Mumble PO 6/2018 přítomni: Yveta Martinková, Jana Rohová, Marcela Šroubková, Líba Věříšová, Miloš Zmeškal, Mira Mašek , Katka Hůlková, Michaela Kleslová, Katka Hůlková, Michal Jokeš, Aneta Heidlová, Pavel Štěpánek, Jakub Dedek, Miša Vodová, Honza Můčka omluveni: Bára Přibylová, Filip Dítě, Štěpán Drtina, Daniela Bílá Program: 1) situace v krajích - jak se vám pracuje, dostáváte úkoly od předsednictva? Honza M. (Jmk). - primárky do Brna a Znojma - jaaaj, hodně úkolů - evidence majetků,seznamy majetků, kontaktů... Líba - KhK - primárky do voleb, volby na 2.-5. místo, chystá se ukliďmě česko - Náchod, Trutnov, HK, výběr místa pro krajskou kancelář, 15.3. hradecká schůze - témata do krajských voleb a kdo si rozebere témata Katka (JčK) - Obvolala jsem všechna města kvůli Ukliďme Česko. Polovina z devíti už ví místa, ostatní se ještě domlouvají. Jsme v kontaktu s Lukášem Koláříkem ohledně kauzy knížete z Hluboké. Řešíme v Čepici program otvíračky. S mediálním odborem rozjíždíme plánování pirátských listů, dohodli jsme se na tom, že všechy jihočeské mutace budu editovat. Krajskou schůzi naplánovanou na sobotu doladíme zítra s Janou Rohovou. Chtěla bych řešit také vyhlášení senátních voleb. Bude mumble kraje každé úterý. Jsem v kontaktu s Olgou Richterovou ohledně situace ohrožených novorozenců a praxe v porodnicích, kdy je maminkám zamlčována možnost umístit je k dočasným pěstounům. Marcela Praha - snaží se ovládnout procesní technikálie, sebevzdělávání, Pirátské úterý, Grilovačky, dění v Pražském sdružení, Míša: Pirátský guláš, každý 1. čtvrtek v měsíci krajská schůze, posezení s Piráty 2x a 2. a 4. čtvrtek posezení v měsíci Miloš OlK - Pirátské centrum, vybavení atd., tlačí na MS skrze kandidátky, úkolování od Vojty Pikala, Tour de Kraj, Pivo s poslancem Mirek Mašek PlK - schůze s kandidátem do komunálu, problémy s internetem v pice, zápisy ze schůze, přidělena stážistka, přítomnost v centru, vytváření eventu na událost v centru, dostávám se do práce trochu pomaleji, ale mám pomoc od Pavla Šrámka Pavel Štěpánek PaK - přihlášky, proplácení, nákupy do centra, kandidátka Pardubice, Chrudim, Svitavy, Č.Třebová, M.Třebová, asi čtyři menší obce, program, Pirátské i nepirátské kandidátky, senátní volby Svitavsko, Chrudimsko-HavlBrodsko, Pirátská poslanecká kencelář Pce, správa kraje, komunikace, nováčci, ukliďme Česko, Mumble, PKS neúkoluje, vlastní iniciativa, bez předsedy do konce týdne. Yveta ZlK: senátní volby, předčasné volby - příprava a shánění informací, komunikace s nováčky a členy (největší podíl času), KS a další schůze, řešení programu, kandidátů, grilování, grilování senátních kandidátů, 2 úkoly od předsednictva na vyžádání, Ukliďme Česko a další akce. Míša Klesl. KvK- vybavení pice, ukliďmě česko - všechny MS a následná after party, 1x za 14 dní setkání ke komunálkám asi ve všech aktivních MS Míša Vodová - 6.4. vyosení a hledají se dobrovolníci, ale i návštěvnící jsou vítání, více viz event: wiki.pirati.cz/regiony/vysocina/jipice 2) Ukliďme Česko - událost: https://www.facebook.com/events/170526673599730/ - založená úvodní událost (viz odkaz výše) a pod to událost pro každý kraj pod touto hlavní událostí - stejný obrázek i text a pouze se změní místo - ale bylo by dobré založit i událost na každý jednotlivý úklid (zase stejné parametry) a všechny tyto jednotlivé události by měly být vloženy do té vrchní krajské události - čili vznikné takový strom linků vesty pro lidi (s pirátkým potiskem), co se zapojí do úklidu - možno objednat u Miloše, který uhradí z rozpočtu kraje a následně se vyúčtuje přes vnitřní převod (návod je v KoDo na fb vláknu KoDo Oficial) - odkaz na redmine úkol: https://redmine.pirati.cz/issues/9537 Krajské události založit nejpozději do 15.3. a zanést akce do tabulky, místní události jdou dohazovat postupně, tam to nehoří Výdaje si hraďte ze svých rozpočtů a netahejte z Ukliďme Česko, výdaje nejsou nikterak vysoké a nebo zkuste oslovit technické služby např. možná poskytnou pomůcky a na konci místa sběru si domluvte s technickými službami, kde necháte pytle nebo kde oni nechají kontejner. (OT: Asistent Ferjenčíka: Jiří Hoskovec (jiri.hoskovec@pirati.cz) - kvůli ýádostem na PaRo atd.) 3) shrnutí školení pro ty, co nebyli- není potřeba, protože pro nezúčastněné bude nový termín v pondělí 19.3. a to, co nebude v pondělním školení probráno najdete na disku PO (nováčci, schůze) 4) žádosti o proplacení - první setkání s proplácením OK, komunikace s p. Beránkem také OK, všechny faktury musí být na českou pirátskou stranu, jinak se musí předělat nebo lze vyřešit i česným prohlášením,ale oppravdu jen v krajním případě, kde nejde faktura předělat Pozn.: Dle zákona o Hospodaření politických stran nelze proplácet fakturu nad 5000Kč v hotovosti. 5) S čím se potýkáte / čemu nerozumíte? (dostupné Informace k senátním volbám) Nastavení alias na gmail - chce to přesně do puntíku dodržet postup Pokud bude uplně nejhůř obrátit se na : Martin Rejman 6) volná diskuse 7) řešení individuálních problémů Přístup do google kalendářů Vykazování hodin - poměrně benevolentní, lze v redmine, ale i jinde a potom pouze export, pouze musí být podklady Úkoly: 1) Krajské události pro událost Ukliďme Česko založit nejpozději do 15.3. 2) zaevidovat to do tabulky v redmine, zde: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Pfm2SlW7r18HSRGk8T3cdgLfZhFT4Dv89XnD7P_7eMU/edit#gid=0 do 15.3. (záložka 2) Pozn: Stačí opravdu ty krajské události, místní můžeme dohazovat postupně. Krajské dáme mediálnímu odporu najednou, abychom je neotravovali zbytečně 3) vedoucí PO dá všem přístup na disk PO a do kalendáře