Návrh doplnění Pravidel pro členy a příznivce § 5a Čekatelství (1) Před přijetím za člena musí uchazeč splnit následující podmínky: a) aspoň 6 měsíců být registrovaným příznivcem b) aspoň 3 měsíce se aktivně zapojovat do činnosti příslušného oblastního sdružení // nemohl by se zapojit do činnosti kdekoliv? Co když mě oblastní sdružení nezajímá a chci rovnou dělat něco pro TO? třeba //oblastní sdružení tě nezajímá, ale chceš, aby tě přijalo? pokud chceš dělat jen něco pro TO, nemusíš být přece člen c) aspoň jednou se jako host zúčastnit zasedání příslušného oblastního sdružení d) uplynuly aspoň 6 měsíců 3 měsíce od představení uchazeče na stranickém internetovém fóru a okamžiku tamtéž zveřejnění ve stejném vlákně pravdivě vyplněných odpovědí na dotazník pro zájemce o členství //bylo by super nějak elegantně to provázat s https://pad.pirati.cz/p/grilovaci-dotaznik //to je jak autoškola, někde se objeví mustr s odpověďmi je třeba otázky vyladit tak, aby nebyly jediné zaručeně správné odpovědi //od toho představení by mohly stačit 3 měsíce? čili aspoň tak dlouho jako se aktivně zapojuje do činnnosti. //jo, to je asi v pohodě, upravím. //s dotazníkem to určitě nějak provázat půjde, akorát že shoda na jeho podobě by zřejmě zabrala víc času, takže zatím bych ho dal jen do návodu pro přijímání členů //good point, souhlas, zodpovědné místní sdružení určitě zvládne doatzník (v podobě, kterámu vyhovuje) copy pastnout pod představení a není nutné to mít v předpisech. /// Pastnul jsem poslední verzi před útokem škůdce, doplatilo na to rozlišení autorů. //Ještě jsem nad tím přemýšlel a ta lhůta od představení na fóru by šla zkrátit, aby to lépe odpovídalo vývoji příznivec - aktivní pomocník - uchazeč o členství. Tj. když někdo třeba už dva měěsíce aktivně pomáhá (takže ho příslušné sdružení dobře pozná) a pak teprve se rozhodne stát se členem, tak aby nemusel další tři měsíce čekat. Takže upravený návrh očištěný od komentářů: (1) Před přijetím za člena musí uchazeč splnit následující podmínky: a) aspoň 6 měsíců být registrovaným příznivcem b) aspoň 3 měsíce se aktivně zapojovat do činnosti příslušného oblastního sdružení nebo aspoň 6 měsíců do činnosti strany c) aspoň jednou se jako host zúčastnit zasedání příslušného oblastního sdružení d) uplynul aspoň 1 měsíc od představení uchazeče všem členům příslušného krajského sdružení (například na stranickém internetovém fóru)