originál https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati_svolavaji_demonstraci_za_svobodu_internetu_na_20._unora_do_prahy Překlad: --------------- Piráti svolávají demonstraci za svobodu Internetu na 20. února do Prahy Pirates will hold a demonstration for freedom of Internet on 20th February in Prague Česká pirátská strana svolala na sobotu 20. února od 14:00 demonstraci za zachování svobodného Internetu v České republice. Piráti chtějí vytvořit protiváhu tlaku, pod kterým se svobodný Internet ocitá. Czech Pirate party will hold a demonstration on 20th February starting at 14:00 CET to protect Internet freedom in the Czech republic. Pirates want to counterbalance the current pressure against free Internet. Jako aktuální problémy vnímáme cenzurní snahy ministra Babiše, který chce v rámci novely loterijního zákona zavést do našeho právního řádu bezprecedentní princip, aby ministerstvo financí vytvářelo seznam webových stránek určených k zcenzurování. Dále pokračující snahy o další sledování uživatelů Internetu ze strany ministra vnitra Chovance i orgánů Evropské unie. V neposlední řadě považujeme za nepřijatelnou kriminalizaci odkazování, která v České republice probíhá. Ostatně vyšetřovaná je kvůli ní i Pirátská strana. We believe the most worrisome issues are censorship proposals from minister Babiš who wants to introduce an unprecedented legal principle in the new Lottery Bill where the Ministry of Finance would make a blacklist of censored websites. Then there are ongoing efforts to track Internet users pushed by minister Chovanec and EU authorities. Finally, we consider criminalisation of hyperlinks, which is still common in the Czech Republic, to be unacceptable. After all, the Pirate Party itself is under investigation for hyperlinks. Lukáš Černohorský, předseda Pirátů k chystané demonstraci říká: „Věřím, že téma zachování svobodného Internetu v české společnosti stále rezonuje. Pokud nebudeme svá těžce vybojovaná práva hájit, tak o ně přijdeme. Přijďte prosím v sobotu 20. února na pražský Klárov i s přáteli.“ Lukáš Černohorský, the chairman of Czech Pirate Party, comments on the upcoming demonstration: "I believe that the topic of preserving freedom of Internet still resonates in Czech society. If we do not defend our hard-won rights, we will lose them. Please come to Klárov in Prague on Saturday, 20th February, and take your friends with you." Demonstrace se koná 20. února od 14:00 na pražském Klárově, navazuje na ni protestní pochod k budově ministerstva vnitra na Letné. Jste srdečně zváni. Demonstration will take place on 20th February starting at 14:00 on Klárov (Prague) followed by protest march to the Ministry of Internal Affairs on Letná. You are cordially invited. Workshopy na výrobu transparentů a zábavné hry s tématikou (ne)svobodného internetu na místě! Facebooková stránka události: https://www.facebook.com/events/1004015302991749/ Manifest „Tři kroky k obraně svobodného Internetu v ČR 2016“:https://www.pirati.cz/stanoviska/tri_kroky_k_obrane_svobodneho_internetu_v_cr_2016 There will be banner-making workshops and fun games about (un)free Internet! Facebook event: https://www.facebook.com/events/1004015302991749/ "Three steps to protect free Internet in the Czech Republic 2016" manifesto: https://FIXME Contact: Mikuláš Ferjenčík, mikulas.ferjencik@pirati.cz, Pirate Party PR department, +420 737 943 770 PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D., ivan.bartos@pirati.cz, Pirate Party PR department, +420 603 415 378