Schůze MS Opavské Slezsko Přítomní: Jan Štěrba (do 19:00), Jakub Dedek, Pavel Kořízek, Pavel Gazda, Marian Babic, Pavel Beran, Karel Zaleský Hanka Brňáková (od 19:00) Čas: čtvrtek 13.12.2018 od 18:00 Místo: SlePiCe (Slezské Pirátské Centrum), Krnovská 9, Opava Program: 1. Představení 2. Info z kraje 3. Budoucí volby - euro 2019 a krajské 2020 4. Plán na rok 2019, rozpočet 5. Volná diskuze Jednání: 1. Představení provedeno 2. Info z kraje, města Město - schvalování rozpočtu, finančním výborem nebylo přijato rozhodnutí - důvodem byly výdaje se schodkem 170 miliónů navrženo původním vedením města. Marek Piech Zkritizoval podhodnocené příjmy, dalo se to do zápisu, ale usnesení nebylo přijato. Na příští rok připravíme rozpočet v jiné struktuře. Zmínka o Ostravě a fondu pro investice. Debata o investicích v rozpočtu. V rozpočtu jsou počítané investice na rekonstrukci na dům na Horním náměstí. Oprava kanalizace, chodníky, školy a školky a další. Plán na 7 let. Žádost na stavbu víceúčelové sportovní haly v Malých Hošticích. 30 mega z ministerstva, 28,5 z města. 20 dá město jako dotace, 8,5 Malé Hoštice. Malé Hoštice přijmuly usnesení na provoz té haly. 300 tisíc náklady, což je dle Pavla není dostatečné. Ve městě již jedna hala splňující parametry již existuje. Hala v Hošticích by nešla používat pro komerční účely. ODS to má v programu, bude hlasovat nejspíš PRO. Opavský finanční výbor nepřijal stanovisko. Na radě hlasovali 3 lidi proti. Důvod, proč to chtějí Hoštice, protože chtějí dosáhnout na dotaci. Rozpočet Malých Hoštic je 9 miliónů. Město do toho nejde, protože by údajně již dotaci nedostalo. Podmínkou je dotační titul. Předseda bude usilovat o veřejné výběrové řízení do statutárních orgánů městských společností v součinosti s místní PS (pracovní skupinou). Programové prohlášení se bude projednávat na začátku roku 2019. Podfinancovaná údržba bere peníze na velké projekty. Rozklikavací rozpočet jede na Ginisu, tak by neměl být problém z implementací. Řešení jako Nové Město na Moravě nebo cityvizor.cz, je to rozpracované. Na stránkách MS mít Hanku, její kalendář, mít výstupy našich priorit a práce. Přímý přenos přenosu zastupitelstva (možná už v březnu) se záznamem. Bude se testovat na prosincovém zastupitelstvu. 3. Budoucí volby - euro 2019 a krajské 2020 Zmínka o představení kandidátů do eurovoleb na krajské schůzi. 4. Plán na rok 2019, rozpočet Rozpočet MS je schválen 30k Kč. 5. Volná diskuze V rámci bodů.