Prosím o spolupráci na TZ k plánovanému podpisu CETA 27.10. - zda k němu dojde či nikoliv není relevantní. [url]https://pad.pirati.cz/p/predPodpisom[/url] Opřemež se o a) krátké shrnutí CETA - TTIP b) podpis, který není informovaný c) lži ministra mládka d) tlak na belgii e) doložka nejvyšších výhod CETA bude vlastně s US :-( prakticky stejný postup jako TTIP - plán ono se to potom doschválí v PS a Senátu b) Lidové noviny: Ministerstvo průmyslu nemá k dispozici dopadovou studii k obchodní dohodě CETA... [url]http://www.pressreader.com/czech-republic/lidove-noviny/20161026/281569470270303[/url] c) „Dohoda CETA posílí a upevní vzájemné hospodářské vztahy, poskytne nové obchodní příležitosti pro ekonomické subjekty na obou stranách a usnadní vstup českých firem na kanadský trh,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD. [url]http://www.byznysnoviny.cz/2016/10/13/vlada-schvalila-dohodu-o-volnem-obchodu-eu-s-kanadou-ceta-ma-vsak-radu-odpurcu/[/url] d) [url]http://www.lidovky.cz/valonsko-blokuje-dohodu-s-kanadou-ultimatum-respektovat-nebude-p8e-/zpravy-svet.aspx?c=A161024_103719_ln_zahranici_ELE[/url] Nikdo nic? vydám tedy sám Česká republika opět ve vleku korporací - Podpisem smlouvy CETA vystaví vláda bianco šek – dopady smlouvy na ČR nejsou známy – EU je třeba demokratizovat Diem25 Dle vyjádření ministra průmyslu Mládka (ČSSD) bude jménem České republiky 27.10. z rozhodnutí vlád podepsána kontroverzní obchodní smlouva CETA. Smlouva je značně nevýhodná z hlediska ochrany občanů EU v řadě oblastí. Naopak nahrává zcela zásadně celosvětovým korporacím. Jen v sousedním Německu proti jejímu podpisu pravidelně demonstrují statisíce lidí. Podle posledních informací nedisponuje česká vláda ani studií dopadu smlouvy na Českou republiku a její obyvatele. Ministr Mládek tedy dříve o její výhodnosti informoval pravděpodobně lživě. Skutečné analýzy dopadů k dispozici nemá. Buď je tedy přebírá od propagátorů - lobbistů této smlouvy nebo si argumenty pouze vymyslel pro tisk. Pirátská strana prosazuje ve své politice tzv. demokratické minimum jako podmínku svobodného rozhodnutí. Jedná se o soubor informací, které musí politik i občan bezpodmínečně mít, aby se mohl svědomitě rozhodnout. Ačkoliv smlouva může vstoupit v platnost až po schválení oběma komorami parlamentu ČR, Evropská unie předpokládá, že po jejím podpisu se již budoucí smlouvy budou podle této dohody uzavírat a její schválení pak bude pouhou formalitou. Jako jediná země se skrze Valonsko podpisu postavila skrze Belgie. Ta nyní čelí ultimátím tlakům Evropské unie. Ministr Mládek spolu s vládou vedou ČR do nebezpečných a nezmapovaných vod. Jaký je jejich skutečný cíl?