Poznámky nemůžu najít, takže po paměti: (Hm, v papírech to taky nemám) 1. Pirátský mail: Kuba (15 min) 1.1. oznámit, že každý má mail - tvar, zadání 1.2. nastavení alias na seznamu a gmailu (cvičení) - https://www.pirati.cz/to/navody/email 2. Struktura strany: Vojta (15 min max) 2.1. Hejno (stádo, tlupa) vs struktura 2.2. Horizontální(Strana, KS, MS) a vertikální dělení(Fórum předsednictvo, odbory, další) 2.3. Horizontálně: být členem doje je být členem výše (MS Ol > MS OlK > Piráti > (PPEU/PPI)) - https://www.pirati.cz/regiony/start 2.4. Vertikálně: předsednictvo, stručné představní odborů, oblastních struktur(krajské a místní), KK/RK, RV, Garanti, kluby - https://www.pirati.cz/rules/organizace 3. Systémy strany: Vojta (10 min max) 3.1. Fórum (rozebereme důkladně následně) 3.2. Wiki (také se na ni podíváme blíže) 3.3. zmínit redmine, mumble (ukázat návod, jak si ho připravit(domácí úkol)), účty, pirateid, github, pad, smlouvy, kalendář, mapa, mailer) 4. Wiki: Vojta (max 20 min) * hlavní dokumentační systém, prezentační a současně člesnký web + rozpočtování, evidence kde čeho (ukázat rejstřík rejstříků - https://www.pirati.cz/ao/informacni_systemy) * princip wiki + nastavení přístupnosti 0.1. přihlášení (cvičení) 0.2. vyhledávání 0.3. editace + nahrávání dokumentů (společné cvičení míša zedituje stránku MS - doplní se do předsednictva) (10min) 0.4. návody (https://www.pirati.cz/napoveda/navody), 0.5. vytvoření profilu (cvičení, včetně foto -> vezmu foťák) (15min max) 0.6. tiskové zprávy 1. Fórum: Vojta + Kuba (30 min+) * hlavní komunikační kanál, který plní i další úkoly - seznam členů a funkcí, podatelny, registr lobistických kontaktů, jednání, hlasování, diskuze, ... 0.1. Uživatelský panel (podpis, datum platby příspěvku) (cvičení podpis) 0.2. nepřátelé (k čemu je to dobré) 0.3. skupiny (přidávání se do skupin, skrývací skupiny) (cvičení skrývání) *a pak už nikoho nenajdem 0.4. pravidla fór 0.5. přispívání (kam můžu přispívat, používání bbCode (hlavně takové ty specialitky, jako je vkládání videa, seznamy, linky, citace, přílohy, ankety (cvičení co? cvičení bude, v instrukcích je, aby si každý vzal svůj počítač, jo, ale co tu cvičit. Jestli necháme každého založit anketu, nebo co, to asi ne, ale od čeho jsou náhledy.. takže zkusit si to můžou, ale pak se to neodešle, ať nezasviníme fórum.) 0.6. krajské fórum (struktura, podatelna) 1. Jednání a hlasování (podněty, volby) Vojta (10 min) 1.1. Co je jednání 1.2. Potřebné kvóty skupina členů, jak zjistím počet členů) - klikneš na odkaz v návodu 1.3. Jak se hlasuje (1. kolo. 2. kolo, los)