Schůze MS Znojemsko únor 2019 Návrh programu jednání: 1. Zahájení schůze 2. Schválení zapisovatele 3. Schválení ověřovatele zápisu 4. Schválení programu 5. Aplikace pro komunikaci MS 6. KET JmK a MET Znojemsko 7. Náplň práce vedoucícho MO MS Znojemsko 8. Předběžný plán akcí MS Znojemsko na rok 2019 9. Zastupitelské okénko 10. Volby do Evropského parlamentu 2019 - info 11. Zástupce KvZaP 12. Volná diskuse Zápis z jednání: přítomní členové: Lukáš Dubec, Tomáš Rozkopal, Pavel Nevrkla, Šimon Fouček, Eva Staňková přítomní hosté: Jakub Maňura, Vítězslav Otruba, Mirek Kučera, Dáša Králová, Václav Galek, Jana Logrová, Daniel Herzig předsedající: Lukáš Dubec zapisovatel: Tomáš Rozkopal ověřovatel: Eva Staňková Místo: Znojmo, Penzion Chez Martine, Pražská 1661/25, 669 02 Znojmo Datum: 3.2.2019 Program jednání: 1. Zahájení schůze: 18:20 2. Schválení zapisovatele 4 PRO - 0 PROTI - 1 ZDRŽEL/A SE 3. Schválení ověřovatele zápisu 4 PRO - 0 PROTI - 1 ZDRŽEL/A SE 4. Schválení programu 5 PRO - 0 PROTI - 0 ZDRŽEL/A SE 5. Aplikace pro komunikaci MS Především pro členy MS. Usnadnění komunikace mezi členy MS Znojemsko. Dosavadní messenger není moc vhodný. Návrh na program Signal, výhoda je, že je šifrovaný a už se používá delší dobu na krajské úrovni. Zatím pouze návrh na promyšlení. 6. KET JmK a MET Znojemsko MET - Udělat "kopii" komisí, které fungují v zastupitelstvu města Znojma. Například dopravní komise, majetková komise. Výbory jako takové není třeba stínovat, protože náplň výborů je pouze kontrolní, proto bude lepší se zaměřit spíše na komise. Zřízení komisí neformální cestou. Nebude tedy třeba řešit na fóru. Mělo by se jednat pouze o vytvoření skupin lidí, kteří se budou scházet a diskutovat nad danými tématy. Vyčleněné prostředky (150tis) na znalecké posudky. KET - Na krajské úrovni se toto téma zatím něřeší 7. Náplň práce vedoucícho MO MS Znojemsko Veřejná prezentace MS, jednání se sdělovacími prostředky, správa sociálních sítí. Již jsou nahlášení dva další zájemci o členství/spolupráci s MO MS Znojemsko. Další myšlenkou je i možnost zapojit nejen členy MS ale i příznivce Pirátů. Návrhy na propagace, kontakty, tipy atd. Rozprava nad náplní práce probehne na fóru. 8. Předběžný plán akcí MS Znojemsko na rok 2019 Plán je velmi podobný jako v loňském roce. Určitě by se uspořádala akce "Na pivo s poslanci" (padl návrh na "Víno s poslanci", když už jsme ve Znojmě), Radek Holomčík, Tomáš Vymazal, klidně zopakovat vícekrát během roku, záleží koho se nám povede dostat do Znojma. Další akcí bude Vyosení, což je, můžeme říct, festival svobodné hudby, vystupují zde autoři nespadající pod OSA. Jako další akci můžeme zmínit ukliďme Česko, letos 6. dubna. Loni se sbíralo u lesíka kolem nemocnice (bývalý hotel Diana), sesbírala se spousta odpadků, letos by se mělo zvolit jiné místo, ale takové, aby bylo dobře dostupné a takové, aby bylo co sbírat. Dále například Karolína Trojanová dříve v místním kině každý měsíc promítala filmy. Myšlenka vzít volně dostupný film "Promitej i ty" a pak možnost ho veřejně promítat. Letos by chtěla tuto činost obnovit, například každé dva měsíce. Možnost financování z PARO (propagace, promítačka). V současné době se čeká na grafiku. Jako další akci můžeme zmínit závody dračích lodí. Termín zhruba koncem září. Na podzim bude výjezdní krajská schůze ve Znojmě. V rámci předvolebních akcí bude ve Znojmě skákací hrad a další. Dále padl návrh na nějaké přednášky/semináře ohledně počítačové gramotnosti, informatika, vyhledávaní informací na webu, fake news, především zaměřené na starší občany. 9. Zastupitelské okénko Zastupitelstvo bylo 10.12.2018. Necelé dvě hodiny. Řešilo se například: prodej hasičárnvy v říměticích, dále například dotace na sport, ve Znojmě je prý velmi podfinancování fotbal, náš zastupitel hlasoval pro financování mláděžnického sportu. Dále se řešil Architektonický prvek ve Znojmě na horním náměstí (historická kašna vs. moderní prvek). Momentálně velká plocha bez ničeho. Prostor slouží při městských akcích jako místo pro pódium, v zimním období tu stojí kluziště, ale drtivou většinu roku to na náměstí zeje prázdnotou. Řeší se, zda na náměstí obnovit historickou kašnu, nebo dát přednost modernímu stylu. Je jasné, že kašna by vyšla dráž. Další zastupitelstvo je 18.2.2019. Co se týče streamování zastupitelstva, je domluvena schůze s místostarostou aby se zjistilo, zda streamování bude možné. Především, zda s ním nebude mít nikdo řekněme osobní problém. 10. Volby do Evropského parlamentu 2019 Volby budou probíhat 24. a 25.5, ve straně se momentálně dovoluje zbytek kandidátky. Co se týče kampaně, teprve se bude řešit co kde jak. Kandidáti by měli přijet i do Znojma. 11. Zástupce KvZaP Poslední komunální volby kandidovali piráti v JMK se zelenými. Rezignovali naši zástupci v koalici. Bude se dovolovat. Také bude rezignovat Markéta Gregorová z postu členky komise pro meziregionální vztahy. Ukončení schůze 19:50 12. Volná diskuse Možnost přihlásit se na odběr novinek a informací o dění v MS Znojemsko prostřednictvím mailu