Tisková zpráva: Piráti z Libereckého kraje vítají jaro stylovou Pirate Party Svobodná hudba, žonglérská show, zábava, odvaz i povídání s Piráty 8. dubna 2016, Jablonec nad Nisou. Přijďte to v pátek večer 15. dubna roztočit na Pirate Party do Retro Café-bar v Jablonci nad Nisou. Akci v pirátském stylu tu pořádá výtvarnice Oipooik pod taktovkou Krajského sdružení Pirátů Libereckého kraje. Těší se na vás členové a příznivci strany v čele s kapitánem Ondřejem Kolkem. Přiložit pod kotel a obhlédnout své rodné město dorazí i staronový předseda České pirátské strany Ivan Bartoš. Začátek je ve 20 hodin. Akce je netradiční oslavou jara, které sem na Jablonecko přichází později než v jiných krajích. O šíření svobodné hudby k tanci a poslechu se postarají tři zdejší nezávislí DJ´s Johny Adela, Madbejk a Tornado Lou. Těšit se můžete na žongléry Fireshow JBC a jejich oslnivou podívanou i skvělou obsluhu, která bude nalévat ten nejlepší rum. Pirate Party je příležitostí nejen k zábavě, ale i k nevážnému a vážnému povídání. Například o současných bolestech Jablonecka a Liberecka a jak je řešit, nebo o pirátském pohledu na svět. "Jako dlouholetá pražská naplavenina rád zavítám do rodného kraje i města. Ostatně mám zde hodně kamarádů z dospívání i řadu kolegů a podporovatelů z doby pirátské. Oceňuji, že jsme v rámci strany zajedno v názoru, že je přínosnější bavit se s lidmi a zároveň bavit lidi v rámci kulturních či vzdělávacích aktivit. Raději, než se dva měsíce před volbami usmívat z billboardů, nebo se profilovat na cizích, mediálně zajímavých událostech. Inspirace DIY kulturou (z anglického Do it Yourself - udělej si sám) je Pirátům vlastní. Tomu napovídá i tonalita a hudební obsah této akce." Říká Ivan Bartoš, nedávno znovuzvolený předseda Pirátů. Činnost Pirátů v Libereckém kraji se tradičně točí kolem aktivit pro veřejnost a podpory svobodného umění. Během loňského roku to byl například dětský den v Turnově, účast na iniciativě Ukliďme Česko nebo pravidelná podpora menších kulturních či sportovních akcí lokálního charakteru. "Rádi bychom otevřeli tradici těchto neformálních setkání s příznivci i s našimi členy. Během celoroční permanentní práce a nyní i volebních příprav se potřebujeme i trochu odreagovat a potkat se s voliči v uvolněné atmosféře. Koneckonců, jsme politická strana s úsměvem na tváři. V kongresových sálech býváme k vidění minimálně a na formální projevy si moc nepotrpíme." Říká předseda Krajského sdružení Ondřej Kolek. Pro sběratele budou připravené drobné dárečky s pirátskou tématikou. Chystají se samolepky a v limitovaném množství i placky a náramky. Takže přijďte včas, ať se na vás dostane. Další informace FB akce: https://www.facebook.com/events/1362426497104578/?active_tab=posts Retro Café-bar Jablonec, Komenského 21a, 46601 Jablonec nad Nisou: https://www.facebook.com/RETRO-Caf%C3%A9-Bar-Jbc-461545167273344/?ref=hovercard Oipooik - Marie náměsíčná: http://placjablonec.cz/media/pozvanky/oipooik-marie-namesicna/ , výstava v Galerii Kaplička v Jablonci nad Nisou byla prodloužena do 17. dubna 2016 Kontakt Ondřej Kolek (https://www.pirati.cz/lide/Ondrej_Kolek), ondrej.kolek@pirati.cz, předseda krajského sdružení Libereckého kraje, 724 730 461 ___________ Text pro Pirátské listy - tuším, že by se nejlíp asi hodila rubrika Aktuality, co myslíte Miky a Ivane? Doražte na Pirate Party do Jablonce Přijeďte to v pátek 15. dubna roztočit do jabloneckého Retro Café-baru. Od 20 hodin na vás čeká pravá pirátská zábava se spoustou svobodné muziky ve stylu drum and bass, elektrofunk či psytrance a rumovou smrští, kterou budou koordinovat pirátské barmanky. U mixážního pultu se budou střídat zdejší DJ´s Johny Adela, Madbejk a Tornado Lou. Svým žonglérským uměním vás ohromí formace Fireshow JBC. Do Retro Café-baru se chystá tlupa pirátů z Libereckého kraje v čele s jejich vůdcem Ondrou Kolkem. Podpořit je do svého rodného města přijede i staronový předseda Pirátů Ivan Bartoš. Takže kromě nevázané zábavy bude také možnost si nevážně i vážně promluvit o Pirátech a jejich aktivitách ve veřejném prostoru nebo o tom, co se momentálně řeší na krajské i celostátní úrovni. Akci pořádají Piráti Libereckého kraje ve spolupráci se zdejší excentrickou umělkyní Oipooik, jejíž instalace Marie Náměsíčná je až do 17. dubna k vidění v jablonecké Galerii Kaplička. Pirate Party má být netradičně pojatou jarní oslavou, protože na Jablonecko jaro přichází tradičně později než v jiných částech země. Vstup je zdarma a na sběratele čekají pirátské samolepky, placky a náramky. Pirate Party na facebooku (vložit odkaz na https://www.facebook.com/events/1362426497104578/?active_tab=posts) Retro Café-bar Jablonec, Komenského 21a, 46601 Jablonec nad Nisou (https://www.facebook.com/RETRO-Caf%C3%A9-Bar-Jbc-461545167273344/?ref=hovercard)