Mumble PO středa 17.10 od 20:00 Přítomni: Aneta, Jana,Marcela Šroubková, Michal J., Miloš Zmeškal, Yveta Martinková, Miroslav Mašek, Šárka Václavíková, Vodovka, Lucie Trčková, Helena Vondráková, Pavel Štěpánek Omluveni: Jakub Dedek, Anežka Pulkrtová, Pavel Štěpánek, Líba, Adam Komenda, Filip Dítě, Václav Židek Program: 1) co se děje v krajích Praha: na magoši se jedná o programu, dohoda o personáliích bude zajímavá, spíše budeme v opozicích. Zítra bude schůze, plánujeme obnovit setkání s nováčky KvK: máme dohromady 28 zastupitelů, v senáním obvodu jsme porazili ANO, v Mariánkách je podepsána předběžná smlouva, budeme mít starostu, bude starosta i v Lokti, Sokolov a Karlovy Vary bude opozice, v Aši asi taky, v Chebu to vypadá na radního (snad). Bylo to poměrně úspěšné. V Pirátském centru se dějí tak 3 akce týdně. OlK: byl jsem nemocný minulý týden :D Volby celkem úspěch, většinou budeme v opozici, V Piccolu jedeme minimálně 1 akce týdně. Vyjednáváme. PlK: povolební vyjednávání, nejspíše bude jeden starosta, v Sušici se řeší. V Plzni nás celkem vypekli. Měli jsme filmové úterý (Plastic ocean), dnes akce pro veřejnost - jak funguje Pirátská strana. ZlK: probíhá vyjednávání, řešíme rezignace předsednictev, KoKS chce být členem jen KS ZlK, proplácíme komunální kampaň, plánujeme krajskou schůzi a teambuildingové akce s SK. Plánuji Teambuilding, Nalodění, pořádek v účetnictví, chci rozjet hledání Pircentra. Vys: Míša žije :-) pořád probíhá organizace byro povolebních věcí, v Třebíči je upečená koalice, v Telči se to pořád řeší, byl tam velký úspěch stejně jako v Jaroměřicích. Centrum funguje, řešíme celkovou koncepci, jak centra, tak kraje, stavíme tým do krajských voleb. Zatím sbíráme informace, snažíme se zhodnotit volby pomocí nějakého dokumentu, kde bude i know how do budoucna. Kdybchom měli zájem, můžou poskytnout. Chceme si uchovat nějakou paměť, dokud to je živé. Pozvánka na podpůrný mumble pro zastupka na malých obcích https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=760&t=44118 JčK: Jihočeští Piráti po skončených komunálních volbách výrazně posílili. Na 11 radnicích bude pirátský program a ideje prosazovat 30 nových zastupitelů. Nejlepšího výsledku dosáhla samostatná kandidátka Pirátů v Soběslavi 17,21%, Písku 15,33% v Českých Budějovicích 12,19 %.Písečtí Piráti dostali nabídku účasti v nově vznikající koalici a celkem dvě místa v devítičlenné radě Města Písku včetně 1. místostarosty pro oblast dopravy. Volební výsledek Pirátů v Písku dosáhl v letošním roce 15,33 % a znamenal zisk 5 mandátů v zastupitelstvu města. V Táboře naděje na koalici ještě je. Dnes večer programová schůzka s T2020(vítěz voleb) , jisté zádrhele a nekompatibilnosti v programu jsou. Budějovice - všichni jednají se všemi Lik: Stále se vyjednává. V Jablonci už je podepsaná koalice. V Jablonci byl největší volební úspěch, skoro 15 procent a voliči jsou naštvaní, protože Piráti podepsali mj. koalici s ANO. PaK: Probíhají vyjednávání. V11/10 obcích jsme se dostali. Většinou zůstaneme v opozici. Dojíždím proplácení. V Chrudimi nám nabídli neuvolněného místostarostu a radního. Raději bych neuvolněného, ale máme velkou naději nahlédnout do toho, co tam je a rozbít to, co tam fungovalo od revoluce. UsK: Probíhají jednání, v Děčíně jasná opozice - už dojednali. V Ústí se rýsuje výsledek, Most projednává programové body. 2)nalodeni.cz - co s tím? Vys: Ohledně RegP by Míšu zajímalo, jak se chovat v případě zájemců o registrované příznivce. Administrativní odbor a RV to budou měnit tak, že RegP se budou identifikovat tak, že budeme vědět kdo to je a co chce. Lidé nebudou moct jenom volit, nýbrž také kandidovat do různých odborů. Odezva z nalodění je tak každý třetí/čtvrtý člověk. Většinou se ozvou, ale pak komunikace vázne. V otázce, zda by lidé, kteří chtějí být RegP nebo členové, by měli dostávat newslettery, je důležitá tabulka na nalodeni.cz. kde je uvedené, jaké výhody budou mít ti a ti, co se zaregistrujou jako to a to. Dobré je, že všichni posílají newslettery všem. Praha: Poslala feedback Martinovi R. s tím, že by bylo potřeba, aby lidé dostali odkaz na fcb s jednotlivými městskými částmi, kde by se lidé mohli přímo zapojit tam, kde bydlí. Aspoň mapku republiky nebo rozcestník krajů, aby se to nemuselo složitě vyhledávat. Janinka kontruje tím, že Martin má práce až nad hlavu a momentálně ho zaměstnává Piroplácení. Každý, kdo má email mustr související s nalodeni.cz, nechť prosím zanese do složky s názvem Nalodění. PaK: Ještě jsem se tomu nevěnoval. Zítra to napravím a napíšu omluvné maily. UsK: Pozváni na schůzi 21., jinak moc jsme se jim ještě nevěnovali, ale budeme ... zase se rozjíždí nábor do předchozích parametrů 3) Piroplácení Problémy? KvK: Řešili jsme interní převody podle instrukcí od Lucky, ale Jaromír to scratchoval s tím, že je to úplně špatně a bude potřeba poladit nějaký návod. Všichni se shodují, že je to super a šetří to čas a to i přesto, že to přišlo ve špatnou dobu. Nejlepší je, naházet tam všechny záměry dopředu a pak už je to rychlé a jednoduché. PaK: Zarazilo mě, že když mám záměr, nepustí mě to bez schválení záměru PKS. Myslím, že KF je nadřazené PKS. Řeším to individuální cestou. UsK: Hrozně to zaseklo nastavení schvalování záměrů, prostě se bez Franty nehneme - musí potvrdit každý záměr. 4) Zhodnocení kampaně a zapojení KoKS (na čem se pracovalo nejvíc a co zabralo nejvíc času) Pha: Veškeré proplácení a MS, co si neudmí proplácet sami. Anet narozdíl od Michala nebyla moc v terénu, ale měli rozdělené MS a ty volali a urgovali. Plus menší věci jako akce Na pivo s poslancem apod. Michal trávil 8 a víc hodin denně v autě, bylo málo řidičů a byla potřeba vozit stany, rouvážet plachty pro lidi, kteří nebyli schopní si pro to dojít. Lidé jsou stále neučení volat Michalovi jakožto bývalému jedinému KoDo. Vys: komunikace s centrem a ukoly od stabu a PO, merch, peticni stanky, dobrovolníci, podpora členů - akce, vyjednávání, smlouvy, výklad předpisů, veškerá jednání na foru, registrace ovk, zmocněnec, administrace a archivace dokumentů voleb, weby a profily na wiki, MO a FO zařizovali dobovolníci Helča: nejvíce času v MS Jablonci nad Nisou, zabírala reklamní plochy, vyřizovala jsem odměny, akce, většina měst soběstačné, zařizovala jsem merch, 1/2 proplácení, tiskovky, JčK: Hodně administrativy (14 kandidátek v kraji) včetně proplácení, merch a všechno s tím spojené, mediální práce a Ivanova tour. KvK: Něco jako volební krajský manažer. Řešila jsem termíny podání kandidátek, komisí, celkový support, merch, krajské media, grafika, podklady, TZ. Poté, co nastoupila Anežka, aktualizovala wiki, profily kandidátů a všechno, co má být, prtiční stánky, rozvoz merche. MS si spoustu věcí jela sama, ale za kraj jsem byla hlavní organizační článek. Proplácení a krajský rozpočet. Pha: Marcelka byla od června výkoná asistentka Š. Štrébla, holka pro všechno, menší projekty pod Štěpánem, tam, kde to organizačně drhlo, jsem přispěchala na pomoc. Olk: Nejvíc administrativy, kontaktní kampaň v Olomouci, každý den byl stánek venku, když nebyl nikdo do dvojice, byl jsem tam já. To mi zabralo nejvíc. PlK: Nejvíc proplácení, pak administrativa, support pro všechny kandidující města, Ivanova tour. Nejvíc sežrala Plzeň, byla potřeba se zapojit i v kontaktní kampani. Celkově výsledky po kraji byly uspokojivé PaK: Je toho hodně. Pocity jsou ambivalentní, chvílemi ok, chvílemi ko. Organizujeme školení s oziveni.cz, čekám, až mi schválí předsednictvo rozpočet. V podstatě jsem dělal volebního manažera, přes merch, OVK, povolební strategie. UsK: Nejvíce času zabralo kampaňování (oraganizace a telefonní podpora při řešení situací), proplácení, administrativa kolem OVK a Kandidátních listin, pak řešení kolizí vnitrostranicky (program Děčín apod.) ZlK: krajská administrativa, 24 hodin přítel na telefonu, vynechala jsem snad jen jednu akci, kontaktní kampaně atd, objednávala, rozdělovala, rozvážela a posílala jsem merch. tisky, stánky, MS akce vymýšleli už skoro sami což je super, snažila jsem se stát spíš v pozadí a jistila je, ovšem účastnila jsem se opravdu všech, proplácela, radila všem 11 kandidátkám co se financí týká, předávala všem 11ti veškeré informace jelikož minimálně 7 z nich nejsou zajeté Pirátské kandidátky. 5) Eurovolby - reklamní plochy - řeší nyní Markéta s Mikim F. Ještě je to v dikuzi. Důležité je zjistit, jaké jsou možnosti. Platit se to bude centrálně. JčK: Reklamní plochy - poptány citylighty - JCDecaux a billboardy Eurobillboard PaK: Nebylo jasné zadání, nevěděl jsem, co mám zajistit. Po konzultaci s Mikim se ukázalo, že nejde ani tak o zajištění, jako spíš o zjišťování možností. Vys: hledáme, zjišťujeme (ne moc aktivně, máme teď trochu moc byro) ZlK: čekáme na KS která se koná příští týden UsK: Reklamní plochy budeme řešit na schůzi 21. 10. 6) Daruj krev s Piráty. Nejde o to, aby darovali jenom Piráti, ale vyburcovat lidi z řad veřejnosti, aby šli taky. PaK: Nebyl velký ohlas. Buď lidi darujou a nebo ne, protože darovat nechtějí. ZlK: Doufám, že se někdo od nás účastnit bude, zatím neházím flintu do žita. Dobré by bylo, kdyby tam na lidi čekal nějaký dáreček jako poděkování. Klíčenka nebo tak PlK: zatím pouze jedna zpětná vazba KvK: Na kraji máme 3 místa, kde se odebírá krev. Reakce byla pozitivní, navrhli, že by si pro nás vyhradili 1 den s tím, že termínově by se jim to hodilo nejvíc před vánocema nebo v létě, kdy mají nejvíc dárců. ! Zkusíme poptat transfúzní stanice v kraji a zjistit, kdy by byl pro ně nejlepší čas na odběr. Do konce října budeme sbírat data a pak to vyhodnotíme. ! 7) akce 17.listopadu: PaK: U nás den, kdy by se mělo narodit MS napříč okresy Chrudim, Pardubice a Ústí nad Orlicí. Text na událost: Ahoj! Piráti oslaví 17. listopad ve všech koutech ČR a zvou své členy, dobrovolníky i příznivce, aby tento den oslavili dohromady. Možná už jste se do aktivit Pirátů zapojili a chcete se opět setkat s lidmi, se kterými jste třeba rozdávali noviny. Možná vás zajímají aktivity Pirátů ve Sněmovně a chcete poznat Piráty v kraji nebo přímo ve Vašem městě. Anebo se chcete stát členy a rovnou podat přihlášku? Pak využijte společného setkání Pirátů a příznivců, přijďte se pobavit o politice i nepolitice a oslavte s námi 17. listopad. Cinkat klíči se letos asi nebude, ale stále máme klíčenky ;) . Připomeneme si den před 29 lety, kdy se studenti a veřejnost nebáli zvednout proti komunistické diktatuře hlas. A o pár dní později zacinkali klíči a události se daly do pohybu. Po dalších úspěšných volbách můžeme s veřejným děním hýbat i my a tuhle šanci nechceme propásnout. Rosteme a s Vámi budeme ještě silnější. Dorazte a krom dobré nálady si odnesete třeba i tu klíčenku ?.