MUmble PO 8/2019 10.4.2019 20:00 Přítomni: Michaela Kleslová, Líba Věříšová, Káča Jínová,Helena Vondráková, Alice Hamalová, Jana Čurdová, Klára Bidařová, Michal Jokeš, Pavel Štepánek, Simona Bártová, Yveta Martinková, Václav Židek, Jiří Snížek Omluveni: Lucka Trčková, Miloš Zmeškal, Marcela Šroubková, Šárka Václavíková, Martina Kavanová, Klára Kocmanová, Jakub Dedek 1) kampaň v krajích, akce JčK - outdoor - placený objednán i zaplacen kromě laviček, jeden velký billboard, bannery pro dobrovolníky jsou v Čepici spolu s merchem, ketrý je rozdělen- co zatím přišlo. Čekám na další.- příští týden budeme řešit rozvozy. Letáky jsou rozděleny s merchem. Razítkování letáků - smlouva o dílo, zaplatime brigádníka Akce - na 29.4. zatím jen 2 akce, ostatní se snad přidají - připomínám ; v květnu máme akcí dost - v každém městě se snažím, aby bylo něco - dabaty s Jančou + dalšími Piráty a kandidáty, do ulic s Ivanem, kapely, kontaktní akce, ČB - celodenní na náměstí ZlK - merch a jeho distribuce, bannery, přednáška ve Zlíně, v našem kraji řešíme těžké téma a to stavbu krajské nemocnice, takže navštěvujeme debaty, píšeme články se Svobodnýma jsme pořádali debatu pro veřejenost a městské zastupitele, příprava akcí plánovaných na kampań, což je 2x akce s dětma, 1x VyOsení, navštěva kandidátů 2x v našem kraji, ale převážně se budeme soustředit na kontaktní kampaně v ulicích+zahájení ostré části kampaně. Pha - v PiCe provozní záležitosti, řeší se OVK - asi 400 lidí nahlášených, za 2 dny odevzdáváme, razítkujeme letáky, snažíme se rozdávát, tento týden první schůzi s místníma sdruženíma, snad z toho bude takový brainstorming, propojení newsletteru s mediálním týmem KhK - outdoor zaplacen, rozvezený plakáty, vytištěný billboardy, příští neděli budeme lepit. Rozvážíme rozdělený merch, proběhla první akce s kandidáty v Dobrušce s Marcelem, byla úspěšná přišlo 70 lidí. Další jsou naplánované na květen. Města mají naplánované kontaktní venkovní akce s novinama a letákama. Dělají se akce v KraPiCi. Stále hledáme Mediální spojku - nevíte o někom???? RV - 27.4. chystáme prostory a afterpárty. Chystáme krajský teabulding - lidi jsou už zas unavený, hlavně zastupitelé. Tour po kraji - Jičín a Červený Kostelec do konce dubna. Bannery - rozvážím, rozesílám, cca 50 ks, je velký zájem. Letáky jsem rozhodila do aktivních měst včetně razítek a doufám... LbK - už tuto sobotu v rámci zasedání KF LBK zahájíme kontaktní kampaň (průvod městem a rozdávání letáčků), 30.4. beseda s Ivanem, Ondrou Kolkem a Marcelem Kolajou v Liberci. Budeme vyrábět DIY lavičky z europalet. Info k merchy a propagačnímu materiálu má Hellča V. Máme objednaný a zaplacený outdoor.kluci z Brodu orazitkovali letáky + jsme udělali skládací vlaštovky s Ondrou a Lukášem - krajskými kandidaty.Merch je rozdělený do mest a pomalu distribuju bannery dobrovolníkům. SčK - Budeme mít debatu s Ninou Špitálníkovou a Ivanem, jinak si větší sdružení organizují sami PaK - Začal fungovat krajský mediální odbor, začali jsme je i platit, probíhá rekonstrukce pirátského centra, 1.5. by se mělo otevírat, harmonogram pro outdoorovou kampan, je v plánu krajská tour s kandidátem z našeho kraje, bannery došly, čekáme na noviny a budeme to posílat najednou, plakáty půjdou příští týden do tisku UsK - mámeza sebou vetší akci, další plánujeme, někteří už mají banner, někteří už mají letáky a merch a můžou rozdávat, potvrzujeme OVK, připravujeme další aktivity - mimo schůze a volební akce, outdoor zaplacený - faktury zadané PlK - dorazily k nám letáky, bannery, trika jiný merch ke kampani. JInak jak jsem již psal na nástěnku #186976 - zatím to vypadá tak, že 21.4. bude akce "Na pivo s eurokandidátem"(s Markétkou Gregorovou a Magdou Daňkovou). 28.4. přijede Ivan do Plzně a dále bude pokračovat do Stříbra a Chodové Plané (zhostí se toho MS Plzeň a MS Tachovsko) a 20.5. má proběhnout hapenning v Plzni na Náměstí Míru. 27.4 proběhne Cyklojízda z Plzně do Vejprnic. Kontaktní kampaň bych rád udělal 29.4. Zatím to vypadá, že bude probíhat jen v Plzni, kontaktuji jiné MSka ohledně spoluúčasti. Jinak se teď zabývám v souvilosti s volbami do EuP hlavně kraským webem, který se pokouším vytvořit. KvK - otdoor objednán a odeslány plakáty k výlepu - celý květen po celém kraji, pak se budeme soustředit na online a akce, již náplánováno několik debat s VyOsením - KV, Sokolov, ještě řešíme Cheb a Loket + akce s Ivanem v ML, akcí bude dost včetně kontaktních kampaní v místech MS. V příštím týdnu rozdělím merch, až budou plachty ke stanům a stánkům a nejspíš budu rozvážet po kraji já osobně. OVK potvrzuji. Na červen připravujeme zasedání RV a krajský teambuilding. 2) ovk JčK - finišujeme - dnes a zítra budu obvolávat, naši registrátoři dělají co mohou - já to dokopnu, potom doplním do úkolu - zatím Zobrazeno záznamů: 231, nepotvrzeno: 16, potvrzeno: 201, odmítnuto: 7, zrušeno: 7 ZlK - První deadline byl uveden hned na začátku a to na 12.4.2019 tak jsem své registrátory poučila. Tak snad se dnes dozvíme více. Jinak průběh našich OVK je OK :) KhK - dnes odešla poslední výzva, uzavřeme v pátek. HK je naplněný na 95%, kraj na 30%. Celý to mám na starost já, naháním i obvolávám, masakr. LbK - zatím obsazena cca 1/4 okrsků. Já dělám "naháněče", Helča registrátora. PaK - přes 200 lidí, 20 nám chybí, Svitavy kompletně obsazené, Pardubice slušně obsazené, nevím, kolik procentuelně máme obsazených okrsků Pha - téměř 400, pár jich zbývá potvrdit, více už asi za ty dva dny nestihneme, skokově se to zvedlo po tom, když poslanci řekli, že půjdou také do komise, přes noc se nahlásilo 40 lidí SčK - asi 10 % UsK - přihlášeno 264, potvrzeno 241 - odmítnuto 10, zbytek nepotvrzený PlK - 10 %, udělám vše proto, což je slabé,. Dělám vše protom aby toho bylo vice. KvK - 30 %, Zobrazeno záznamů: 105, nepotvrzeno: 1, potvrzeno: 98, odmítnuto: 4, zrušeno: 2 MsK - cca 70% 3) dotazy na manažerku + asistentku JčK - jak to vypadá s autobusem? Bude? Alice - Bude, posledních 14 dní v květnu bude nonstop, předtím na kampanových akcích, přesný rozpis se teprve vytváří, hledáme na poslední dny dobrovolníka, který by řešil kde organizační složku autobusu, tzn. kde parkovat, kde nabrat listy apod., kdybyste o někom věděli, dejte mi a Martině, prosím, vědět. Noviny se stíhají? Mám trochu strach, je to dost na just se startem kampaně 29.4. :) Alice - Nevím, zjistím od Tibora a Martiny, dáme potom na nástěnku, napíšu si a pošleme mailem. KhK - náhled novin někde je? Alice - Nevím, napíšu, zítra odpovím. ZlK - kdy dorazí sukně na petiční stánky a bannery na stany pro ty co mají své levné bez potisku.:) Alice - sukně na petiční stánky pro prahu jsou už v centru, dáme vědět. 4) admin okénko - Lucie Spáčilová OVK - uzávěrka delegací V pátek 12.4. včetně pátku je uzávěrka, je potřeba, aby na stránce vašeho kraje nebyli žádní čekající - takže jen potvrzení/odmítnutí Piroplácení - zálohová faktura Když předáváte na hospodáře, tak znovu žádost rozpracujte, otevřete typ dokladu a doplnte, že je to zálohová faktura Piroplácení - smlouva k odměnám Členské přihlášky - zápis schůzí MS a KS s bodem o kontrole správné platební morálky členských příspěvků - již zařazení členové KhK - Když je zálohová faktura, a pak přijde konečná faktura, kde je 0, jak ji přiřadit k tomu případu? Tak, že mi pošleš pdf do mailu a já ji doplním. Doklady jako potvrzení z pošty mám posílat nebo kam, jak to spárujete s naším krajem? Tohle zařizuje Martin Kučera, měla by přijít faktura a tu Martin zaplatí Český poště. Informujte, prosím, místní sdružení, že členi, kteří mají třeba trvalý příkaz, tak je potřeba, aby si zkontrolovali svůj variabilní a specifický symbol aby nám to došlo. JčK - Registr smluv - Od dubna nově? Bude ofiko návod? Nový registr smluv zatím není, Martin Rejman na tom zatím dělá, ladíme nějaké detaily, současný registr funguje, jen prosím, ti co jsou pod přezdívkou, mi dejte vědět, já si to nedokážu spojit. Sice jsem uváděla adresu do Picola, ale Česká pošta upřednostnuje jméno, takže když něco posíláte, tak prosím, piště nejdřív mé jméno a pak až Česká pirátská strana 5) dotazy, diskuze JčK - Vašku Židku - jak to vypadá s další várkou merche a sukní na stany? :) :) - Kláro, merch jede (fakt už ho tu nemám) a sukně na stánky v pondělí pošlu a plachty na stany pošlu snad taky v pondělí, je s nima prekérní manipulace, když jsou dlouhé přes 1,9 m, široké 3 m a balené po deseti ks - takže musel jsem nejdřív odeslat merch, abych měl místo, kde je rozbalit :-) Vašek - v pondělí posíláme KhK - jak to vypadá s dalšími petičními stánky - termíny??? Vašek - pondělí