3) elektronická evidence tržeb, co je špatně - všechno, hlavně: IT bezpečnost, není opensource, vendor lock-in (opět zas jen největší vendoři, kteří nedělají interoperabilní řešení) možnost zneužití - průmyslová špionáž, není dostatečné pokrytí internetem na venkově (vesnická hospoda), na horách (horské chaty), budou problémy při trzích a podobných lidových veselicích (prodej kaprů u rybníka s EET?) přínos x nepřínos nějaká modernizace daňové správy je žádoucí , problém je hlavně v tom, že to zavádí právě Babiš, oligarcha v potravinářském sektoru a zavádí to především na ta odvětví, ve kterých má dodavatele a doběratele. Získá tak spoustu informací, které nikdo jiný mít nebude a může je zneužít ve prospěch svého gigantu Agrofert. měl by bojovat prit miliardovým daňovým únikům, carouselovým obchodům a daňovým rájům a ne vymýšlet, jak zdanit dýška v hospodě. Také by mohli začít pracovat na efektivitě státu viz kauza Šlechtová vs. Wagenknecht Z šedé ekonomiky se stane černá. Zvými čachry s DPH na točené pivo vlastně přiznává, že EET hostinské poškodí. argumenty, příklady ze zahraničí - v Chorvatsku nic nepřineslo, Slovensko zavedlo registrační pokladny, ale daňový výnos se nezvýšil. 4) výhledově také registry o diagnózách všech pacientů co je špatně - všechno, od toho tu jsou ZP, které již nyní data mají, úniky i problémy jsou jinde: korupce při platbách nemocnicím a lékařům, korupce lékařů pharmafirmami, nízký poplatek za státní pojištěnce Tunel, jako velkej : možnost zneužití - vysoká přínos x nepřínos argumenty, příklady ze zahraničí -