Zápis z Mumble schůze PKS + PMS Pardubický kraj 03.12. (21:05 - 21:35) Program: 1. Aktualizace podání KK v kauze Karsten 2. Rozpočet na rok 2019 3. Krajská schůze ve Svitavách Přítomní: Martin Herman, Jan Hrubeš, Ondřej Karas, Zdeněk Kubala, Dan Lebduška, Martin Saifrt, Filip Vařecha 1. Aktualizace podání KK v kauze Karsten Byl podán aktualizovaný podnět ke KK v kauze Karsten. Problém u předchozího podání byly screenshoty z interní komunikace, kterou si KK může vyžádat. Karstenovi se původní podání nelíbilo, právě kvůli těm screenshotům, hrozilo podání trestního oznámení. Aktuální verze podání: https://redmine.pirati.cz/issues/15822 2. Rozpočet na rok 2019 Na fóru je publikovaný návrh rozpočtu. Důležité jsou v tuhle chvíli především výdajové položky na listu Výdaje. O chybách, které jsou na posledním listě se ví a budou opraveny ve finálním dokumentu. Link: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=414&t=44831#p592330 Ke každé položce na výdajové straně bude dopsán popis, co která položka obsahuje Dohoda: Rozprava poběží až do krajské schůze, kde bude rozpočet představen (16.12. ve Svitavách) a po schůzi se dá rozpočet k hlasování. Dan ověří, jakým způsobem se formálně řeší rozpočty místních sdružení. Pobavíme se o tom, co platí kraj a co by si měly platit MSka. (spíš výčet toho, co bude určitě platit kraj) Apel na správce místních rozpočtů: 2020 bude velmi nuzný rok, 2021 zase velmi dobrý. Je doporučení v roce 2019 nechávat rezervu pro následující rok. S rozumeme přistupovat i k výběru ParduPiCe. Garant průběhu sestavování a schválení rozpoctu: Dan. 3. Krajská schůze ve Svitavách Schůze bude 16.12. od 16:00 ve Svitavách. Bude to pojato spíš jako taková slavnostnější záležitost. Zhodnotíme rok a zbytek uděláme uvolněnější. https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=592940#p592613 4. Diskuse: Martin S: Dotaz, kdy budou ve fóru MSka. Dan: Andrea L. a Pavel Š, zjistí, co vše je potřeba udělat, aby to proběhlo. Zdeněk K.: Po zprocesování zádosti na AO to bude pravděpodobně automaticky vytvořené (už posláno na AO - 26.11.). Martin S: Dotaz na potenciálního šéfa KMO (Jan Bohm) Dan: Požádal Martina S o řízení procesu výběru šéfa KMO. Ondra: Máme přiklepnutý projekt z Paro: https://redmine.pirati.cz/issues/11016, ale už nám vypršel termín (volby, povolební vyjednávání, ...). Spolek uTesla se kterým jsme to chtěli dělat pravděpodobně několikrát porušil dotační pravidla u dotací města a není tedy vhodné s ním do toho jít. Hledáme někoho jiného (žádost na všechny) Zdeněk K.: Zkusit kontaktovat DDM a zkusit jestli by nepomohli s hledáním někoho jiného. Dan: V Chrudimi je spolek Hurá na výlet: http://www.huranavylet.info/kontakty-2-2/. Dá se to spojit, protože spolek už nás oslovil s nabídkou spolupráce a sponzoringu. Martin Herman: V ČT je spolek 300 důchodců. Ondra ověří, jak je to s posunutím termínu a osloví výše uvedené organizace. Zapsal OKa