Drakonickými pokutami důvěru získat nelze These: Za obsah primárně zodpovídá jeho tvůrce, nikoliv "plakátovací plocha" Zamlčováním některých faktů se dospělo do stavu, kdy "tradiční média" ztratila důvěru veřejnosti. Přenášení zodpovědnosti na někoho jiného jen proto, že se těžko postihuje skutečný "viník", je cesta do pekel. Známe napřiklad z copyrightu. Vyjadřujeme velké znepokojení nad tímto krokem Německa, tahouna EU. Jestli má Německo stále mindrák z fašismu, mělo by si uvědomit, že fašismus právě takto omezoval svobodu projevu. Je to šitý na míru FB. neni, viz statistika Ve skutečnosti to povede k tomu, že se nositelé fašistických myšlenek uzavřou do isolovaných bublin, kam kontroloři nebudou mít přístup a to pak povede k mnohem nebezpečnějším tendencím. – IMHO ne (myslím nebezpečnější tendence, to je z prstu vycucáno). Začíná to přenášením zodpovědnosti na provozovatele socsítí, pak přibudou provideři internetu, což bude jeho konec, pak telco operátoři, pošťáci... Martin Jiránek 1. Pokud jsem článek správně pochopil, tak tato akce Německa je myšlena tak, že když se někdě, na FB, Twitteru, Googlu, vytvoří obsah, který je protiprávní, chtějí, aby se majitelé sítí postarali o to, aby se smazal... 2. Za obsah tedy samozřejmě zodpovídá tvůrce, ale jelikož známe fungování facebooku a víme, že fakeúčet si může udělat kdokoli, jak se lze tedy domoci práva, když je neznámý viník/tvůrce obsahu? 3. Z thesí od Roje trochu nechápu tu reakci - fašismus a omezování svobody... Pokud si normální člověk přečte článek na Novinkách a řekne, "jo, to označení za teroristu se může stát i mě, a já bych určitě byl rád, aby se články o tom, jak jsem terorista, z facebooku smazaly" a mi mu na to odpovíme, hledej si tvůrce obsahu a až ho budeš možná mít, tak ho popožen, ať to smaže... Tak si řekne, že jsme blázni... 4. Můžete mi někdo vysvětlit, kde je v tom požadavku, aby sítě rychle mazaly obsah, který soud určí jako protipravní, problém? Já tak nějak jako trochu chápu možný problém zneužítí, že se může mazat i to, co si my myslíme ,že protiprávní není... ale jak tedy vyřešit to, že sítě šíří jasný lži, které mohou lidem ničit život a brání se tomu, aby to smazaly? Možná mi to zatím jen nedošlo, ale já v tom fakt nevidím nějaký velký problém... Ano, je tady něco jako ministerský úřad pravdy, který má odhalovat hoaxy atd... Ale tohle s tím snad nějak nesouvisí ne? 5. Když tedy budeme proti... pokud budeme... tak jaké je naše řešení případu toho "teroristy"? Jak bychom mu pomohli my?