Zápis z Mumble schůze PKS + PMS Pardubický kraj 10.12.2018 (21:10 - 21:41) Program: 1. Mediální odbor 2. Problémy se schvalováním nových MS 3. Kauza Karsten 4. Podání MS Svitavsko (vliv na sestavování kandidátky v MT) 5. Rozpočet 6. Ostatní Přítomní: Martin Herman, Jan Hrubeš, Ondřej Karas, Filip Mezera, Andrej Ramašeuski, Martin Saifrt, Filip Vařecha 1. Mediální odbor Martin Saifrt vykopne zítra rozpravu k novému vedoucímu krajského mediálního odboru na Fórum. V rozpočtu je 200k na personální výdaje, v plánu je cca 10k měsíčně pro vedoucího KMO. Martin kontaktoval Honzu Bohma, jedná se o potenciálního kandidáta, ale není to jisté (požádán, aby přijel do Svitav) Martin zpracovává seznam toho, co je potřeba z randu MO udělat v tuhle chvíli (updaty webů, FB, wiki, ...) Je tu stále ještě ve hře sdílený člověk částečně placený centrálou a částečně KS. Andrej: Bylo by dobré se podívat jak to funguje v jiných krajích (na pozice mediální spojky) 2. Problémy se schvalováním nových MS Neví se pořádně, jak jsou zamýšleny výtky Martina Kučery, co je potřeba dál udělat: https://redmine.pirati.cz/issues/15756#change-54597 S Martinem komunikuje Andrea (viz částečné poznámky na Slacku): * Česká Třebová by mohla být OK * Pardubice pravděpodobně taky projdou * Problématická Chrudim (zatím, musí se upravit zápis) Zdá se, že jde celkově o drobné formální a procesní chyby, které nijak nejdou proti smyslu provedených kroků. 3. Rekaputulace kauzy Karsten víceméně opakovaní z minulého týdne): https://pad.pirati.cz/p/zapis_mumble_03.12._PKS_PaK Karsten možná přijede do Svitav a bude příležitost si o tom s ním v klidu popovídat Karsten poslední dobou dost naráží na FB na MT Piráty 4. Podání MS Svitavsko ke KK Filip V.: Uvidí se, jakou šanci to má v KK s ohledem na argumenty opírající se o Stanovy, nebo Organizační řád Filip V.: Je podpora z PKS - to co se tam dělo nebylo rozhodně standardní (ze strany KS Olomouc). 5. Rozpočet (Filip V.) Rozpočet je připraven na krajskou schůzi, kde bude představen a pravděpodobně tam padnou další návrhy na úpravy. Měl by být už ale na stole plán a nevymýšlet všechno z hlavy. Na schůzi se dořeší a po schůzi se dá hlasovat. Není zatím dořešeno úplně do detailu, co konkrétně se z čeho platí (například MSkové soc-sítě) PŠ: mám za to, že komentář k rozpočtu na to odpovídá. Náklady na propagaci lokálních fb stránek jdou z rozpočtů MS. Určitá vagnost je na místě protože nikdy nevíme co přijde a rozpočet by na to měl umět reagovat. Martin Herman: V České Třebové si zatím platí propagaci ze svého. 6. Ostatní Alias pardubice@pirati.cz si dořeší Ondra s Andrejem Zapsal OKa