Pad pro sestavení newstetteru; Potřebujem Hlavičku Čau, lidi! Ahoj, mládeži! Myslíte si, že jako mladí nemáte příliš možností v rámci strany? I pro vás jsme založili nový tým. Tým, který se bude starat právě o naše pirátské juniory. A že má plánů. Sice je nás zatím jen pár, přesto aparát týmu pomalu dáváme do pohybu. Co už jsme stihli a na čem pracujeme? To se dočtete v našem nepravidelném newsetteru na Nalodění (https://nalodeni.pirati.cz/news/list/59/). Obsah po jednotlivých bodech, ideálně s odkazem. Proč tu jsme a oč nám jde? (https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=632&t=47088&start=30#p630361) Po několika týdenní diskuzi došlo 8. srpna k významnému postunu ve věci obnovy Mladých Pirátů, kteří se nenápadně vypařili z povrchu zemského. V čele s Tomášem Guthem Jarkovským jsme ustanovili tým, jenž si klade za úkol především podporu aktivního občanství mládých a prosazování pirátských myšlenek. Pomyslný aparát se pomalu rozjel a my si stanovili mnoho krátkodobých i dlouhodobých úkolů. Zanalyzovali jsme naše dispozice a možnosti a pustil ise do plánování. Blížící se události budou popsány níže. Plavčíci, aneb co říkají média (https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pirati-chystaji-tym-mladeze-plavciky-40296971) Nedlouho po vzniku jsme se dostali i do médií. Článek o obnově Mladých Pirátů přinesly Novinky.cz a samozřejmě vzbudil naši pozornost. Novinky ve svém článku pracují se stanovami starého spolku, a tedy se vracejí k názvu Plavčíci. Tento název si pravděpodobně neponecháme, nicméně i tak nás mediální pozornost těší a snad bude přístě trochu více informovaná. Článek ovšem i tak stojí za přečtení. Mladí Piráti Evropští Ve dnech 15.-17 října proběhne cesta na sjezd evropských mláděžnických Pirátských organizací do Bruselu na jednání organizace YPE - Young Pirates of Europe, které předsedá Pirátský poslanec František Kopřiva. Mimo seznamování a sdílení zkušeností s Mladými piráty ze zahraniční proběhne také volba nového předsednictva, prezentace výroční zprávy organizace a návštěva Pirátských europoslanců. Co nás čeká dál? Do konce roku organizujeme dvě veřejnosti otevřené akce. A obě z nich jste srdečně zváni a nebojte se nás kontaktovat pro více inforamcí nebo se zájemem se podílet více než jen účastí. Zároveň se nebojte o obou rozšiřovat povědomí mezi mladýmí Piráty nebo příznivci. S Mladými Piráty na Albertov (17. listopadu) - (odkaz na FB událost) Při příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii a Mezinárodního dne studenstva pořádáme krátkou výpravu Prahou po stopách demonstrací 17.listopadu spojenou s položením pietního věnce. Cesta bude dle počasí zakončena na jiné pirátské akci případně posezením nad teplým nápojem v nějakém podniku. PirateCon: Mladí a politika (30. listopadu) - (odkaz na FB událost) Mladí Piráti pořádají polodenní konferenci na téma mladých lidí v politice. Pozvání jsou zástupci mládežnických politických organizací a také zástupci mladých aktivistických spolků. Téma je jak zvyšovat angažovanost a zájem mladých a zároveň jak jejich hlasy nechat efektivně slyšet. Všichni jste zváni k účasti. Vstupné je dobrovolné a ideálně ve formě nějakého koláče nebo slané pochutiny. Z důvodu omezené kapacity prosím zájem o účast hlaste na michaela.kleslova@pirati.cz. Chceš se přidat? Naloď se! (https://nalodeni.pirati.cz/jdu-do-toho/). Už jsi naloděn? Přidej se na Zulip! (https://zulip.pirati.cz/#narrow/stream/168-Mlad.C3.AD-Pir.C3.A1ti.202) Tohle a mnohem víc tě čeká u Mladých Pirátů, tak neváhej a naloď se k nám ;). Stačí, když vyplníš formulář a my si tě najdeme. A Patičku: No a obsahem jsme se postupně prokousali k závěru, a co v něm říct? Dovolte mi ho směřovat jménem puberťáka k vám, mým vrstevníkům. My jsme budoucnost, ale jaká budoucnost bude si musíme zvolit sami. Zajímejme se o aktuální dění, zapojme se do společnosti, měňme svět. Jinak hrozí návrat do minulosti, kdy všichni slepě poslouchali nehledě na sebe. Nebuďme takoví, naše budoucnost a život u nás nám nesmí být lhostejný. Politika patří především nám. Nám, co mohou něco změnit. Tak to pojďme změnit. Za Mladé Piráty Ruda inspirace: https://nalodeni.pirati.cz/news/all/