Mumble PO 9/2018 25.4.2018 Přítomní: Michaela Vodová, Yveta Martinková, Jana Rohová, Helena Vondráková, Miroslav Mašek, Marcela Šroubková, Lucie Trčková, Tobias Esner, Aneta Heidlová, Pavel Štěpánek, Miloš Zmeškal, Miša Kleslová, Líba Věříšová Omluveni: Michal Jokeš, Štěpán Drtina, Filip Dítě, Katka Hůlková, Adam Komenda, Jakub Dedek, Jan Můčka, Katka Jínová Nepřítomni: - 1) co se děje v krajích (jaké akce proběhly v dubnu, co plánujete na květen) Praha - kampaň, schůzka s managerem, nováčci 26.4, 25.4. akce spojené s Libeňským mostem, MMM, pirátíme okrajové části Prahy, otevřená porada zastupitelů 3.5. Liberecký kraj - Helča - rozkoukávání se, seznamování se se softwarem, začínáme plánovat akce ke komunálním volbám (tam, kde bude kandidátka), plánujeme velkou akci na prázdniny - chtěli bychom koupit pirátskou plachetnici - je k tomu potřeba kupní smlouva (chceme zažádát o PaRo) - zatím jen v úvahách, řešíme obsah Pirátských listů Karlovarský kraj - Lucie - v KvK je plachetnice, má ji jeden příznivec, víceméně by jí rád propůjčil, propojí kontakty Lucie s Helčou , před týdnem krajská schůze, Ukliďme Česko (máme dost výstupů), otevřeli jsme Pirátské centrum E-Pic (přijel Ivan), schází se různá MS, řešíme senátorskou kampaň, v květnu VyOsení, zapojili jsme se do akce Férová snídaně, dál plánujeme, pracujeme na krajském kalendáři, dáváme do kupy počty výtisků Pirátských listů Královéhradecký kraj (Líba) - Pokračování Ukliďme Česko, setkávání se s lokálními částmi obyvatelstva (rozdělili jsme si Hradec na lokality, kde pořádáme akce a setkání), vlakem za Ivanem (spojené s návštěvou Ivana Bartoše), každý týden 1-2x schůzka s místnimi sdruženími, představujeme program, chystáme se na komunálky, řešíme PirL (počty, rozdělili jsme si to mezi několik měst) Olomoucký kraj (Miloš) - právě probíhá jednání se STAN, rozjíždíme komunální volby, makáme na programu, v sobotu pořádáme akci typu "Ahoj, my jsme Piráti a jsme tu!", mediální odbor funguje výboně, píšou hodně článků, učím proplácet. Asi se nezapojíme do vlny Pirátských listů, Ve středu od 18:00 bude probíhat mumble volebního výboru. Plzeňský kraj - (Míra) řešíme senátní i komunální volby, měli jsme lehké nedorozumění ohledně kandidátky v Klatovech, plánujeme dětský den, řešíme zábor, slavnosti svobody, proběhlo pivo s poslancem, schůze KS a MO, byl ustanoven volební tým, řešíme rychlejší příjímání členů, webové stránky, Pepa Pavlovic přijede do Plzně a vysvětlí proces ohledně komunálních voleb, co se od koho vyžaduje apod., Ivan Bartoš do kraje. Pardubický kraj - Pavel - v Pradubicích se hlasuje o volební spolupráci s jedním spolkem, budou probíhat primárky, někde už porbíhají (Chrudim, Svitavy, Česká Třebová). Máme trochu problém s Moravskou Třebovou, jednají o spolupráci se Svobodnými. Řešíme senát -Svitavy (Jirka Krátký)máme společného kandidáta s Vysočinou (Roman Šemík) a děláme na projektech PaRo. Děláme projekty na vzdělávání seniorů - počítačová gramotnost. Poběží výzkum volebních motivací a barier, zakládáme MO, plánujeme účast na MMM, grilování. Vysočina (Míša Vodová) - měli jsme VyOsení (vybrali jsme okolo 10k) - věnovali jsme nadaci Krtek, v centru pořádáme aktivity pro veřejnost (cestopisy, promítání, akce pro děti, Ukliďme Česko, dáváme výstupy PirListů, pravidelné setkvání s poslancem, deskovky, mumble pro veřejnost s názvem otevřená sněmovna - asistenti J. Pošvář hovoří o dění ve sněmovně, probíhají setkávání KS a MS, jednáme na fóru, plánujeme projekce filmů a hokeje v centru, máme ho otevřené od út-pá (pondělí je pro centrum organizační a sanitární den - a je otevřená poslanecká kancelář), jinak v otevirací době lze, aby přišla veřejnost - knihovna, koutek pro maminky s dětmi např., nyní probíhá volba krajského předsednictva, poté budeme volit vedoucího MO na kraji Zlínský kraj (Yvetka) - řešíme senátní volby, neustále doplňujeme do OVK, plánuje se upgrade tým na Moravě, přijede i Ivan Bartoš na akci doprovázenou senátní kampaní pro obvod č.78, akce pro děti (balónky, slackline, hudba), ekologická akce financováná PARO (pro dět), bezpečný den pro děti (na dopravním hřišti), deskovky s Piráty, plánujeme VyOsení a řešíme komunální volby+ primárky 2) Úkoly od PO 1) Prosím o doplnění svaté tabulky PO. Více v úkolu na Redmine. Kdo nemá hotovo, směle do toho! 2) Prosím o pomoc s vytvořením seznamu facebookových skupin. Určitě doplňte krajské a místní skupiny a stránky v záložce „seznam fb skupin dle místa“. Pokud budete tak hodní, můžete se vyřádit i v záložce „seznam fb skupin dle zaměření“. Pokud o nějaké skupině víte, připište ji, je jich mnoho a každý z nás jistě ví o nějakých. 3) Bude probíhat školení, které pořádá zahraniční odbor ve spolupráci s personálním odborem. Jedná se o školení od českých koordinátorů pro slovenské dobrovolníky, kteří se chtějí věnovat koordinaci lidí a práci s dobrovolníky. Školení bude probíhat v sobotu 19.5. v Brně v Pirate space, samozřejmostí je možnost couchsurfingu a afterparty se slovenskými Piráty. Touto cestou hledám pár koordinátorů (spíš tak pět než pár :D ), kteří by mi pomohli s programem/vzali si na starost workshop. Jednalo by se o model koordinátoři koordinátorům, tedy předávání dobré praxe. Pokud byste někdo měl zájem se zúčastnit a chcete mi pomoci s předáním zkušeností, hlaste se (ideálně komentářem k úkolu v Redmine). Co za to? Cesťák, jídlo, jedno pivo na mě a možná i něco navíc. Přihlaste se, prosím, co nejdříve, ať můžeme dávat dohromady program a netrhneme mezinárodní ostudu :D Přihlášeni jsou zatím Honza Můčka, Yveta Martinková, Miloš Zmeškal, Štěpán Drtina, Michaela Vodová...ještě někdo chce? Poslední výzva, jdeme dělat program. Pomůže s programem: Michela Kleslová, Pavel Štěpánek, Aneta Heidlová Jana založí doodle s možnými termíny a pošle během zítřka. Týká se pouze lidí, kteří se chtějí účastnit, Jana pozve i Markétku Gregorovou 4) Připomínám úkol od administrativního odboru: https://redmine.pirati.cz/issues/10424. Mělo být hotovo do 16.4. Prosím o nápravu, děkuji. bylo emailem rozšířeno 5) školení s MO - prosím pražské koordinátory, aby domluvili občerstvení v Pracovně. Chceme 60x oběd a nějaké občerstvení na stůl + kafe a čaj. Pokud se vejdeme do 20 tisíc, bude to super. Kdo si to vezme na starosti? Nabídky komunikovat s Janou 3) Ivanova tour na komunálky interní tabulka (nedávat z ruky) pro koordinaci Ivanových návštěv v regionech. Kdo dřív přijde, ten dřív mele :) Jak jste na tom s vyplňováním? Deadline je konec dubna. 4) dotazy Tobias by chtěl týdenní školení, Jana říká, že následující týden ne, 4.5. je školení MO, další týden by jeden den šel. Jana udělá doodle na školení AO - 7.-11. 5. Jen né 8 :D školení pro KoKS na První Pomoc :) 5) volná diskuze, pokec support Všichni jsou velmi vítáni doplňovat program o další body, ke kterým chtějí diskutovat :)