Zápis z Mumble schůze PKS + PMS Pardubický kraj 28.1.2019 (21:05 - 21:35) Program: 1. PiCe v Pardubicích - ParduPiCe 2. Interní komunikační strategie Přítomní: Martin Herman, Ondřej Karas, Jiří Krátký, Andrea Linhartová, Martin Saifrt, Filip Vařecha 1. PiCe v Pardubicích (Filip Vařecha) Diskutováno i na fóru: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=85&t=44747#p600878 Bylo rozhodnuto o podepsání rezervační smlouvu. Dobrý prostor, moc nevýhod není, budou potřeba nějaké stavební úpravy. Bude řešitelný i bezbariérový vstup. U zastávky autobusů je možné si pronajmout prostor pro propagaci strany a centra. Je možné odkoupit velkou část současného vybavení - zvlášť pro Mikulášovu kancelář, kuchyňka a regály, u dalšího se uvidí. Více: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=85&t=44747&start=20#p601959 Foto: https://mrak.pirati.cz/s/2HLAfYDzffS3LPj Až budeme mít prostor k dispozici, bylo by vhodné udělat místní schůzi a promyslet, co s tím. Načrtneme si půdorys například ve Sketchupu a probereme v širším plénu. Původní nájemce má smlouvu do konce února. Ideálně bychom mohli zvládnout zabydlení do konce března, abychom od dubna mohli fungovat (i s ohledem na eurovolby) ParduPiCe má pod palcem Dominik Bečka, víc času na to bude mít od února 2. Interní komunikační strategie (Filip Vařecha) Cílem dokumentu je ozřejmit nováčkům, jak komunikace na úrovni kraje funguje. V součanosti jsou informace zatím pouze dílčí a nejsou nikde sepsané. Hlavní rozdíl od současné praxe je, že by se využíval pouze jeden Slack (Pardubice mají svůj vlastní) - není konzistence mezi pardubickým a krajským Slackem. Nepoužívat jiné podobné platformy než Slack (aby se komunikace netříštíla). Dokument obsahuje návrh jasného systému pojmenování kanálů (aby bylo jasno, na co který kanál je). Například kanál na prosby a na oznámení. https://mrak.pirati.cz/s/iZaZscFdZRbXwWG mail pro nováčky: https://docs.google.com/document/d/1o5ZPn01Y6WTscKA9PbQNluqnAUKAGUq_ofB2Vs3Nl1k/edit Výhrady OKa vůči sjednocení Slacků: V PCE potřebujeme do Slacku zapojit i lidi mimo členskou základnu a potřebujeme zvlášní kanály pro členy komisí a výborů. Dáváme do nich neanonymizované informace, takže k nim nesmí mít přístup kdokoliv. V PCE (zast. klub) je rozhodnuto o vytvoření vlastní struktury Slacku, odpovídající potřebě zastupitelstva a jeho orgánů. (Filip nesouhlasí, aby to bylo zvlášť) Dále proběhla diskuse nad možnostmi Slacku při oddělení jednotlivých kanálů a přístupu k nim. Řešením by možná bylo najít alternativu ke Slacku, která by to umožňovala. Slack je na to příliš drahý (6,25USD na osobu a měsíc). Filip zkusí najít použitelnou alternativu, kde by to při rozpočtových možnotech kraje šlo realizovat. Zapsal OKa