Zápis ze schůze místního sdružení Mladá Boleslav 15. 11. 2018 Přítomni členové: Petra Smutná, Dominika Poživilová Michailidu Hosté: Martin Martin, Lenka Zilvarová, Jindřich Pechanda, David Svoboda, Vojtěch Vaník, Lukáš Doubek, Daniel Suchánek, Tomáš Jaroš, Jana Krumpholcová Omluveni: Filip Dítě, František Kopřiva Zapisovatel: Petra Smutná Ověřovatel zápisu: Dominika Poživilová Michailidu Programové body schůze: 1) Akce 17. 11. - co, kde, s kým, reklama 2) volba nového PMS 3) MNET = místní neformální expertní tým 4) Tiskové zprávy 5) Volná diskuze s příznivci 6) Datum a místo konání příštího setkání s příznivci spojeného se schůzí místního sdružení Oficiální část schůze zrušena pro nedostatek členů a neusnášeníschopnost předsednictva MS MB. bod 5) V diskuzi s příznivci jsme se zabývali problematikou pracovní migrace, problémů pro MB z toho vyplývajících a diskutovali jsme možnosti řešení, např. podněty na legislativní změny na parlamentní úrovni s cílem posílení pravomocí nejen policie, ale i zdravotníků. Aktivity MS pro rok 2019: rádi bychom uspořádali sérii přednášek, diskuzí a workshopů k aktuálním tématům, např. legalizace pěstování konopí pro domácí využití s ohledem na léčebné využití, digitalizace státní správy + "smart cities", příměstské části MB a jejich komunální témata. Hledáme vhodné prostory k pronájmu, odborníky na danou problematiku, voliče dotčené současným stavem a oslovíme i politiky, kteří se danou problematikou zabývají na vládní úrovni. Příznivcům byla nabídnuta možnost zaregistrovat se na forum.pirati.cz kde v sekci Mladá Boleslav mohou sledovat aktuální dění v našem sdružení, komentovat, připomínkovat a aktivně se zapojit podle svých možností. Děkujeme za účast zastupitelce MB a předsedkyni místní buňky Zelených Janě Krumpholcové, která příznivcům Pirátů nabídla účast v komisích radnice MB. Věříme, že jejich znalosti a zkušenosti obohatí činnost komisí a dojde k oboustranně plodné spolupráci v zájmu rozvoje našeho města. bod 6) Příští setkání proběhne v sobotu 17. 11. 2018 od 15:00 hod v rámci oslav Dne za svobodu a demokracii, setkání Pirátů s příznivci je v 15:00 hod na Havelském hřbitově (hřbitov v parku mezi Mírovým náměstím a kruhovým objezdem u Sportu), odkud se přesuneme do blízké kavárny. Všichni jste srdečně zváni.