Piroplácení - Novinky pro KoDo Kdo: Lucie Spáčilová Kdy:22/1/2020 Kde: Jitsi Zúčastnění: Marcela Šroubková, Adéla Hradilová, Yveta Martinková, Líba Věříšová, Klára Kocmanová, Michal Hrib, Vendula Svobodová, Lucie Trčková, David Marhold, Jana Čurdová, Jana Kolařík, Václav Židek, Klára Bidařová ADMIN OKÉNKO: 1. NOVÝ ČLEN - problém data narození - zkontrolovat znova data narození členů a kde nejsou, tak opět zabezpečeně poslat na Lucii (kvůli techickému problému s klávesnicemi CS/AN se ne vždy propsalo 2. Předat v kraji na schůzi - pokud AO neeviduje příspěvek člena, tak aby si zkontroloval platební pokyny v bance. Dozajista tam bude něco blbě a platba se nepřiřadila a upozornění mu bude chodit do té doby, než to AO opraví ručně (nízká priorita), čili ať to dělají správně 3. !!!Ověřování identity!!!!! - týká se pouze RegP!!! - během ledna a února bude AO zařazvat ověřený a neověřený lidi do kategorii RegP a nebo jen příznivec (neověřený) - nějací neověření adepti, tam visí od září. Čili je k nim potřeba dostat info, proč a jak se mají registrovat. Lucka nadraftuje email. Existuje několik variant, proč nejsou ověření - chyba ve jménu (technický problém), nereagují...LUCIE DÁ DOHROMADY SEZNAM VARIANT. Cíl: Aby nikdo neměl pocit, že se snažila kvůli nějakému problému se mu nepodařilo dotáhnout registraci a dostat se do RegP. 4. Piroplácení - předat info PKS - dojde k uzavření starých záměrů, každý rok budou vytvořeny nové. Už budou dostupné pouze záměry z letošního roku. Dosavadní založené záměry budou opraveny. Je třeba dodržovat daný vzor názvů. Pokud někdo bude chtít něco se záměry udělat, je to technicky možné, ale musí o tom vědět Aleš Krupa. Ideálně to nedělat a neříkat, že to lze. V tabulkách se i po uzavření zatím budou zobrazovat. Při navyšování záměrů se zatím tato změna neprojevila. Je třeba navýšení záměrů přidávat do popisu nebo nenavyšovat a rovnou založit nový záměr. Pokud si nebudeme vědět rady - volat. Na fóru půjde info do zpráv. Přidá se i do návodu pro KoDo. Mohou se dělat záměry z rozpočtových položek? Ano, lze čerpat z volebních účtů. Źádný kandidát nemůže mít vlastní účet. Vždy to musí jít přes centrální volební účet. Musí to jít minimálně formou daru, který projde přes volební účet. Také je třeba mít vytvořenou koaliční apod. smlouvu (při kandidatuře nepirátů). 5. Stop záměrům typu "Vánoční večírek..." - je to porušení pravidel hospodaření. Je třeba nazvat například "Vánoční setkání s občany..." Rozpočty jdou z peněz občanů a není možné, aby byly používány na proplácení akci, které působí jakou soukromé. 6. Kontrolní Komise - budou probíhat kontroly. K žádostem o výplaty v piropláceni by bylo vhodné přidávat odkaz na výkaz na redmine. Preventivní opatření. Argument - při nevykazování v redmine dochází k porušení příkazní smlouvy. 7. Při schvalování přes "signal" (soukromý messenger) - tato informace o hlasování musí být obsažena v zápisu. Brno - mohlo by pomalu přecházet na redmine. Jana Koláříková nabízí školení na redmine. Při navyšování záměru - je třeba přidat odkaz o schválení navýšení. Probíhají hloubkové kontroly - je třeba vše dodržovat. Bude se letos moci žádat o příspěvek na mediální spojku? Nemáme informaci, zda v tomto směru dojde ke změnám. Zjistíme. Bude tabulka s žádostí o interní převod (2x - 3x ročně). 8. Tonda Štěpán - ozvěte se mu. Je třeba překontrolovat v rámci kraje FB. Bude se účastnit události v Brně 15. 2.