nápad. Lidi by tam měli jít ze zájmu o Piráty, ne proto, že našli brigádu. OVK: Jakub Dedek vzal všechny kontakty, které má, poslal novou výzvu, ozvalo se spoustu lidí. Má tam i nějaké lidi z komunálek, dále REgp, členové, odběratelé newsletteru. Poslat přes newsletter (jenom OVK výzva samostatně) co nejdřív a pak spustit fb kampaň. Centrální výzva k OVK - bylo by fajn pořešit s MO, aby to bylo dobře načasované, aby KOKS už měli obepsané odběratele newsletterů a Regp. Zopakovat výzvu + připsat: pokud jste již zprávu dostali, omlouváme se za duplicitu. Pomoc JmK: Vodovka se nabízí s pomocí Yveta: zkusit oslovit Šárku Václavíkovou Pro inspiraci výzva na registrátory z MsK (šlo na tajnou FB skupinu, kde jsou členové): "OVK Tak i letos budeme potřebovat registrátory do OVK. Prosím, abyste se mi přihlásili členové, případně i nečlenové, kteří byste mohli s tím v rámci registrace pomoci. Kraj máme rozdělený na oblasti obcí s rozšířenou působnosti. Jedná se o: - výčet obcí- Ostrava je rozdělená na 3 části. Poruba a okolí, Jih a okolí a MOaP i se Slezskou a okolí. Prosím do komentáře, kdo by si vzal kterou oblast případně. Děkuji." 3) Demoška JčK - demošku děláme pouze v ČB - bude robot, popis u úkolu PO. Na ostatní je to moc unáhlený, nestihli to pobrat; JH bude sbírat aspon podpisy do petice KhK - rozhodli jsme se podpořit pardubáky, neboť se k tomu nikdo neměl. Vys: v Jihlavě, oslovujeme dobrovolníky, řešíme dramaturgii, svobodnou hudbu-produkci, měli jsme organizační setkání na transparenty a bubliny, bude fotograf -- více https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=84&t=46468 - sdílíme https://www.facebook.com/events/273131100267361/ tipy na bubliny a hesla na transparenty - uvítáme nápady https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=84&t=46468&start=10#p611828 účast asi 30 by mohlo být, nahlášené ano.. SčK - společně s Prahou na Palačáku vše v běhu, máme super řečníky , podle fb se zúčastní 63 lidí Olk - bude jen stánek s peticí, na demošku se necítíme. Bude hudba, petice, letáky. ZlK - bez KvK-ano,KarlovyVary,neklasickádemoška,formoupetičníhostánku,petice,hudba,budemetvořittransparenty,svíčky PaK - máme rakev, dětské houslisty, bude smuteční průvod třídou Míru, řeční kandidát do EP, ozvučení, akce i s průvodem ohlášená, připojí se KhK, děti budou hrát na tubus a housličky. Úsk - vše je připravené, rakev poveze Vašek zítra, cca 15 Pirátů přislíbilo účast MsK - účast bledá, šel i newsletter s pozvánkou na demošku, jedeme to i na krajských stránkách. Řečník: poslanci a Michal Gill. Místo rakve spíš věnec, nechají ho tam + smuteční svíce. Lik- bude včetně záboru atd. Speakeři: Ondra Kolek, Lukáš Červinka, rakev budeme lepit z kartonu. Zítra se budou dělat transparenty. Účast netušíme. Pha - na Palačáku, budeme předtím připravovat transparenty, bude rakev, věnce, svíčky. Olk- petiční stánek poslat fotky, videa a výstupy PiK - demoška proběhne jen v Plzni. Zhruba je vše připraveno. Speakerem bude zřejmě Pavel Šrámek. Budeme disponovat stanem a několika plaketami. Vidíme to tak na 20 lidí. 4)Uklidme Česko JčK - nakonec se podařilo uspořádat v sedmi městech (z toho jsme ve dvou přisírky, ale to neva) + jeden náš člen uklízí každoročně sám v Písku, nahlásil se ale taky, tak je hodnej - jinak byl trošku chaos v ofiko registrování na uklidmecesko.cz .. naši lidi jsou zvyklí, že se tam registrují sami, takže ted tam byli třeba i dvakrát a když ne, tak tam stejně museli dopsat info - příště bych to nechala čistě na nich, at mi hodí jenom link o zaregistrování se. KhK - Ukliďme česko máme pořešené ve všech aktivních městech, události, plakátky atd. je vyvěšené. LiK - zatím registrované úklidy ve 4 městech (viz.tabulka), fb eventy taktéž vytvořené. Jablonec a Česká Lípa ve stavu příprav (vybírají lokality). Oslovuji další členy z menších obcí a vesnic. Dnes pro připomenutí rozeslán mail členům (postup a další info). Vytvořen skupinový chat s organizátory jednotlivých akcí - pro rychlé předávání informací.Založeno vlákno na foru - https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=410&t=46619&p=612503#p612503 Vys: asi 4 místa, kapacita na víc není, ale i tak jsou to dobrá místa, stálice.. díky za to! https://www.facebook.com/events/629765724131772 SčK: Ukliďme Česko - potvrzených 5 akcí, zbylá MS se rozhoupávají pomalu. Olk: Zatím jedna akce, snad se přidají MS Pha - mame několik MČ které se zúčastní, 9 míst, bude afterparty v baru Zero waste způsob, domácí prostředí, domácí kuchyně. ZlK - zatím 5 akcí, oblíbené destinace KvK-celkem6akcípokraji-Valeč,KarlovyVary,Sokolov,Loket,Cheb,MariánskéLázně - budou se opékat buřty, hrát na kytaru PaK - zatím 3 města - Chrudim, Pardubice, Česká Třebová - ostatní se k tomu i přes opakované výzvy nemají MsK - minimálně 3 úklidy, další 4 se chystají, někteří se přidají k jinému úklidu, zapojily se nové lokality - Třinec, Krnov PlK - Zatím 2 města. Plzeň a Sušice. Možná přibude ještě jedno město, ale zatím se k tomu nikdo i přes opakované snahy o podporu v našem kraji moc nemá. inspirace: https://drive.google.com/drive/folders/1LDGBMTn9B7ivrFkiz8RDy9YPlMd2BTvE?fbclid=IwAR1fspfthJsAn5PN0KmVILqSqYtc97NNrMlYldAqbttzzVXuiwojRB2t3wU video z JčK tip: pirátský utopenec (rozdáváme účastníkům malé skleničky) 5)WS na téma EU JčK - u nás by, si myslím, zájem byl - lidi vědí kulový co říkat lidem a tohle by pomohlo a v ČEpici je to taky dost velký - udělala bych to jako na LARP KhK - zájem by byl, horší to bude s termíny, nabízíme KraPiCi jako místo konání Vys: ano, JiPice pojme dost lidí :) - termín může být dost problematický, ale pokud lidi budou mít zájem a vědět termín dopředu, snad to pro někoho vyjde ok, díky! ZlK - určitě i když manuál stačí KvK-takyjsempro,spojitsesPlzníneboÚstím,super praha - můžem společně s SčK Pak - spíš ne SčK - předpokládám zájem :) Lik- Káča se zeptá, mohlo by to být zajímavé OlK - stačil by manuál varianta: udělat EP mumble 6) Volební manažerka JčK - Martino, včera jsme řešili na mumblu JčK centrální videa k EV. Jsou nějaké v plánu? Popřípadě, kdy budou? Razítka na letáky dorazí koncem měsíce s bannery? Razítka dorazí snad do pátku :) Bannery - psala jsem do tabulky - za náš kraj chceme pouze bannery, kde je Jana a Ivan (jeden druh, žádné textové) Razítka poslány dneska poštou. Videa k EP: plánujou se skvělá videa, první bude první týden v dubnu - crowdfunding, 2. bude na začátku května (nebudeme psát proč), 3. v průběhu květma, poslední v půlce května Banery budou dle tabulky, třeba pro JčK tedy jeden druh Martina má návrh: může nastat problém, když dobrovolníci nebudou mít energii a motivaci na roznos novin, tak jí napadlo to udělat zábavným stylem: honba za pokladem/bobříci. Každý člověk by dostal kartičku, kde by byli různí "bobříci" ke splnění Zkoušelo se to, více úsilí než výsledků MsK-chce vytvářet vlastní seznam lidí kdo jak se zapojuje, každý měsíc v NL zveřejněno, hlavně kvůli lidem kteří více kecají jak makají :D Dobrá motivace. Lidi by to měli dělat z nadšení, ne pro odměny. Děláme to proto, že v tom vidíme nějaký smysl. Posílání pravidelné zdravice od kandidátů do EV Letáky: potiskat, zorganizovat roznos - hospody a spřátelená místa + eventy, kde by se dal postavit stánek Alice : kontaktní kampaně- ostrý start Kraje s tím počítají Manuál 1 verze na konci dubna kontakt na kontaktního koordinátora kraje poslat Alici Dotaz: Vys: jeden cas se řešily razítka do krajů, kde se to seklo? případně, kdy budou.. potřebujeme, díky! Konec března MERCH Razítka zadavatel/zhotovitel budou brzy, razítka do krajů ověří Jana na exekutivě Manuál : naše argumentace-PROČ VOLIT PIRÁTY, Soft skills NDA - členové nesouhlasí s výší 100k pokuty, je to masakr pro dobrovolníky, mnoho lidí to nepodepíše, to prostě nemůžeme po lidech chtít, prosba o revokaci na RP TO-DO: Jana poptá razítka od AO na schůzce exekutivy Jana pořeší stálého volebního asistenta/manažera koordinátoři: natočit videa a dělat fotky z demošky 23.3., nahrát to na disk do složky Ukliďme Česko: https://drive.google.com/drive/folders/1LDGBMTn9B7ivrFkiz8RDy9YPlMd2BTvE?fbclid=IwAR1fspfthJsAn5PN0KmVILqSqYtc97NNrMlYldAqbttzzVXuiwojRB2t3wU (prosím co nejdříve po akci, ideálně ten samý den) výzva k OVK ostrý start kampaně