Veřejná Schůze MS Nymburk 30.7.2019 Zapisovatel: Jiří Snížek Ověřovatel: Petr Procházka Zúčastnění: Jiřina Procházková, Petr Procházka, Martin Martin, Jiří Snížek, Pavel Kvíz, Klára Kocmanová Hosté: Ondřej Petr, Patrik, Jiří Görner, Jan Marek, Martin Robeš, Jiří Pavlíček, Jan Koráb, Jitka Korábová, Marta Martinová Omluvení: Program: 17:45: Úvodní slovo, přivítání 18:00: Představení účastníků Patrik Luxemburk (Poděbrady) - člen správní rady městské společnosti , Jiří Görner (Milovice) politicky neaktivní, zastJan Marek (Lysá nad Labem) hnutí Kulturně, upitel, kandidovali 3x, mají 2 zastupitele, založili s dalšími dvěma uskupeními sdružení Lysá nás spojuje KDU-ČSL, Cesta města s podporou Zelených, STAN - Lysá v pohybu, kamarádí se s Piráty v Brandýse, Martin Robeš (Lysá nad Labem) - Cesta města, bývalý člen Zelených, zastupitel, bývalý radní; Jiří Pavlíček (Lysá nad Labem), Jan Koráb (Milovice) - Vedoucí šermířského spolku a aktivní organizátor mnoha kulturních akcí, Jitka Korábová (Milovice) - kandidovala jednou v obecních za Zelené, zajímá ji kultura a školství Jan Marek - projev ke komunálním volbám, nedoporučuje Pirátům v Lysé kandidovat, protože lidé nevolí značku, ale osobnosti. (Podobná situace je v Milovicích.) Přechod ve všeobecnou debatu o komunálních volbách a situacích v bývalém okresu Nymburk. Debata i o tom, proč Piráti nepodpořili kaniddátku hnutí Kulturně. diskuze o místní situaci podle Jana Marka by bylo ideální řešení společná kandidátka Pirátů a hnutí Lysá nás spojuje (které vzniklo spojením hnutí Kulturně a několika dalších subjektů, vč. KDU-ČSL). Petr Procházka nemá dobré zkušenosti a je skeptický vůči spojení čtyř subjektů, podle něj to nemůže v praxi fungovat dobře. Milovice - nejvíce se vyplatí být aktivní, lidé vnímají, pokud někdo pouze mluví a nejedná. Petr plánuje dělat schůze po vzoru KS - výjezdní schůze v Lysé, Milovicích, Poděbradech a střídat s Nymburkem. Pavel Kvíz přijal pověření stát se odborníkem přes sociální sítě v rámci MS Nymburk a zúčastní se 12.8. workshopu na toto téma. 18:30: Poděkování za kampaň do voleb do EP, Obdarování dobrovolníků Petr Procházka veřejně poděkoval všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do kampaně v okrese Nymburk. I díky nim dosáhli piráti v Lysé a Milovicích vítězství a v dalších obcích se umístili na předních příčkách. 19:00: Představení plánů MS a KS pro zbytek roku 2019 Apel na zapojení se v kampani do krajských voleb od Petra Procházky a Jiřího Snížka. Poděbrady mají potenciál na založení MS, ale je třeba se tomu více věnovat a stabilizovat. Nápad zakoupit za rozpočet MS Nymburk promítačku a plátno. V plánu je založit tradici pirátských kvízů po vzoru hospodského kvízu. První termín je v plánu 7.9. Dále pak bue projektor možné půjčovat i jiným MS, případně ho využívat na prezentace a přednášky. 19:00: Grilování zájemců o členství, před stavení základních kritérií pro přijetí Klára vysvětluje proces přijímání členů Jiří Snížek vysvětluje, co dělá MS a jak funguje KS 20:00: Volná diskuze s přítomnými činiteli a funkcionáři.