RESERŠE Z MONITOROVACIHO VLAKNA STČ KRAJE Dotace Opozice: Kraj přijde o sto miliónů na dotacích kvůli zpoždění https://forum.pirati.cz/post450900.html#p450900 PŘÍBRAM Když opoziční zastupitelé před pár dny zkoumali žádosti o dotace z rozpočtu Středočeského kraje, nejvíc je zaujal projekt Domu Natury, na který chce Ekocentrum Orlov 10 milionů korun. https://forum.pirati.cz/post458690.html#p458690 Zdravotnictví Do pěti páteřních krajských nemocnic budou i letos směřovat mnohamiliónové až miliardové investice. https://forum.pirati.cz/post450902.html#p450902 Školství Obce v prstenci kolem Prahy zažívají kolaps základního školství http://zpravy.aktualne.cz/domaci/telocvik-ucime-v-lavicich-potrebujeme-ctyri-miliardy-na-rozs/r~6d97e6beffc811e587030025900fea04/ Sociální oblast Středočeskýkraj je na 3. místě v počtu vyloučených lokalit, hned po Ústeckém a Moravskoslezkém pořadí http://bit.do/vlkraje http://www.socialni-zaclenovani.cz/vyloucenych-lokalit-je-ve-stredoceskem-kraji-ctyriasedesat Peníze na obědy pro chudé děti jsou, deset krajů je ale nechce Středočeský kraj se například do programu nepřihlásil, protože ho považuje za nadbytečný. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1821602-penize-na-obedy-pro-chude-deti-jsou-deset-kraju-je-ale-nechce Ekologie Právo: Středočeskýkraj zaostává s kanalizací http://sco.lt/8zCcBl Nymburk - AZOS Kralupy - Firma AVE chce v Kralupech pálit kaly z ostravských lagun http://melnicky.denik.cz/zpravy_region/firma-ave-chce-v-kralupech-palit-kaly-z-ostravskych-lagun-20160320.html Mělník - Proti obří spalovně, kde by se měl likvidovat veškerý komunální odpad ze středních Čech, protestují obce, v jejichž blízkosti má spalovna stát, včetně města Mělník. https://forum.pirati.cz/post450908.html#p450908 MFD: Střední Čechy mizí pod sklady https://imgur.com/Sxhc8XS Doprava TOP 09: Nečinnost vlády ohrožuje ve Středočeském kraji dopravní stavby téměř za 10,5 miliard Kč http://www.top09.cz/regiony/stredocesky-kraj/tiskove-zpravy-a-medialni-vystupy/top-09-necinnost-vlady-ohrozuje-ve-stredoceskem-kraji-dopravni-stavby-temer-za-10-5-miliard-kc-19890.html Kontrola váhových limitů - Olomouký kraj pořídil policii speciální auto Téměř na tři milióny korun přišlo speciální auto, které olomouckým policistům pořídilo tamní hejtmanství. Pomůže jim při kontrolách nákladních vozidel a autobusů, konkrétně při dodržování takzvaných sociálních předpisů Evropské unie a váhových limitů. - jízdne jedna jizdenka po kraji - integrace s PID (Kraj chce zdarma pro seniory na 70 let) Jedna jízdenka má stačit na více cest https://forum.pirati.cz/post467698.html#p467698 jízdné žákovské a seniorské Petera 09.03.2016 http://berounsky.denik.cz/online-rozhovor/on-line-rozhovor-s-hejtmanem-milosem-peterou-20160309.html Středočeská a pražská doprava se spojí do tří let http://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi/2016-04-28-stredoceska-prazska-integrovana-doprava-se-spoji-tri-let-23066 Integrace veřejné dopravy z Kladenska se o rok odkládá, je moc rozsáhlá http://praha.idnes.cz/praha-o-rok-odlozila-integraci-verejne-dopravy-z-kladenska-paz-/praha-zpravy.aspx?c=A160510_110421_praha-zpravy_rsr - cyklostesky - kraj něco buduje, ale mají smysl? Transparence, klientelismus TOP 09 Navrhuje se totiž výrazné zvýšení dosavadních finančních limitů, od kterých je povinné vypsat transparentní veřejné soutěže, a také zvýšení přípustného objemu "víceprací" v objemu až do 50 % nad vysoutěženou cenu zakázky. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1706780926275822&id=1690736301213618 Vít Rakušan ‏@Vit_Rakusan 18. 4. Dnes jsem poslal do oficiálního krajského časopisu Středočech článek o kumulaci funkcí. Vyjde? Nevyjde klientelismus kraje směrem k obcím, kritizuje Rakušan, podporu dostávají jen ti, co jsou s vedením kraje zadobře http://www.starostove-nezavisli.cz/regiony/stredocesky-kraj/tiskove-zpravy/rakusan-stredocesky-klientelismus-pred-volbami-vrcholi-stredocesky-kraj.html Zahraniční spolupráce - jednostrané zaměření na Čínu Partnerství s provincií Sečuán Nymburk: česko-čínská průmyslová zóna otevřena https://forum.pirati.cz/post450916.html#p450916 Letiště Benešov v Nesvačilech https://www.kr-stredocesky.cz/web/urad/home/-/blogs/na-stredoceskem-letisti-se-budou-cvicit-cinsti-piloti Ekonomika Benešov nejpřívětivější město pro podnikatele http://www.smocr.cz/cz/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/prazskym-podnikatelum-je-nejlepe-v-praze-5-ve-stredoceskem-kraji-pak-v-benesove.aspx V čele středočeské kandidátky ČSSD jsou i Rathovi lidé http://domaci.eurozpravy.cz/politika/150617-stredoceskou-cssd-povede-do-voleb-hejtman-petera-koho-nasadily-dalsi-strany/ Xenofobie a vyvolávání paniky ČSSD http://domaci.ihned.cz/c1-65357190-hejtman-petera-si-vymyslel-uprchlickou-vlnu-s-chovancem-v-zadech-chce-chranit-pred-imigraci náměstek středočeského hejtmana, starosta Cerhenic Marek Semerád: „Musím ale říci, že k obrovské muslimské komunitě, která se v Bruselu nachází, a určité čtvrti jsou po setmění pro nearabsky vypadajícího bělocha doslova nebezpečné, jsem nebezpečí útoků tušil. Jsem jen rád, že podobná komunita muslimů není v Čechách, a doufám, že ani nikdy nebude," dodal Marek Semerád. http://kolinsky.denik.cz/zpravy_region/nymbursky-toto-je-valka-na-kterou-musi-spicky-eu-reagovat-tvrde-20160322.html infocentrum StČ (Karlova ulice) neplní svůj účel https://forum.pirati.cz/post467693.html#p467693 Drábová a STAN: https://nazory.aktualne.cz/komentare/nejsme-jako-politici-jsme-starostove-v-cem-je-problem-billbo/r~cc8c2898483311e682380025900fea04/