pro PO Pirátíme znaky obcí aneb j'suis Prostějov Arrrr! Pirátstvo! Možná jste zaznamenali kauzu okolo "zhanobeného" znaku města Prostějova. Napsali nám z města opravdu, ale opravdu, rozhořčený dopis, kde na jednu stranu odkazují na zákaz použití městského znaku bez povolení, na druhou stranu přiznávají, že Piráti nepoužívají městský znak, ale svůj změněný, což jim ale vadí taky. Tak jako tak je absurdní, že se městští úředníci zabývají právě takovými malichernostmi. A protože trollení úředníků nám vždycky šlo, vyzýváme veškeré členstvo a příznivectvo, aby rovněž, po vzoru Prostějovských Pirátů, upravili znak své obce či města. Pošlete ho nám, buď zpět na tento mejl, nebo rovnou na FB stránku "Pirátíme znaky", kde se upravené znaky shromažďujeme (https://www.facebook.com/piratimeznaky/?fref=ts) Vyjadřujeme podporu Prostějovskýcm Pirátům, kteří v našich očích neudělali nic špatného a věříme, že se to brzy ukáže. Akce trvá do konce května, tak neváhejte a přispějte svým dílem do společného díla :-) https://forum.pirati.cz/podatelna-republikoveho-predsednictva-f352/hanobeni-znaku-statutarniho-mesta-prostejov-t34051.html Sledovat také můžete pracovní vlákno zde: https://forum.pirati.cz/pracovni-prostor-pro-clenske-iniciativy-f632/piratime-znaky-obci-t34084.html pro MO TZ Prostějovská radnice napadla logo tamních Pirátů Prostějovská radnice poslala rozhořčený dopis, ve kterém žádá stažení loga prostějovských Pirátů z jejich facebookové stránky. dopis zde: https://imgur.com/GESCFkD FB profil o který se jedná. třeba pro screenshot zde: https://www.facebook.com/PiratiProstejov V dopise píšou o "zhanobení" znaku, přitom se jedná o vlajku (viz. žlutomodré pozadí). na jednu stranu píší o zhanobení znaku, čili jeho změně. na druhou stranu se odkazují na povolení užívání obecního znaku, přestože přiznávají, že znak je upravený, čili jiný. Jsou drobné rozdíly u vlajky i znaku mezi registrem ministrestva a zveřejněnou vlajkou na webu města Prostějova (jiný jazyk, jiná křídla, jiná noha apod.). další verzi znaku používá např. městská policie. na místech, kde bysme ho heldali vůbec není http://www.prostejov.eu/cs/mutace/vlajka-a-znak.html http://www.prostejov.eu/cs/volny-cas/o-meste/symboly-mesta.html http://rekos.psp.cz/detail-symbolu/id/422ff9b2-c07d-4b63-8a06-3c708a76ba3f http://www.mpprostejov.cz/znak.jpg nějaké argumenty a přímé řeči padají i tady: https://forum.pirati.cz/podatelna-republikoveho-predsednictva-f352/hanobeni-znaku-statutarniho-mesta-prostejov-t34051.html Vznikla iniciativa na podporu prostějovských Pirátů a za volné užití díla "Pirátíme znaky", kde se od zveřejnění dopisu objevují další a další remixy městských a obecních znaků i znaků krajů https://www.facebook.com/piratimeznaky/ ""Když jsem v pátek 13.5.2016 obdžel od primátorky výzvu k odstranění znaku loga statutárního města Prostějov z FB profilu Prostějovských Pirátů, docela mě to překvapilo. Udivuje mě, jakým malichernostem věnuje magistrát energii a čas zaměstnanců. Logo je na profilu již 4 roky a po celou dobu nikomu nevadilo. Bohužel v Prostějově je v tomto volební období zcela běžné, že je opozice dehonestována všemi možnými prostředky a tahleta v podstatě směšná aférka do tohoto zapadá. " konstatuje Ing. Petr Lysek, prostějovský zastupitel za Pirátskou stranu. Milan Fládr (MO OLK): Po show Jana Krause, kde student Jakub Čech zesměšnil prostějovskou radnici, začíná město kopat na všechny strany, a toto je jeden z důsledků." Martin Šmída: "V porovnání s jinými kauzami, které k nám z Prostějova doléhají, je toto spíš vtipná kauzička. O to více překvapuje, že se radnice zabývá zrovna tímto. Nicméně z hlediska Pirátů je přivítána, neboť se v ní snoubí boj s absurdní byrokracií a boj za svobodné uživání a remixování ´volného díla." ke zvážení: "Pokud bychom zákon v tomhle ohledu vykládali doslovně, nejsou povoleny ani státní vlajky s nápisy obcí, které vídáme v ochozech hokejového mistrovství světa." viz. http://praha.idnes.cz/pokuty-za-hanobeni-vlajky-09l-/praha-zpravy.aspx?c=A140103_215203_praha-zpravy_neh