Návrh programu zasedání KS JmK 01/2017 1. obrtel a domobrana (Patrik Doležal, 2min) 2. Krajský jednací řád (Ondřej Kotas, 5 min) - cílem by mělo být přijetí usnesení stanovující nejzazší termín představení konceptu krajského jednacího řádu (viz https://forum.pirati.cz/proceduralni-namitky-f476/cf-19-2016-namitka-nominace-jmk-t35713.html#p484995 ) 3. krajský koordinátor - představení, plán činnosti (Michal Vít, 10 min) 4. Report z volebního štábu 14. 1. v Praze (Radek Holomčík, 5 min) 5. Vysvětlení situace ohledně vyúčtování krajské kampaně + diskuze k využití vratky rozpočtu (Radek Holomčík, 10 min) 6. Report z činnosti krajského zastupitelstva (Radek Holomčík-koaliční výbor + případně Ivo Vašíček, 5 min) 7. Oživení mediálního odboru - další kroky (Jaroslav Kupčík, 5 min) 8. zájemci o členství (10 min) 9. primární volby (5min, Robert) 10. Dění na MmB (TK) přítomní členové: Róbert Čuma, Ondřej Kotas, Tom Vymazal, Marcel Kolaja, Radek Holomčík, Aleš Kosina, Lukáš Mamula, Dan Mader, Jerry Kupčík, Majka Vašíčková, Michal Kaláb, Jiří Ulip, Tomáš Koláčný, Jiří Kadeřávek OZ, Anna Loupová přítomní hosté: Laďa Nešněra, Michal Vít, Patrik Doležal, Jan Priessnitz, Viktor Piorecký, Jan Wagner, Radim Zelinka 1. Patrik: mluvil s plk. Obrtel, který organizoval domobranu v ČR. asi vznikne zákon. Obrtel to chce apolitické. na schůzce byli lidé, kteří nepřipouští, že jsou fašisti, ale jsou. neměli by to být lidé v aktivních zálohách. 2. problém s řádem, "přizpůsobit" jej, nutné, pospíšit. TK: draft existuje, ale není finální (jednoduchost, použitelnost, nevyvíjet kolo znovu); TK pověřen k vypracování návrhu; schůzka k vytvoření návrhu proběhne: 26. 1. od 18:00 (Údolní). KF pověřuje TK k vytvoření návrhu JdŘ a předloží ke schválení na int. fóru do 31. 1. 2017. 13 pro, 1 zdržel, 0 proti: schváleno. Draft zde: https://pad.pirati.cz/p/r.15f79ccedd5c194c732c0b696cfbc2ca 3. Michal: mám podněty z PO, očekávám další úkoly od PKS nebo členské základny. je potřeba najít způsob, jak to bude fungovat. Majka: na školení koordinátorů bylo řečeno, že krajský koordinátor je pro potřeby kraje. Michal: poslal jsem Honzovi zprávu, kterou si vyžádal. Jerry a Radek se domluvili s Michalem, že se potkají příští středu. 4. Radek: shrnutí z volebního štábu: 1 za 4 týdny velký otevřený (přístupný), v současné době probíhá sbět dat/analýza (do konce února 2017 předložena strategie ke schválení); vypisuje se VŘ na volebního manažera - nástup v dubnu, 3 dny v Praze; efektniví využití dobrovolnické práce pro kampaň; důraz na online marketing; strategické podklady z vlastních řad, dílčí elementy (kreativní podklady, tvář) od agnetur/y. Policy zatím neřešeny. 5. Radek: vyúčtování kampaně: mělo být 15. 12., je v procesu před dokončením. Otázka s využitím zůstatku: výsledkem FR, možné využití pro činnosti v rámci zastupitelstva. TK: využití pro kampaň pro volby do PS 2017 6. Radek: jmenováni členové komisí, v procesu členství v DR; zřízena komise mající v gesci IT, předseda J. Hlavenka; koupna tiskárna; v řešení mediální strategie a koordinátor zast. klubu; první týden v 2/2017 svolána koordinační schůzka v rámci zastupitelstva. IV: svoláno mimořádné zastupitelstvo na 27. 1. (složení komisí, finance pro obce) 7. Jaroslav: svolání podkladů mající být k prezentaci ven, projekt v Redmine pro JmK, schůze 26. 1. 2017 od 18:00 (Údolní), v kontaktu s centrálou, oboustranná komunikace zajištěna. 8. zájemci o členství: Honza Priessnitz: člen mladých čssdl, idealiste.cz, vidí průnik mezi čssd a piráty, ve straně by se zajímal o vzdělání. Viktor Piorecký: koordinátor kulturní politiky MmB, zkušenosti z různých NGO a aktivistických skupin (Praha, Brno). 9. Robert: primárky jsou vyhlášeny, možnost realizace 10. Tomáš: publicita zajiště, městské firmy smlouvy zadávají do registru, zájem o zveřejnění zadávání zakázek; podpora zveřejnění faktur + dat. IV: DpmB jede online (kupóny), zájem v Plzni; nové investice ne zcela OK připraveny, nejasný přístup; TK: odboru dopravy navržen Redmine k používání, web http://damenavas.brno.cz/ přihlašování od 1. 2. 2017; oblíbenost koalice: nejasná.